Sport

Ronaldo - Atletico 3-0

Ziarul de Vrancea
3 mai 2017 923 vizualizări
Cu tripla portughezului, Real este aproape calificată în semifinalele Ligii Campionilor

Real Madrid a luat o opţiune foarte serioasă la calificarea în finala Ligii Campionilor la fotbal, învingand, pe stadionul “Santiago Bernabeu” cu 3-0 concitadina Atletico. Echipa spaniolă Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia spaniolă Atletico Madrid, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Toate golurile au fost înscrise de starul portughez (minutele 10, 73, 86) însă la primul gol, Cristiano a fost suspectat de ofsad la primirea centrării de la Casemiro. În acest meci, Atletico a avut o singură ocazie mare (’19), dar portarul Navas l-a blocat pe Gameiro. După pauză, Diego Simeone a fost obligat să joace ceea ce nu prea-i place, introducand jucători ofensivi, dar singurul şut pe spaţiul porţii a fost reuşit în ultimul minut. Returul acestei partide va avea loc pe 10 mai şi, la felul cum a jucat în prima partidă, dar şi la profilul echipei, Atletico are şanse minime de a se impune în returul de miercurea viitoare. Statistica spune că nicio echipă nu a reuşit pană acum să întoarcă un avantaj de minimum două goluri în semifinalele Ligii Campionilor.
Cristiano s-a apropiat la un singur gol de liderul marcatorilor ediţiei, Lionel Messi. Starul Barcelonei are 11 goluri marcate în actuala ediţie a celei mai importante competiţii europene intercluburi, în timp ce Ronaldo a ajuns la cote 10. Totuşi, Messi a încheiat competiţia, după ce Barça a fost eliminată în sferturi de Juventus.  Ronaldo totalizează, însă, 104 goluri înscrise în Champions League (103 începand din faza grupelor), fiind recordmanul competiţiei şi mai poate marca în acest sezon, în care mai are de jucat minimum un meci. Messi are 94 de goluri marcate în Champions League. Totodată, Cristiano a ajuns la 400 de goluri marcate pentru Real Madrid.

Starul lusitan, achiziţionat de Real în vara anului 2009, de la Manchester United, a disputat în total 389 de meciuri în tricoul clubului madrilen. El a marcat pană acum 281 de goluri în campionatul spaniol, 88 în Liga Campionilor, 22 în Cupa Spaniei, patru la Cupa Mondială a cluburilor, trei în Supercupa Spaniei şi alte două în Supercupa Europei. Ronaldo îi devansează în ierarhia all-time a marcatorilor pe doi dintre jucătorii legendari ai clubului Real Madrid, Raul Gonzalez, autorul a 323 de goluri în 741 de meciuri, şi Alfredo Di Stefano, care a înscris la randul său 308 goluri în 396 de partide disputate pentru madrileni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.