Sport

Spania şi SUA - out!

Ziarul de Vrancea
9 apr 2017 926 vizualizări
Belgia - Australia şi Franţa - Serbia sunt semifinalele Cupei Davis

Meciurile disputate în ultimele zile au stabilit semifinalistele Cupei Davis şi implicit programul întalnirilor din penultima fază, care se vor desfăşura în septembrie.
La Brisbane, echipa Australiei s-a detaşat încă din prima zi în faţa SUA, eroul zilei fiind Jordan Thompson (79 ATP), care a trecut cu 6-3,3-6, 7-6, 6-4 de mult mai titratul Jack Sock (15 ATP). A revenit sarcina experimentatului John Isner (23), însă cu Nick Kyrgios e mai greu, numărul 16 ATP impunandu-se cu 7-5, 7-5, 7-6. Meciul de dublu a însemnat o gură de oxigen pentru yankei. Căpitanul Jim Courier l-a forţat pe Jack Sock şi la dublu, alături de Steve Johnson (în locul lui Sam Querrey). Americanii au caştigat greu partida cu Sam Groth şi John Peers, scor 3-6, 6-3, 6-2, 2-6, 6-3 dar Jack Sock n-a mai putut juca şi ieri meciul Kyrgios. Querrey a intrat pe teren şi Nick a caştigat cu 7-5, 7-6, 7-6, aducand Australia în semifinale. În ultimul meci, fără miză, Isner l-a învins cu 7-6, 6-3 pe Groth şi “aussies” au caştigat cu 3-2
La Belgrad, Serbia a eliminat Spania, pentru că Nadal n-a jucat, iar Novak Djokovic a jucat. “Nole” a caştigat cu 6-3, 6-4, 6-2 în faţa lui Albert Ramos, iar al doilea jucător sarb, Viktor Troicki s-a impus în faţa lui Pablo Carreño, cu 6-3, 6-4, 6-2. Conchita Martinez a multat la dublu, folosindu-l pe Carreño în faţa tanărului de 20 de ani, Jaume Munar, dar Troicki împreună cu mereu tanărul Nenad Zimonjic (41 de ani, el fiind şi căpitan!)au caştigat cu 4-6, 7-6, 6-0, 4-6, 6-2. În ultimele două meciuri de simplu, fără importanţă: Dusan Lajovic – Munar 2-6, 6-1, 6-4; Ramos – Zimonjic 6-2, 6-1. Scor final 4-1
Tot în primele două zile s-au lămurit lucrurile şi confruntarea Franţa – Marea Britanie. Fără Andy Murray, britanicii au fost prăzi uşoare în întalnirea de la Rouen: Lucas Pouille (17) – Kyle Edmund (47) 7-5, 7-6, 6-3; Jérémy Chardy (68) – Daniel Evans (44) 6-2, 6-3, 6-3. La dublu, Julien Benneteau şi  Nicolas Mahut au caştigat cu 7-6, 5-7, 7-5, 7-5 în faţa echipei Dominic Inglot / Jamie Murray şi totul s-a lămurit. Ieri, Evans a făcut punctul de onoare (6-1, 6-2 cu Beneteau), iar Chardy a trecut cu 6-4, 6-4 de Edmund. În fine, la Charleroi, Belgia a caştigat întalnirea cu Italia, de la Charleroi. Belgienii au condus cu 2-0 (Steve Darcis – Paolo Lorenzi 6-7, 6-1, 6-1, 7-6); David Goffin – Andreas Seppi 6-4, 6-3, 6-3. La dublu, Simone Bolelli (introdus de Corrado Barazzuti în locul lui Andrea Ginessi) împreună cu Seppi au trecut de echipa Ruben Bemelmans/Joris De Loore, scor 4-6, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6. Dar în primul meci de ieri, vedeta Goffin l-a învins pe Lorenzi cu 6-3, 6-3, 6-2. Belgia se califică în semifinale, cu speranţe spre a doua finală în ultimii ani (prima, pierdută în 2015) din moment ce va fi gazdă în semfinala din septembrie. Franţa va primi vizita sarbilor, probabil tot la Rouen.
Romance, în Elveţia şi Columbia
În turneul WTA indoor pe hard care începe astăzi la Biel (Elveţia) sunt înscrise două jucătoare romance: Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Sorana va juca astăzi cu croata Donna Vekic (90 WTA), iar Monica se va confrunta cu belgianca Elise Mertens (67).La dublu va concura Raluca Olaru, împreună cu Oksana Savciuk (Ucraina). La Bogota, pe zgură, va juca Patricia Ţig, contra italiencei Francesca Schiavone (152).
* Marius Copil, locul 106 ATP, a abandonat, sambătă, din cauza unor probleme la spate, în primul tur al califcărilor la Marrakech, turneu cu premii de 540.310 euro. Copil a abandonat după 30 de minute de joc la meciul cu sarbul Laslo Djere (196) la scorul de 1-6, 0-0. La Marrakech va concura Florin Mergea, în echipă cu pakistanezul Aisam Al-Qureshi.
* Semifinale la Charleston: Daria Kasatkina (Rusia) – Laura Siegemund (Germania) 3-6, 6-2, 6-1; Jelena Ostapenko (Letonia) – Mirjana Lucic (Croaţia) 6-3, 5-7, 6-4.
* Semifinale la Monterrey: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Caroline Garcia (Franţa) 6-2, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Carla Suarez (Spania) 7-6, 6-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.