Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Burleanu face memoriu la UEFA

Ziarul de Vrancea
12 oct 2016 980 vizualizări
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că forul de la Casa Fotbalului va depune un memoriu la UEFA, după arbitrajul de la meciul cu naţionala Kazahstanului, scor 0-0, în grupa E din preliminariile CM-2018.

"Suprafaţa pe care s-a jucat care nu permite jocul de fotbal, iar acest lucru nu cred că este împărtăşit doar de naţionalele de fotbal care au jucat acolo, ci chiar de echipele de club. Să ne uităm şi la rezultatele făcute de Atletico Madrid sau Galatasaray. Cred că nici nu am fost lăsat să jucăm, de violenţa unora şi de incapacitea sau rea intenţe. Dacă ne uităm la numărul de jucători accidentaţi, acestea nu sunt prielnice fotbalului. Vom face un memoriu către UEFA, rezultatul nu-l mai putem întoarce, dar nu putem lăsa lucrurile aşa. Cred că Grigore şi Săpunaru îşi vor reveni pană la meciul cu Polonia. Ne este teamă în schimb că Chipciu nu se va recupera pană la meciul cu Polonia", a spus Burleanu, la revenirea de la Astana.

Am rămas cu Monica la Linz

După victoria obţinută în faţa olandezei Kiki Bertens, Sorana Cîrstea (83 WTA) a fost eliminată în turul II al turneului de la Linz (Austria), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, de către jucătoarea franceză Océane Dodin (89), scor 2-6, 4-6 în 65 de minute. În turneul indoor de la Linz mai este pe tabloul Monica Niculescu, care o va întalni pe spaniola Garbiñe Muguruza (6 WTA). Aceasta a învins-o, ieri cu 6-4, 6-4 pe jucătoarea Çagla Buyukakçay (Turcia). În proba de dublu, perechea Ana Bogdan/Barbara Haas (Romania/Austria) a fost eliminată în primul tur de cuplul favorit nr. 2, Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia), scor 3-6, 2-6 după 52 de minute. În turul II, Bertens şi Larsson a învins şi  perechea romană  Andreea Mitu/Raluca Olaru, scor 6-3, 6-4.

Mutu, şef peste caini

Fostul internaţional roman Adrian Mutu este, începand de ieri, noul manager general al FC Dinamo Bucureşti, a anunţat acţionarul majoritar al clubului, Ionuţ Negoiţă. "Mă bucur că Adrian Mutu este, de astăzi, alături de noi şi sunt convins că experienţa sa în fotbalul internaţional ne va duce către un nou standard de performanţă atat pe plan intern, cat şi european", a declarat Ionuţ Negoiţă imediat după semnarea contractului cu Adrian Mutu. "E o onoare pentru mine că Dinamo mi-a oferit şansa să debutez într-o funcţie atat de importantă şi îi mulţumesc domnului Negoiţă pentru această provocare imensă în cariera mea! Sper să răsplătesc această încredere cu rezultatele pe care le aşteaptă toţi suporterii dinamovişti", a afirmat noul manager general al clubului din Ştefan cel Mare.

Incă o ratare la nivel juvenil

Reprezentativa under 19 a Romaniei a învins, la Vriezenveen, cu scorul de 6-0, selecţionata similară a statului San Marino, în ultimul meci al grupei a doua de calificare la Turul de Elită preliminar Campionatului European din 2017, partidă la care Ianis Hagi a marcat de trei ori, în minutele 26, 56 şi 81. Celelalte goluri au fost marcate de Florin Coman  ('23, '51) şi Adrian Petre ('37). Într-un alt meci,  Olanda s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa Norvegiei. În primele două partide, tricolorii under 19 au înregistrat înfrangeri, scor

Argentina, învinsă acasă

Reprezentativa Braziliei a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-0, selecţionata Venezuelei, într-un meci contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018, zona Americii de Sud. Partida a fost întreruptă circa 20 de minute din cauza unei pene de curent (’73). Brazilienii s-au impus prin golurile lui Gabriel Jesus (‘7) şi Willian (53). Surpriza etapei a fost înfrangerea cu 0-1, pe teren propriu (la Cordoba) a Argentinei, 0-1 cu Paraguay. Golul victoriei paraguayene a fost realizat în min. 19, de către Devis Gonzalez, jucător la Dinamo Kiev. În min. 47, argentinianul Agüero a ratat un penalty. În alte meciuri din preliminariile CM, zona sud americană, Chile a întrecut Peru, scor 2-1, Bolivia a remizat cu Ecuador, scor 2-2, iar Columbia şi Uruguay au încheiat la egalitate,acelaşi scor. Clasament (după 10 etape): 1. Brazilia – 21 p; 2. Uruguay – 20 p; 3. Ecuador – 17 p; 4. Columbia – 17 p; 5. Argentina – 16 p; 6. Paraguay – 15 p; 7. Chile – 14 p; 8. Peru – 8 p; 9. Bolivia – 8 p; 10. Venezuela – 2 p.

Buffon a luat trofeul Golden Foot

Italianul Gianluigi Buffon a caştigat, la Monte Carlo, trofeul Golden Foot, el fiind primul portar care primeşte această distincţie. Buffon este al patrulea italian caştigător al acestui premiu, după Roberto Baggio (2003), Alessandro Del Piero (2007) şi Francesco Totti (2010). Premiul Golden Foot este echivalent cu Hall of Fame-ul fotbalului, iar în 2015 a fost premiat şi fostul internaţional roman Gheorghe Hagi.

Olic, prins la pariuri

Atacantul croat al echipei TSV 1860 München, Ivica Olic, a fost suspendat două jocuri în liga a doua germană după ce a pariat online pe meciuri de fotbal, a anunţat, ieri, L'Equipe. Pe langă suspendare, Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a decis să-l amendeze cu 20.000 de euro pe fostul internaţional croat în varstă de 37 de ani. Olic a pariat în perioada august-septembrie 2016 sume cu trei cifre pe mai multe meciuri din liga a doua din Germania. DFB a precizat că jucătorul nu a pariat pe partidele echipei sale. Ivica Olic a fost achiziţionat în această vară de TSV 1860 München de la Hambürger SV, după ce mai evoluase în cariera sa la formaţiile Hertha Berlin, Marsonia, NK Zagreb, Dinamo Zagreb, ŢSKA Moscova, Bayern München şi VfL Wolfsburg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.