Sport

1.000 lei pentru un control antidoping

Dan Chiriac
11 apr 2008 924 vizualizări
Agentia Nationala Anti-Doping a sustinut ieri o sedinta publica la Directia pentru Sport Vrancea, in cadrul Campaniei "Sport Curat".

Sportivii vrinceni s-au intilnit cu "politia sportului"

La discutii au luat parte reprezentantii Agentiei Nationale Antidoping - Cristina Stan si Daniel Nica, directorul DTS Vrancea, Petre Plopeanu, directorul CS Unirea Focsani, Petrea Vilcu, presedintele AJF Vrancea, Stan Gheorghiu, dar si antrenori si profesori de la diferite structuri sportive din judet. Reprezentantii Agentiei Nationale Anti-Doping au prezentat conditiile si imprejurarile in care se poate face un control antidoping. Acestia au precizat si preturile unui astfel de test. "1.000 de lei este pretul unui control pentru un sportiv. O contraexpertiza ajunge mai mult, chiar peste 300 de euro", a precizat Cristina Stan. Reprezentantii Agentiei au facut celor prezenti si o simulare de test antidoping, folosindu-se ca proba de un pahar de apa. "Controlele antidoping se pot efectua in orice moment pentru sportivii nationali si internationali. Structurile sportive au obligatia sa informeze permanent unde efectueaza sportivii cantonamentele, perioada acestora sau la ce competitii urmeaza sa participe. Daca sportivul nu este gasit, i se trimite un avertisment scris pentru primul test neefectuat. La al treilea test neefectuat, in 18 luni, sportivul poate fi suspendat intre 3 luni si 2 ani. Mai mult, de la 1 ianuarie 2009, perioada de suspendare creste de la un an la doi ani", a explicat Cristina Stan. Aceasta a prezentat modul cum sportivul este adus la cabina antidoping si drepturile acestuia inainte de a da probele. Agentia Nationala Anti-Doping s-a infiintat in urma cu aproape doi ani la recomandarea Agentiei Mondiale Anti-Doping si este independenta fata de structurile sportive, fiind finantata de Guvern. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.