Sport

Meci nul, joc nul

Ziarul de Vrancea
12 oct 2016 888 vizualizări
După un meci slab, influenţat şi de terenul din Astana, selecţionata Romaniei a remizat, scor 0-0, în Kazahstan

Kazahstan: Pokatilov – Beisebekov, Ahmetov, Malîi, Logvinenko, Şomko – Mujikov, Smakov, Kuat (’86 – Bergen) -  Baijanov (’66 – Nurgaliev), Hijnicenko (’82 – Murtazaev). Selecţioner: Talgat Baisufinov.
Romania: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Grigore (’25 – Moţi), Toşca – Hoban – Popa (’84 – Andone), Marin, Stanciu, Chipciu (’46 – Enache) – Stancu.  Selecţioner: Christoph Daum.
Arbitru: Manuel de Sousa (Portugalia).

Cartonaşe galbene: Şomko, Kuat.

Toată suflarea fotbalistică de la noi a avertizat că, după plimbarea de la Erevan, meciul cu Kazahstan va fi cu totul altfel, deşi e greu de afirmat că echipa Armeniei este mai slabă de cea întalnită aseară. Terenul sintetic a constituit, însă, o problemă foarte grea pentru tricolori şi aceasta se poate demonstra prin cele două accidentări suferite în prima repriză. Antrenamentele făcute în ţară pe astfel de suprafeţe au fost suficiente, iar kazahii au fost deştepţi, permiţandu-le oaspeţilor singurul antrenament pe terenul de joc la care au fost obligaţi. Rezultatul a fost că, dacă evoluţia alor noştri în prima repriză a fost modestă, după pauză a fost lamentabilă şi nu găsim alte explicaţii decat teama de noi accidentări. Iar dacă Daum a făcut o schimbare care a surprins pe multă lume, Enache în locul lui Chipciu, introducerea tardivă a unui varf de careu (Andone) nu poate fi justificată decat prin aceeaşi întrebare: “dacă se mai rupe cineva?”. Fireşte că preparatorii fizici ar fi trebuit să ştie caracteristicile jocului pe astfel de terenul, dar asta este o altă problemă. Primul şoc s-a produs în min. 10, cand tricolorii au avut prima ocazie, şutul pe langă poartă al lui Stancu, însă la faza aceea Logvinenko l-a lovit cu cotul pe Dragoş Grigore, care, zece minute mai tarziu, a ratat intercepţia în careu, iar Hijnicenko a luftat la ocazia meciului. Căpitanul Grigore a ieşit din teren, probabil cu fractură de piramidă nazală, Chipciu s-a accidentat în finalul reprizei, la o intrare a lui Ahmetov (la care s-a cerut penalty), iar pe final, noul intrat Nurgaliev l-a trimis şi pe Săpunaru la spital, deşi acesta a terminat meciul în picioare. În prima parte, toate elementele de statistică au fost în favoarea tricolorilor, cu excepţia posesiei: ocaziile mari avandu-le Marin (’27 – şut de la 20 m), Hoban (’28 – la o fază fixă, minge scoasă de pe linia porţii de... Adi Popa!) şi Stanciu, două şuturi de la distanţă. Kazahii au avut singurele ocazii tot în prima parte, numitul luft al lui Hijnicenko şi o reluare aproape de autogol a lui Toşca (’25). Nici în repriza a doua, cand tricolorii au cedat total, kazahii n-au avut ocazii, sterilitatea jocului lor fiind cauza şi nu vreo evoluţie de excepţie a defensivei noastre. Iar dacă şutul din întoarcere al lui Popa (’60) a părut un SMS transmis portarului Pokatilov, tricolorii puteau caştiga în min. 89, după o acţiune personală a lui Stanciu, în urma căreia Enache a alunecat în săritură, permiţandu-i portarul să respingă.
Un rezultat dezamăgitor, după Erevan, cu menţiunea că, dacă problemele cu suprafaţa de joc au fost reale pentru tricolori, acuzele aduse arbitrajului poate prea permisiv al brigăzii portugheze, sunt penibile. Următorul meci se va disputa pe 11 noiembrie, la noi acasă. Însă echipa oaspete va fi Polonia lui Lewandowski!





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.