Sport

Supravieţuitorii se întorc acasă

Ziarul de Vrancea
14 dec 2016 795 vizualizări
Dintre supravieţuitorii echipei Chapecoense după accidentul aviatic de la Medellin, doar fundasul Helio Neto se mai află internat

Fundaşul echipei Chapecoense, Alan Luciano Ruschel, şi jurnalistul Rafael Henzel au revenit, marţi seară, în Brazilia, după ce au supravieţuit accidentului aviatic din Columbia, soldat cu 71 de morţi, informează Marca. Cei doi au fost transportaţi cu ambulanţa de la aeroport la spitalul din Chapeco unde au fost aşteptaţi de rude şi fani ai formaţiei braziliene. Ruschel, în varstă de 27 de ani, va continua recuperarea după operaţia la coloană suferită în spitalul din Columbia, iar Henzel va rămane sub observaţie după fracturile suferite la maini şi picioare. Portarul echipei Chapecoense, Jackson Follmann, unul dintre cei şase supravieţuitori ai accidentului aviatic din Columbia, a fost primul care a revenit în Brazilia, în noaptea de luni spre marţi. Cel de-al treilea fotbalist al grupării Chapecoense care a supravieţuit accidentului aviatic, fundaşul Helio Hermito Zampier Neto, este încă internat în spitalul din Columbia şi ar putea reveni joi în Brazilia. "Starea de sănătate a lui Neto este stabilă. Evoluţia este bună în ultimele zile, după ce săptămana trecută strarea sa era critică. Acum i-am povestit tot ce s-a întamplat. Iniţial i-am spus că s-a accidentat în timpul meciului", a declarat Edson Stakonsi, medicul clubului Chapecoense, care a fost alături de supravieţuitori în spitalul din Columbia.

Ceilalţi doi supravieţuitori ai tragediei, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri, urmează şi ei să fie transportaţi în Bolivia în zilele următoare. Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămană, la 7 decembrie, în Brazilia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.