Sport

Steaua a căzut iar uşor în Cupa Romaniei

Ziarul de Vrancea
17 nov 2016 634 vizualizări
Liderul Ligii I, FC Steaua, şi campioana en titre, Astra Giurgiu, vor avea adversare din eşalonul secund - CS Mioveni şi Luceafărul Oradea - în optimile de finală ale Cupei Romaniei, în timp ce Dinamo va evolua împotriva echipei Gaz Metan Mediaş, conform tragerii la sorţi care a avut loc ieri, la Casa Fotbalului.

Deţinătoarea trofeului, CFR Cluj, va întalni formaţia CSM Poli Iaşi. Celelalte partide din optimi sunt: FC Voluntari - ASA Targu Mureş - Dacia Unirea Brăila - CSU Craiova; CS Afumaţi - Poli Timişoara şi Pandurii Targu Jiu - FC Viitorul,  Meciurile vor avea loc într-o singură manşă, la 13, 14 şi 15 decembrie. Înainte de tragerea la sorţi s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan, care a încetat din viaţă miercuri, la varsta de 44 de ani.

Se retrage ASA?

Directorul sportiv al clubului ASA Targu Mureş, Daniel Stanciu, a declarat, ieri, că există şanse ca din ianuarie Liga I să rămană cu 13 echipe, formaţia pregătită de Dan Alexa fiind aproape de retragere. ”Fiind în insolvenţă, trebuia pregătit planul de reorganizare pană la finalul anului. Nu am reuşit să facem asta, nu am reuşit să plătim datoriile curente. Avem nevoie de spijin din oraş. Dacă nu punem în practică un plan ancorat în realitate, ne va fi foarte greu. Nu putem accesa banii de la Consiliul Local, pană nu trecem de planul de reorganizare”, a spus Stanciu la Digi Sport. După disputarea a 15 etape din Liga I, echipa ASA Targu Mureş se află pe locul 13, penultimul, cu două puncte, după ce a început sezonul cu o penalizare de şase puncte.

Acţiunile lui Negoiţă, sub sechestru

Tribunalul Bucureşti a decis instituirea sechestrului asigurator asupra acţiunilor deţinute de Ionuţ Negoiţă la FC Dinamo, în baza unei datorii de 2 milioane de euro pe care omul o are faţă de fostul acţionar Nicolae Badea. Această sentinţă poate fi atacată cu apel. Punerea sub sechestru a acţiunilor deţinute de Negoiţă urmează unei alte decizii a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a stabilit datoria faţă de Nicolae Badea. În august 2014, după intrarea în insolvenţă a societăţii care administrează FC Dinamo, fostul acţionar Nicolae Badea afirma că nu s-a înscris la masa credală întrucat datoriile clubului faţă de el au fost preluate în nume personal de către Ionuţ Negoiţă. În 2014, societatea care administrează FC Dinamo a intrat în stare de insolvenţă, majoritatea datoriilor fiind către Negoiţă şi firmele deţinute de acesta. Procesul de reorganizare a FC Dinamo s-a încheiat în septembrie 2015, cand societatea a fost reintrodusă în circuitul economic.

S-au retras Bercenarii

Echipa ACS Berceni s-a retras din toate competiţiile de seniori şi juniori organizate de Federaţia Romană de Fotbal, astfel că actuala ediţie a Ligii a II-a va continua cu 18 formaţii, după ce, anterior, Şoimii Pancota fusese exclusă, a anunţat site-ul oficial al FRF.  Ca urmare a retragerii grupării ilfovene din actuala ediţie de campionat a Ligii a II-a, conform regulamentului, deoarece excluderea a avut loc în timpul turului competiţiei, toate rezultatele partidelor disputate pană în acest moment de către ACS Berceni vor fi anulate. În urma retragerii formaţiei ACS Berceni, clasamentul Ligii a II-a a suferit unele modificări. Pe primul loc se află Juventus Bucureşti, cu 33 de puncte în 14 meciuri, urmată de FC Braşov, 31 de puncte în 15 meciuri, Sepsi Sfantu Gheorghe, 28 de puncte în 14 meciuri, Olimpia Satu Mare, 27 de puncte în 14 meciuri, şi UTA, 27 de puncte în 15 meciuri.

Klopp: “Marii jucători beau şi fumau ca nebunii”!

Antrenorul echipei Liverpool, Jürgen Klopp, a afirmat, joi, că jucătorii legendari pe care toată lumea îi admiră "au băut şi au fumat ca nebunii". Afirmaţia lui Klopp vine după ce tehnicianul a fost întrebat ce părere are despre faptul că atacantul Wayne Rooney a fost surprins în stare de ebrietate înainte de meciul Anglia-Spania. Tehnicianul german nu părea să fie la curent cu subiectul din presa engleză, dar apoi l-a apărat pe Rooney. Antrenorul consideră că excesele fotbaliştilor din prezent nu se compară cu ceea ce era în trecut: "Este o generaţie extrem de profesionistă şi nu doar în Anglia. Toţi jucătorii legendari pe care încă îi admiraţi au băut şi fumat ca nebunii şi totuşi erau buni jucători. Nimeni nu mai face asta în prezent". Antrenorul liderului din Premier League a cerut presei să nu facă mare caz, subliniind că nimeni nu îşi va aduce aminte de această problemă în două sau trei săptămani.

Ţine-ţi fata în tribune!

Echipa Gremio a fost sancţionată cu disputarea pe teren neutru a manşei secunde a finalei Cupei Braziliei, cu Atletico Mineiro, după ce fiica antrenorului Renato Gaucho a stat alături de tatăl său pe bancă şi a sărbătorit pe teren după semifinala cu Cruzeiro, ceea ce este interzis. Fiica tehnicianului, Carolina Portaluppi, în varstă de 22 de ani, este studentă şi model. Clubul Gremio a fost şi amendat, cu 8.692 de dolari. Gremio s-a impus cu scorul  general de 2-0 în faţa echipei Cruzeiro în semifinalele Cupei Braziliei şi va disputa finala cu Atletico Mineiro la 23 şi 30 noiembrie. Prima manşă este programată la Belo Horizonte, iar a doua, pe care Gremio ar fi trebuit să o joace acasă, se va disputa pe teren neutru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.