Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Nistor, învins de arbitri

Ziarul de Vrancea
15 aug 2016 898 vizualizări
Pugilistul Mihai Nistor a fost învins, sambătă, la puncte, de iordanianul Hussein Iashaish, în turul doi al categoriei ^91 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Nistor a concurat direct în runda secundă, la fel ca adversarul său. Cei trei arbitri judecători, selecţionaţi de computer dintr-un total de cinci, au decis 2-1 în favoarea iordanianului. Delegaţia romană a protestat vehement împotriva arbitrajului, deoarece Nistor, după un început mai şovăielnic, şi-a dominat cu autoritate adversarul, trimiţandu-l de două ori la podea.

 Aleşii lui Daum

 

Selecţionerul Christoph Daum a anunţat, sambătă, lotul lărgit pentru meciul cu Muntenegru, programat în 4 septembrie, pe Cluj Arena, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Meciul de la Cluj,  va fi primul din calificările pentru CM şi jocul de debut al selecţionerului Christoph Daum. Lotul lărgit pentru partida din septembrie este format din: Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari), Săpunaru, Găman, Chiricheş, Moţi, Grigore, Toşca, Măţel, Filip, Enache (fundaşi), Achim, Bicfalvi, Hoban, Marin, Stanciu, Maxim, Chipciu, Torje, Benzar, Popa (mijlocaşi), Stancu, Andone, Keşeru, Rotariu (atacanţi).  Tricolorii se vor prezenta la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia la 28 şi 29 augus

Petrache îşi depune mandatul

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a afirmat, duminică, într-un comunicat postat pe site-ul COSR, că îşi va depune mandatul în "faţa Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic".  Petrache a menţionat că a sosit în Romania de la Rio, pentru o problemă medicală a unuia dintre copiii săi, şi că apoi va pleca în Brazilia pentru a fi alături de sportivii romani. "După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obţinute de fiecare federaţie. În calitate de preşedinte al COSR, voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedinţilor COSR şi tuturor membrilor Comitetului Executiv", a declarat Petrache. Totodată, Petrache a afirmat, duminică, într-un comunicat, că după Jocurile Olimpice va demara o anchetă internă în cadrul forului pentru a stabili cine se face vinovat şi care sunt măsurile luate şi sancţiunile aplicate, în ceea ce priveşte echipamentul furnizat sportivilor de la Rio.

Doar Simona şi Irina la Cincinnati

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a acces, sambătă, în ultimul tur al calificărilor la Cincinnati (SUA), turneu dotat cu premii în valoare totală de 2.804.000 de dolari. Cîrstea a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-2, după o oră şi 39 de minute, pe Nao Hibino (Japonia), cap de serie numărul 23 în calificări şi poziţia 75 în ierarhia mondială. În ultimul tur, Sorana a pierdut cu 5-7, 6-3, 1-6 în faţa jucătoarei franceze Alizé Cornet. Cealaltă jucătoare romană prezentă în calificări, Monica Niculescu a fost învinsă, scor 6-7, 3-6 de japoneza Kurumi Nara. Pe tabloul principal participă jucătoarele romane Simona Halep şi Irina Begu.

Murray şi Puig, învingători olimpici

Britanicul Andy Murray a caştigat al doilea titlul olimpic consecutiv, devenind primul tenisman din istorie care reuşeşte acest lucru, după victoria în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro, scor 7-5, 4-6, 7-5.  Tot duminică, Kei Nishikori (7 ATP) l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal (cap de serie numărul 5) şi a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Nishikori a învins cu scorul de 6-2, 6-7, 6-3, după două ore şi 43 de minute. Turneul de simplu feminin a fost caştigat, surprinzător. de portoricana Monica Puig (34 WTA), care a învins în fnală, cu 6-4, 4-6, 6-1 pe a doua jucătoare a lumii, germana Angelique Kerber. Medalia de bronz a fost caştigată de jucătoarea cehă Petra Kvitova (14 WTA), care s-a impus sambătă în meciul pentru locul trei, scor 7-5, 2-6, 6-2, în faţa sportivei americane Madison Keys,

TVR “cumpără” naţionalele de handbal

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Romane de Televiziune (SRTv) a aprobat cumpărarea drepturilor de transmisie pe doi ani pentru meciurile naţionalelor de handbal ale Romaniei - masculină şi feminină - şi partidele echipelor de club din Ligile Naţionale şi Supercupă, urmand ca, în următoarea perioadă, conducerea televiziunii publice să stabilească detaliile în vederea încheierii unui contract cu Federaţia Romană de Handbal. Televiziunea Romană îşi propune să transmită, în următorii doi ani, partidele naţionalelor de handbal şi meciuri din competiţiile interne majore, informează televiziunea publică.

Recunoaştere pentru Ştefan Rusu

Fostul sportiv Ştefan Rusu, triplu medaliat olimpic la lupte greco-romane, a intrat în Hall of Fame-ul forului internaţional de profil, ceremonia avand loc, vineri seară, la Rio de Janeiro. Ştefan Rusu, triplu medaliat olimpic la lupte cu aur, argint şi bronz, dar şi dublu campion mondial şi multiplu campion european a fost onorat pentru întreaga carieră, vineri seară, la Rio de Janeiro de forul internaţional de profil prin primirea în Hall of Fame. Ceremonia a avut loc înaintea începerii turneului olimpic la lupte în cadrul Jocurilor Olimpice.Ştefan Rusu are 60 de ani şi este primul luptător roman care primeşte recunoaşterea mondială pentru întreaga sa carieră. După 1989, cand şi-a încheiat cariera ca sportiv a activat pentru o perioadă ca antrenor în Turcia şi Germania, revenind în ţară în 2000.

Phelps se retrage. Definitiv

Înottorul american Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, a anunţat, ieri, că se retrage din activitate, după ce a caştigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice. "S-a terminat. Acesta a fost modul în care am vrut să mă retrag. V-am spus că după Rio mă retrag, acum puteţi face anunţul oficial. Nu mă veţi mai vedea niciodată într-o competiţie în piscină", a declarat Phelps. În total, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice are în palmares 28 de medalii: 23 de aur, trei de argint şi două de bronz.

William de Amorim a trecut la Steaua

FC Steaua a anunţat, sambătă, că a obţinut serviciile mijlocaşului William de Amorim de la Astra Giurgiu, jucătorul în varstă de 24 de ani semnand un contract valabil cinci sezoane. "Am ajuns la un club foarte mare şi, în acest moment, pot spune că sunt foarte fericit. Sunt sigur că în tricoul Stelei voi caştiga foarte multe trofee şi, alături de noii mei colegi, voi avea şansa de a juca în cupele europene. Sper să am evoluţii bune şi să nu îi dezamăgesc şi să le răsplătesc încrederea atat celor de la Steaua, cat şi suporterilor", a declarat De Amorim pentru steauafc.com. Mijlocaşul brazilian, a obţinut în acest an şi cetăţenia romană, era legitimat la Astra Giurgiu din 2010.

Klişina, salvată de TAS

Săritoarea în lungime rusă, Daria Klişina, suspendată, sambătă, de IAAF, a primit de la TAS, a doua zi, dreptul de a lua startul în proba de sărituri în lungime, ea fiind singura atletă din Rusia care va concura la JO de la Rio. Potrivit L'Equipe, excluderea a fost decisă de forul mondial în baza unor noi probe din raportul McLaren referitor la dopajul sistematic din Rusia. Ea s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care are un birou la Rio în perioada JO, iar apelul sportivei a fost acceptat, duminică. Daria Klişina fusese declarată la 27 iulie singura atletă rusă eligibilă pentru Jocurile Olimpice. Alţi 67 de atleţi au fost declaraţi neeligibili, din cauza raportului McLaren.

Felicitare sinistră

Site-ul Fed Cup i-a urat "La mulţi ani", duminică, pe contul său oficial de Twitter, jucătoarei britanice Elena Baltacha, uitand că aceasta a încetat din viaţă în 2014, informează L'Equipe. Mesajul a fost şters după apariţia reacţiilor cu privire la această gafă. "Îi urăm Elenei Baltacha «La mulţi ani» la împlinirea a 33 de ani", este mesajul postat de Fed Cup, alături de o fotografie cu sportiva pe care scria "La mulţi ani". Elena Baltacha ar fi împlinit 33 de ani în 14 august 2016. însă sportiva britanică născută la Kiev în 1983 a decedat la 4 mai 2014, la varsta de 31 de ani, după ce a suferit de cancer la ficat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.