Sport

Medaliată în dizgraţia publicului

Ziarul de Vrancea
9 aug 2016 1176 vizualizări
înotătoarea rusă Iulia Efimova s-a clasat pe locul II la 100 m bras dar a fost huiduită de spectatori şi criticată de concurenţii americani

Iulia Efimova, depistată de două ori pozitiv, a obţinut, ieri, medalia de argint la proba de 100 de metri bras, în huiduielile publicului prezent la Olympic Aquatics Stadium. Efimova a fost învinsă de Lilly King, care a cucerit medalia de aur, cu un nou record olimpic, 64,93 s. Americanca a criticat dur participarea rusoiacei înainte de concurs şi după aceea. "Victora mea arată că poţi concura curat şi să ajungi în varf cu ajutorul muncii tale. Există mijloace de a deveni cea mai bună şi de a o face cinstit", a declarat King, după ce a obţinut medalia de aur. Efimova, 24 de ani, cvadruplă campioană mondială şi medaliată cu bronz la Londra, a fost suspendată de FINA între octombrie 2013 şi februarie 2015, după ce a fost depsitată pozitiv cu un steroid anabolizant, DHEA. Apoi, în martie, a fost depsitată pozitiv cu meldonium şi risca suspendarea pe viaţă, dar a fost iertată în iulie, de FINA. Şi cel mai titrat sportiv din istoria JO, înotătorul Michael Phelps, s-a declarat enervat de faptul că Iulia Efimova a primit permisiunea să concureze. Rusoiaca a apărut plangand în faţa jurnaiştilor, după ce a obţinut cea mai bună perfomanţă din carieră la JO. Ea a cerut înţelegere, precizand că a greşit doar o dată. "Pot să-i înţeleg pe unii sportivi, dar nu pot să-i înţeleg pe cei care fac politică. Pot ei vreo secundă să-şi imagineze ce simt? După tot ce s-a întamplat anul trecut, eu sunt fericită că sunt acolo şi pot să înot. încercaţi să mă înţelegeţi şi să vă puneţi în situaţia mea", a declarat Efimova. "Am făcut o eroare o dată şi mi-am ispăşit pedeapsa, dar a doua oară nu a fost vina mea. Nu ştiu cum să-i fac să înţeleagă pe unii. Dacă într-o zi iaurtul va fi interzis deveniţi pozitivi, dar asta este din vina voastră?", a continuat ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.