Sport

Scandal ca la piaţă în Mexic

Ziarul de Vrancea
31 oct 2016 929 vizualizări
în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 de la Ciudad de Mexico, Max Verstappen a tăiat un viraj în afara pistei, iar Sebastian Vettel a înjurat ca la uşa cortului * olandezul a fost penalizat cu cinci secunde, iar neamţul cu zece

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a caştigat, duminică, Marele Premiu al Mexicului, a XIX-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, Nico Rosberg şi de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari.. Olandezul Max Verstappen de la Red Bull a trecut linia de sosire al treilea, dar el fost penalizat cu cinci secunde după cursă, din cauza unei manevre nesportive. Verstappen a fost întrecut şi de Vettel, care a urcat pe locul III, şi de coechipierul său Daniel Ricciardo, clasat al patrulea, astfel că tanărul pilot de la Red Bull a retrogradat pe poziţia a cincea. . Ulterior şi Vettel a fost penalizat zece secunde şi a trecut pe locul V, după Ricciardo şi Verstappen.
Pa locurile VI-X s-au clasat în ordine finlandezul Kimi Räikkönen (Ferrari), germanul Nico Hulkenberg (Force India), finlandezul Valtteri Bottas, brazilianul Felipe Massa ambii de la Williams şi mexicanul Sergio Perez de la Force India În urma acestui succes, Hamilton a redus la 19 puncte diferenţa faţă de liderul clasamentului piloţilor, Rosberg, dar germanul rămane în continuare favorit pentru titlul mondial, cand mai sunt de disputat două etape din acest sezon.
Verstappen a "scurtcircuitat" un viraj în timp ce îşi apăra poziţia a treia în faţa lui Vettel, în finalul cursei şi a refuzat apoi să-i cedeze locul adversarului, ceea ce l-a scos din sărite pe acesta din urmă.  Incidentul a avut loc în turul 67/71. Cei doi piloţi rulau cu trenuri de pneuri cu o vechime diferită. Vettel, aflat pe locul 4, avea pneuri medii cu circa 20 de tururi mai puţin uzate decat Verstappen şi era mai rapid decat rivalul său, astfel că a declanşat un atac în virajul I, la capătul liniei drepte. Verstappen nu s-a putut apăra pe pistă şi a ieşit în decor, dar a revenit în faţa lui Vettel tăind virajul al doilea. Şefii de la Red Bull i-au cerut prin radio tanărului pilot să cedeze poziţia a treia, însă acesta a refuzat. Vettel a dat drumul la înjurături pentru că şi mai rapid decat el venea din spate al doilea pilot Red Bull, Daniel Ricciardo. Oficialii de la Ferrari au gesticulat şi au acuzat că Verstappen îi face jocul lui Ricciardo, încetinindu-l pe Vettel. Australianul nu a ezitat să-l atace pe pilotul scuderiei, iar acesta din urmă cu greu şi-a păstrat poziţia după un contact între monoposturi. La randul său, Ricciardo nu a fost mulţumit de cum s-a apărat Vettel, acuzandu-l pe pilotul Ferrari că a schimbat direcţia monopostului în zona de franare. Fără aceste incidente, Grand Prix-ul mexican a fost destul de plictisitor. Hamilton a plecat bine şi a caştigat lejer cursa. Este al 51-lea succes din carieră pentru britanic. Rosberg este şi el un important beneficiar al rezultatelor de duminică, după ce a ocupat locul secund. Germanul poate deveni campion mondial peste două săptămani dacă va caştiga cursa de la Interlagos. (News.ro).
Clasamentul piloţilor: 1. Nico Rosberg – 349 p; 2. Lewis Hamilton – 330 p; 3. Daniel Ricciardo – 242 p; 4. Sebastian Vettel – 187 p; 5. Kimi Räikkönen – 178 p; 6. Max Verstappen – 177 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 679 p; 2. Red Bull – 427 p; 3. Ferrari – 365 p. Penultima etapă a sezonului, Marele Premiu al Braziliei, va avea loc la 13 noiembrie, la Sao Paulo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.