Sport

Votaţi pentru Simona!

Ziarul de Vrancea
14 oct 2016 1484 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis a fost nominalizată pentru titlul de jucătoarea anului * puteţi vota pe site-ul WTA pană duminică la miezul nopţii

Simona Halep, locul patru mondial, este nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2016, alături de Angelique Kerber, Serena Williams, Garbiñe Muguruza şi Karolina Pliskova, a anunţat WTA, ieri, pe site-ul oficial, pe care fanii îşi pot vota favoritele. Simona Halep a caştigat în acest an trei trofee la simplu, la Madrid, Bucureşti şi Montreal. Romanca a ajuns pană în semifinale la Sydney, Cincinnati şi Wuhan şi este calificată la Turneul Campioanelor. Sportiva germană Angelique Kerber, liderul WTA, s-a impus în 2016 la Australian Open, US Open şi Stuttgart. Ea a mai jucat în finală la Brisbane, Wimbledon, Cincinnati şi la Jocurile Olimpice, însă la aceste turnee nu a caştigat ultimul act. Kerber a devenit în acest an prima reprezentantă a Germaniei ajunsă pe locul unu mondial, după Steffi Graf (1997).Serena Williams (SUA), locul 2 WTA, a caştigat în 2016 turneele de la Roma şi Wimbledon la simplu şi Wimbledon-ul la dublu, alături de sora sa Venus. Williams a condus în clasamentul mondial timp de 186 de săptămani, înainte de a fi detronată de Kerber în septembrie. Spaniola Garbiñe Muguruza, numărul 6 mondial, a caştigat ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. La 22 de ani şi şapte luni, Muguruza a devenit cea mai tanără caştigătoare a unui Grand Slam de după 2012, cand performanţa a fost reuşită de Viktoria Azarenka aproximativ la aceeaşi varstă, la Australian Open. Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA, s-a impus la simplu în acest an la Nottingham şi Cincinnati şi a jucat în finală şi la Eastborne şi US Open, fără să le caştige. La dublu, ea a caştigat turneul de la Birmingham, alături de Barbora Strycova. Fanii vor putea vota pe site-ul WTA pană duminică noapte, la ora 23.59. Opţiunea fanilor va conta cat un vot al mass-media. Caştigătoarea va fi anunţată vineri, 21 octombrie. În ultimii patru ani, cea mai bună jucătoare a fost aleasă Serena Williams.

Kerber a obosit

* Calificată în turul II al turnelui de la Linz, Monica Niculescu a fost învinsă cu 1-6, 1-6 de către a şasea jucătoare a lumii, spaniola Garbiñe Muguruza. Meciul de la turneul de 250.000 de dolari a durat o oră. Ieri, în primele două sferturi de finală de la Linz, s-au înregistrat rezultatele: Carla Suarez (Spania) – Denisa Allertova (Cehia) 6-4, 4-6, 6-2; Madison Keys (SUA) – Océane Dodin (Franţa) 6-3, 6-3. 

* Liderul mondial feminin, germana Angelique Kerber, a fost învinsă fără drept de apel în sferturile de finală ale turneului de la Hong Kong (250.000 $) de către jucătoarea australiană Daria Gavrilova (36). Jucătoarea germană a acuzat oboseala acumulată în turneele de după US Open, însă nu este exclus ca ea să se fi menajat pentru Turneul Campioanelor de la Singapore. Gavrilova o ca întani în semifinale, pe franţuzoaica Kristina Mladenovic (Franţa), care a dispus cu 3-6, 6-3, 7-6 de americanca Bethanie Sands. În celelalte sferturi, s-au consemnat rezultatele: Caroline Wozniacki (Danemarca) – Wang Qiang (China) 6-3, 7-5; Jelena Jankovic (Serbia) – Alizé Cornet (Franţa) 3-6, 6-4.

* Sferturi de finală la Tianjin: Danka Kovinic (Muntenegru) – Monica Puig (Porto Rico) 6-4, 6-3; Alison Riske (SUA) – Han Xinyun (China) 6-3, 6-3; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Naomi Osaka (Japonia) 3-6, 6-4, 7-6. În semifinale, s-a mai calificat şi chinezoaica Peng Shuai, prin retragerea primei favorite, Agnieszka Radwanska. 

* Shanghai (ATP, sferturi: Roberto Bautista (Spania) – Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 6-3, 6-4, Novak Djokovic (Serbia) – Misha Zverev (Germania) 3-6, 7-6, 6-3, Andy Murray (Marea Britanie) – David Goffin (Belgia) 6-2, 6-2; Gilles Simon (Franţa) – Jack Sock (SUA) 4-6, 6-4, 7-6.  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.