Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Barça a luat apă pe “Riazor”

Ziarul de Vrancea
10 apr 2017 428 vizualizări
Echipa CS Universitatea Craiova va întalni FC Voluntari, iar campioana Astra Giurgiu va juca împotriva formaţiei Poli Timişoara, în semifinalele Cupei Romaniei, s-a stabilt, luni, la tragerea la sorţi de la Casa Fotbalului. Echipele calificate în semifinale au fost introduse într-o singură urnă.

Meciurile din semifinalele Cupei Romaniei vor avea loc în sistemul tur - retur, prima manşă urmand să aibă loc în intervalul 25-27 aprilie, iar manşa secundă în perioada 16-18 mai. Finala Cupei Romaniei este programată la 27 mai.
S-au vandut biletele la finale
Toate biletele, aproximativ 15.000, pentru finalele Campionatului European de gimnastică de la Cluj au fost vandute, fanii mai avand la dispoziţie doar tichete pentru sesiunile de calificări ale competiţiei, care se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie. Aproximativ 5.000 de bilete au fost puse în vanzare pentru fiecare finală din cadrul Campionatului European de la Cluj adică cele două de la individual-compus (feminin şi masculin, care vor avea loc în aceeaşi zi) şi alte două pe aparate, tot feminin şi masculin (în zile diferite). Tichetele rămase disponibile pot fi achiziţionate online, de pe myticket.ro sau salapolivalentacluj.ro, dar şi de la Magazinele Diverta din ţară sau casa de bilete a sălii clujene. Romania va fi reprezentată la această ediţie a CE individuale de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, respectiv de Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna.

Pilier roman în Premiership

Rugbistul Alexandru Ţăruş, component al naţionalei Romaniei, a semnat un contract pe doi ani cu gruparea engleză Sale Sharks, au anunţat clubul din Premiership şi FRR. Ţăruş, în varstă de 27 de ani, a jucat în ultimele două sezoane în Franţa, la Beziers, din a doua divizie valorică franceză. "Alexandru este un transfer bun pentru noi, poate juca atat pilier stanga, cat şi dreapta, deşi este specializat pe postul de pilier dreapta. Este un tip solid, la 1,85 m şi 125 kg, şi sunt convins că se va integra uşor în echipă”, a declarat Steve Diamond, directorul tehnic al Sale Sharks, conform frr.ro. Alexandru Ţăruş şi-a cunoscut duminică noii colegi. "Este o mare şansă pentru mine să joc în Premiership. Sper să ma adaptez repede, să prind echipa şi să fac meciuri cat mai bune”, a declarat sportivul. Sale Sharks se află pe locul zece în clasamentul Premiership.

Promovare la hochei

Echipa naţională de hochei pe gheaţă a Romaniei a promovat în grupa valorică IB, după ce a învins, ieri, la Galaţi, cu scorul de 6-0 (1-0, 2-0, 3-0), reprezentativa Spaniei, în ultima etapă a Campionatului Mondial, grupa valorică 2A. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Szillard Rokaly, Otto Biro, Ede Mihaly - 2, Mihai Georgescu şi Huba Bors. Cel mai bun jucător roman la acest meci a fost desemnat MatyasBiro. Căpitanul Roberto Gliga a fost nominalizat cel mai bun jucător roman al turneului, iar portarul Zoltan Töke a primit premiul Agenţiei Naţionale Anti-Doping pentru promovarea valorilor unui sport curat.

Azarenka revine în august

Jucătoarea de tenis Viktoria Azarenka (Belarus), locul 317 WTA, va reveni pe teren la şapte luni după ce a născut şi va participa la turneul de la Stanford (SUA), care se va desfăşura în perioada 31 iulie - 6 august, a anunţat site-ul oficial al WTA. "Sunt foarte încantată să revin în circuit la turneul de la Stanford. Să devin mamă a fost cea mai mare satisfacţie din viaţa mea. Aştept cu nerăbdare începutul acestei noi etape din cariera mea", a declarat sportiva. Viktoria Azarenka a devenit mamă pentru prima oară, ea născand un băieţel la sfarşitul lunii decembrie. Azarenka, în varstă de 27 de ani, a caştigat 20 de turnee în cariera sa, printre care de două ori Australian Open.

Antrenori demişi, la Genoa şi Granada

Tehnicianul echipei Genoa, Andrea Mandorlini, a fost demis din funcţie după doar şase etape, locul său fiind luat de Ivan Juric, cel pe care îl înlocuise, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării italiene. Mandorlini, care a caştigat campionatul şi Cupa Romaniei cu CFR Cluj în 2010, fusese numit la Genoa în 20 februarie şi semnase un contract pană în vara anului 2018. Cu şapte etape înainte de finalul sezonului, Genoa ocupă locul 16, cu 29 de puncte, cu nouă mai multe decat FC Crotone (locul 18), care ocupă prima poziţie retrogradabilă. De asemenea, clubul spaniol Granada a anunţat că a pus capăt colaborării cu tehnicianul Lucas Alcaraz, echipa urmand să fie antrenată, pană la finalul sezonului, de englezul Tony Adams. Alcaraz se afla la conducerea echipei Granada din octombrie 2016. Fostul internaţional englez Tony Adams, în varstă de 50 de ani, este şi vicepreşedintele companiei DDMC Football Club Management, care îi aparţine patronului clubului Granada, Jiang Lizhang.

Zaza, patru ani la Valencia

Atacantul italian Simone Zaza va semna un contract pe patru sezoane cu FC Valencia, echipă la care evoluează sub formă de împrumut de la formaţia Juventus Torino, a anunţat, ieri clubul spaniol. Juventus Torino l-a împrumutat pe Zaza la Valencia cu opţiune obligatorie de cumpărare de 16 milioane de euro, dacă fotbalistul este folosit într-un anumit număr de meciuri. Internaţionalul italian în varstă de 25 de ani, care a marcat patru goluri în acest sezon, va deveni oficial jucătorul Valenciei de la 1 iunie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.