Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sferturile Cupei Romaniei

Ziarul de Vrancea
16 mar 2017 935 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal a stabilit, împreună cu deţinătorii de drepturi de transmitere a meciurilor, programul partidelor din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Romaniei, care vor avea loc în perioada 28-30 martie.

Programul pentru această fază a competiţiei este următorul: ACS Poli Timişoara – CFR Cluj (marţi, ora 20:30), CS Mioveni – FC Voluntari (miercuri, 18:30), CSU Craiova – Dinamo (miercuri, 21,30), FC Viitorul – Astra (joi, 21:00). Toate partidele vor putea fi urmărite pe canalele Digi şi Dolce, meciul de la Craiova şi pe ProTV, iar partida de la Ovidiu şi  pe Sport.ro

Craiova a renunţat la Acka

CS Universitatea Craiova a anunţat, ieri, încetarea raporturilor contractuale cu fundaşul ivorian Stéphane Acka. Înţelegerea jucătorului de 26 de ani cu CSU Craiova expira în vară. Născut în Abidjan, Coasta de Fildeş, Stephane Acka s-a mutat de la cinci ani în Italia. A evoluat de-a lungul carierei la formaţiile Hellas Verona, Legnano Salus, AC Belluno, înainte de a ajunge la Craiova, în 2013. În acest sezon, el a jucat 22 de meciuri în Liga I. în ultima perioadă, Acka a fost trimis la echipa a doua, deoarece a refuzat prelungirea contractului cu gruparea olteană.

Scos de la naftalină

Atacantul echipei Sunderland, Jermain Defoe, a fost convocat pentru prima dată după trei ani şi jumătate în naţionala Angliei, el fiind inclus în lotul pentru meciurile cu Germania şi Lituania. Wayne Rooney (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur) şi Daniel Sturridge (Liverpool) sunt indisponibili pentru cele două partide, iar selecţionerul Gareth Southgate a optat pentru atacanţii Defoe (34 de ani), Marcus Rashford (Manchester United) şi Jamie Vardy (Leicester). Southgate are şi doi debutanţi în lot, Nathan Redmond şi James Ward-Prowse, mijlocaşi ai echipei Southampton. De asemenea, o surpriză pe lista anunţată de tehnician este Jake Livermore, care avea o singură selecţie (2012). Naţionala Angliei va întalni Germania la 22 martie, la Dortmund, într-un meci amical, şi Lituania în 26 martie, la Londra, în preliminariile Cupei Mondiale.

Revine Alexandra Dulgheru?

Jucătoarea romană de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat în optimile de finală ale turneului futures de la Hammamet (Tunisia), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce a dispus de a doua favorită, franţuzoaica Fiona Ferro, cu 0-6, 6-4, 6-3.  Dulgheru (26 ani, 580 WTA) revenise în ianuarie după o pauză de mai bine de şase luni, din cauza unei accidentări.
Alexandra, care în 2011 era numărul 26 în lume, şi-a luat revanşa în faţa jucătoarei din Hexagon (20 ani, 240 WTA), în faţa căreia abandonase la scorul de 4-6, 6-2, 3-1 pentru Ferro, la ultimul său meci din 2016, în primul tur la Marsilia (100.000 dolari).  Alexandra Dulgheru va juca în optimi cu italianca Martina Spigarelli (642 WTA).

Fill a caştigat “Globul” la coborare

Italianul Dominik Paris a caştigat proba de coborare din cadrul finalelor Cupei Mondiale de schi alpin de la Aspen (Colorado) în faţa compatriotului său Peter Fill, care şi-a adjudecat micul Glob al probei de coborare.  Dominik Paris, înregistrat cu timpul de 1:33,07,  a fost urmat de Peter Fill, la opt sutimi şi de elveţianul Carlo Janka, la 18 sutimi.  Fill era în concurenţă pentru Globul probei de coborare cu norvegianul Kjetil Jansrud, care a abordat ultima probă a sezonului cu un avans de 33 de puncte faţă de italian. Însă Jansrud a încheiat pe locul 11, şi a terminat sezonul pe locul II în clasamentul Cupei Mondiale de coborare, cu 23 de puncte mai puţin decat Fill.

Mai mult nemţi, decat politicieni

Clubul Hertha Berlin a decis să dea în judecată partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), ca urmare a postării pe Twitter a unei fotografii în care fotbalistul Marvin Plattenhardt apărea alături de un ales al formaţiunii politice. Plattenhardt, care a înscris golul doi al echipei sale în partida de sambătă cu Borussia Dortmund, scor 2-1, a declarat pentru presa germană că în momentul în care i s-a făcut fotografia respectivă acorda autografe după meci şi nu a ştiut cine este bărbatul de langă el.  Avocatul clubului Hertha Berlin, Christian-Oliver Moser, consideră că mesajul de pe Twitter -  "reprezentantul nostru cu autorul golului victoriei" - reprezintă o încălcare a dreptului de imagine al fotbalistului. Moser a precizat că partidul AfD trebuie să fie amendat cu pană la 250.000 de euro dacă nu şterge fotografia în cauză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.