Sport

Dacă nu-i Messi, e Ronaldo!

Ziarul de Vrancea
13 dec 2016 477 vizualizări
Internaţionalul portughez a caştigat pentru a patra oară “Balonul de Aur” decernat de France Footnall

Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a caştigat, luni, pentru a patra oară Balonul de Aur, distincţie acordată din acest an doar de France Football, după încheierea colaborării cu FIFA. Învingătorul a fost ales pe baza votului unui juriu format din jurnalişti sportivi din întreaga lume şi nu de căpitani, selecţioneri şi jurnalişti aşa cum a fost în perioada colaborării cu FIFA. Anunţul oficial cu privire la caştigător a fost făcut la cateva ore după ce pe reţelele de socializare a apărut o imagine cu coperta ediţiei France Football care va apărea marţi şi pe care se află Cristiano Ronaldo cu trofeul. Cristiano Ronaldo a caştigat în acest an Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu Real Madrid şi Campionatul European cu naţionala Portugaliei. El a mai primit Balonul de Aur în 2008, cand evolua la Manchester United, în 2013 şi în 2014.

Ronaldo este urmat în preferinţele jurnaliştilor de Lionel Messi (caştigătorul de anul trecut, acum locul II, Argentina, FC Barcelona), Antoine Griezmann (locul III, Franţa, Atletico Madrid), Luis Suarez (locul IV, Uruguay, FC Barcelona), Neymar (locul V, Brazilia, FC Barcelona), Gareth Bale (locul VI, Ţara Galilor, Real Madrid). Cristiano Ronaldo a caştigat în acest an Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu Real Madrid şi Campionatul European cu naţionala Portugaliei. El a mai primit Balonul de Aur în 2008, cand evolua la Manchester United, în 2013 şi în 2014. Ronaldo se numără şi printre cei trei finalişti pentru titlul de jucătorului anului acordat de FIFA, alături de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid). Primii şase fotbalişti din acest clasament evoluează în prima ligă spaniolă. 

"Este o mare onoare să caştig a patra oară Balonul de Aur. Emoţia este la fel ca aceea de la obţinerea primului meu astfel de trofeu. Este din nou un vis devenit realitate. Nu mi-aş fi imaginat că voi caştiga de patru ori acest trofeu. Sunt fericit şi împlinit. Fiecare moment în care primesc un astfel de trofeu este ceva special. Îmi spun: «Cristiano, a meritat să munceşti atat de mult tot anul». A meritat să fac sacrificii. Uneori îmi este greu să exprim ce simt, dar în suflet simt o bucurie imensă", a spus Ronaldo, la decernarea trofeului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.