Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Atkinson fluieră la Cluj

Ziarul de Vrancea
20 mar 2017 675 vizualizări
Arbitrul englez Martin Atkinson va conduce la centru partida dintre echipa naţională a Romaniei şi reprezentativa Danemarcei, din etapa a cincea a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF

Atkinson va fi ajutat de asistenţii Stephen Child şi Stuart Burt, în timp ce Anthony Taylor va fi rezervă.Martin Atkinson, în varstă de 45 de ani, este arbitru FIFA din 2006 şi a condus finala Ligii Europa din 2015 şi meciuri la Campionatul European din 2016. El a arbitrat partida Bayern Munchen - CFR Cluj, scor 3-2, din faza grupelor Ligii Campionilor, sezonul 2010-2011. Partida Romania - Danemarca, din etapa a cincea a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, se va disputa duminică, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.
Eroare regretabilă a Rugby Europe
Romania a fost desemnată caştigătoarea Rugby Europe Championship, ediţia 2017, fosta Cupă Europeană a Naţiunilor, în urma victoriei cu 8-7 în faţa Georgiei, duminică, la Bucureşti, după ce forul continental, Rugby Europe, declarase iniţial învingătoare formaţia Georgiei, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Federaţia Romană de Rugby. Imediat după meci, oficialii Rugby Europe, for prezidat de romanul Octavian Morariu, au declarat Georgia caştigătoare a competiţiei, ca apoi să revină şi să precizeze că a fost o greşeala tehnică, atribuind trofeul Romaniei. ''În conformitate şi respectand regulile competiţiei, dacă două sau mai multe echipe au acelaşi număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa cu cele mai multe puncte în meciurile directe. Dacă în competiţie se joacă un singur meci între echipe, echipa care caştigă meciul este cea mai bună echipă. Aşadar, Romania este anunţată caştigătoarea REC 2017 datorită victoriei împotriva Georgiei'', a precizat Rugby Europe pe site-ul său.   De asemenea, Rugby Europe îşi cere scuze fanilor, jucătorilor şi celor două ţări din cauza confuziei făcute în clasament şi în momentul decernării trofeului.

Ponor şi Drăgulescu participă la Doha

Trei gimnaşti vor reprezenta Romania la etapa de Cupă Mondială de la Doha, Cătălina Ponor, Olivia Cîmpian şi Marian Drăgulescu, concursul fiind programat în perioada 22-25 martie. Pentru Cătălina Ponor va fi a doua competiţie oficială în 2017, după Cupa Mondială de la Baku, unde a obţinut medaliile de aur la barnă şi la sol. În schimb, Olivia Cîmpian şi Marian Drăgulescu vor avea prima participare într-o competiţie de anvergură în acest an, cu mai puţin de o lună înaintea Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie). Cătălina Ponor va evolua tot la barnă, sărituri şi la sol, Olivia Cîmpian (debutantă la acest nivel) va concura la toate aparatele, iar Marian Drăgulescu la sol şi sărituri. La Cupa Mondială de la Doha vor participa pste 120 de gimnaşi din 31 de ţări.

A plecat după victorie

Clubul ASA Targu Mureş a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a încetat colaborarea cu tehnicianul Ilie Stan, care se afla în funcţie de la sfarşitul anului trecut. Ilie Stan a preluat conducerea echipei ASA Targu Mureş la 28 decembrie. Sub conducerea sa, echipa a înregistrat în meciurile oficiale patru înfrangeri, trei remize şi o singură victorie (sambătă, scor 2-1 cu Concordia Chiajna). ASA Targu Mureş se află pe ultimul loc în clasamentul play-out-ului Ligii I.

Victorie cu emoţii pentru Barça

Formaţia FC Barcelona a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, echipa Valencia, în ultimul meci al etapei 28 a campionatului Spaniei. Leo Messi a marcat două goluri, în minutele 45 (penalty) şi 52. Celelalte două goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Luis Suarez ('35) şi Andre Gomes ('89). Pentru Valencia au marcat Mangala ('28) şi Munir ('46). De la echipa oaspete a fost eliminat autorul primului gol, Mangala, în minutul 44, la faza în care s-a acordat penalty pentru gazde. FC Barcelona se află pe locul doi în clasament, cu 63 de puncte, iar Valencia este pe 14, cu 30 de puncte. Lider este Real Madrid, cu 65 de puncte şi un joc mai puţin.

Galcă a fost mătrăşit

Tehnicianul Constantin Galcă a fost demis din funcţia de antrenor principal al echipei Al Taawon din Arabia Saudită, a anunţat, luni, pagina de Twitter a publicaţiei Ahdaaf. Potrivit presei saudite, despărţirea s-ar fi făcut cu acordul părţilor, iar portughezul José Gomes ar urma să-i succeadă în funcţie romanului. Galcă se afla în funcţie din 16 octombrie 2016, iar în această iarnă îl transferase la gruparea saudită pe mijlocaşul Lucian Sanmărtean. Al Taawon ocupă locul cinci în campionat, cu 27 de puncte în 21 de meciuri (din 26 de etape), la 17 puncte de ocupanta locului 4, Al Ittihad şi la 26 de puncte de liderul Al Hilal. în Liga Camponilor Asiei, Al Taawon se află pe poziţia a treia în Grupa A, cu patru puncte în trei partide. În ultima partidă, Al Taawon a remizat, în deplasrae, scor 0-0, cu Al Ahli, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, în Liga Campionilor Asiei. Următorul meci pentru Al Taawon va avea loc la 30 martie, în deplasare, cu Al Ittifaq, în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Arabiei Saudite.

Hoban a înscris în Israel

Fotbalistul echipei Hapoel Beer Sheva, Ovidiu Hoban, a marcat un gol în meciul caştigat pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în faţa formaţiei Maccabi Haifa, în prima etapă a play-off-ului campionatului din Israel. Hoban a înscris în minutul 41. Echipa lui Ovidiu Hoban are programată următoarea partidă la 1 aprilie, pe teren propriu, cu Maccabi Tel Aviv. Hoban se află pe lista de rezerve anunţată de selecţionerul Christoph Daum în eventualitatea unor accidentări în lotul pentru meciul Romaniei cu Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale.

Buffon, recordman de minute la Juventus

Portarul Gianluigi Buffon a devenit, duminică, la meciul cu Sampdoria Genova, fotbalistul cu cele mai multe minute jucate în istoria clubului Juventus Torino în campionatul italian, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Internaţionalul italian în varstă de 39 de ani a ajuns la 39.706 minute jucate pentru Juventus Torino în Serie A şi l-a depăşit pe Giampiero Boniperti (39.680 de minute). Pe poziţia a treia în această ierarhie se află Alessandro Del Piero.

Fotbalist găsit mort în casă

Căpitanul echipei irlandeze Derry City, Ryan McBride (27 de ani), a fost găsit mort în casă duminică dimineaţă. Fundaşul evoluase sambătă în partida pe care Derry City a caştigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în faţa formaţiei Drogheda United, în etapa a cincea a campionatului irlandez. Cauza decesului lui McBride nu a fost încă stabilită.  Ryan McBride a evoluat numai la echipa Derry City, pentru care a debutat în 2011. El a marcat 12 goluri în 170 de meciuri jucate la formaţia irlandeză.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.