Sport

Moldoveanu a ieşit din concurs

Ziarul de Vrancea
8 aug 2016 853 vizualizări
Puşcaşul vrancean nu s-a calificat în finala de opt la Jocurile Olimpice * Mergea şi Tecău dau de greu în sferturi * Cătălina Ponor a prins doar barna


Focşăneanul Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra în 2012, a ratat calificarea în finala probei de puşcă 10 metri aer comprimat de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Moldoveanu a încheiat calificările pe locul 19 din 50 de concurenţi, cu 622,7 puncte. În finală au acces primii opt sportivi, cel mai bun punctaj avandu-l italianul Niccolo Campriani, cu 630,2 puncte. Alin Moldoveanu a ratat calificarea directă la JO de la Rio de Janeiro, dar a beneficiat de o invitaţie din partea Federaţiei Internaţional de Tir.
Înotătorul Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 metri spate din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, el încheind pe locul patru în seria a II-a, cu timpul 53.34 şi stabilind record naţional al pribei. Glinţă este primul sportiv roman care doboară un record la această ediţie a JO. Glinţă a ocupat poziţia a patra în a doua semifinală. Cele mai bune rezultate aparţin americanilor Ryan Murphy (52,49 s) şi David Plummer (52,50 s).
* La cateva zile după ce a caştigat turneul de tenis de la Florianopolis, Irina Begu a fost învinsă, neaşteptat de către japoneza Nao Hibino (84 WTA),scor 4-6, 6-3, 3-6,jucătoare care a cedat chiar în faţa Irinei în turul II al turneului amintit. O surpriză a avut delegaţia romană cand a fost desemnată Andreea Mitu, prezentă la Rio pentru dublu, să ia locul Jelenei Jankovic (retrasă din turneu) şi în proba de simplu. Însă Andreea n-a avut spor în faţa numărului 4 mondial, spaniola Garbiñe Muguruza, care s-a impus cu 6-2, 6-2. Muguruza ar fi jucat în turul II cu Irina Begu dacă aceasta s-ar fi calificat. După meciul de simplu, Andreea Mitu a jucat şi dublu şi s-a calificat în optimi, alături de Raluca Olaru, după victoria cu 6-3, 6-4 în faţa perechii maghiare Timea Babos / Timea Babos, dar în turul II, Andreea şi Raluca au de lucru greu în faţa cuplului rus Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (nr. 7). În schimb, Irina Begu şi Monica Niculescu au fost eliminate de favoritele nr. 3, Chang Chin-hao şi Chan Yung-jan (Taiwan), scor 7-5, 4-6, 3-6. Surpriza probei de dublu a fost eliminarea perechii americane Serena & Venus Williams, de către jucătoarele cehe Lucie Safarova şi Barbora Strycova, scor 6-3, 6-4. Venus şi Serena au mai participat la ediţiile din 2000, 2008 şi 2012, caştigand mereu aurul olimpic.
* Surpriză mare şi în turneul masculin, care favorizează cuplul romanesc Florin Mergea / Horia Tecău. Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (cuplul favorit nr. 1) a fost eliminat cu 6-7, 3-6 de către echipa columbiană Robert Farah/Juan-Sebastian Cabal, după 92 de minute de joc.  Eliminarea lor intervine a doua zi după eşecul perechii Kristina Mladenovic/Caroline Garcia, eliminată în primul tur la sublu feminin. Dacă mai ţinem cont că perechea favorită nr. 2, formată din fraţii britanici Andy şi Jamie Murray a fost eliminată şi ea 6-7, 6-7 de brazilienii Tomaz Bellucci şi André Sa), la fel ca şi cuplul nr. 4, francezii Gaël Monfils şi Jo-Wilfried Tsonga (1-6, 4-6 cu yankeii Bryan Baker / Rajeev Ram), Florin şi Horia devind favoriţi numărul 2 la titlul olimpic, după brazilienii Marcelo Melo şi Bruno Soares. Ieri, Florin şi Horia au caştigat meciul din turul secund cu Santiago Gonzalez / Miguel-Angel Reyes, scor 6-3, 7-6 (11-9 la tiebreak). În sferturi, Florin şi Horia vor avea o misiune grea, cu învingătorul partidei dintre Melo/Soares şi cuplul sarb Novak Djokovic / Nenad Zimonjic.
După Eliza Samara, Daniela Dodean şi Ovidiu Ionescu, a venit şi randul lui Adrian Crişan să se califice în turul III al turneului olimpic de tenis de masă. Crişan aflat la a cincea Olimpiadă, s-a impus cu 4-3 (4, -4, 8, -9,.-7, 9, 10) în faţa francezului Emmanuel Lebesson. În turul III, cea mai bună jucătoare romană, campioana europeană Elizabeta Samara, a avut ghinionul să dea peste marea favorită a întrecerii, chinezoaica Ding Ning, care a caştigat cu 4-0 (5,8,5,2). Eliza a avut momente de sclipire la începutul setului II, cand a condus-o pe Ding cu 6-0, însă asiatica este prea bună. Nici Daniela Monteiro n-a avut prea mare noroc, nimerind peste a opta favorită, japoneza Ai Fukuhara, în faţa căreia a cedat cu 0-4 (-5, -6, -4, -1) în numai 18 minute. Ovidiu Ionescu n-a trecut nici el de această fază, fiind învins cu 1-4 (-9, 1, -5, -7, -9) de portughezul Marcos Freitas. Adrian Crişan a evoluat în cursul serii în turul III împotriva coreeanului Lee Sang-su.
* Echipajul feminin de 8^1 al Romaniei va evolua în recalificări la canotaj, după ce a încheiat pe locul trei în prima serie a calificărilor  de la Jocurile Olimpice. Echipajul Romaniei a fost  format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea. Prima serie a fost caştigată de Statele Unite ale Americii, iar cea de-a doua de Marea Britanie (6:09.52), cele două echipaje asigurandu-şi calificarea în finala probei. Recalificările în proba feminină de 8^1 vor avea loc maine, de la ora 15.50. Tot în recalificări va trage şi echipajul de dublu vasle categoria uşoară, format din Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă, care s-a clasat pe locul III.
* Cătălina Ponor s-a calificat, duminică noapte, în finală la barnă, fază în care va concura pentru medalie în 15 august. Cătălina Ponor a fost notată, duminică seară, în subdiviziunea a doa, cu 14,900, iar în cursul nopţii, cand s-au încheiat evoluţiile din subdiviziunea a 5-a, gimnasta tricoloră a aflat şi vestea calificării sale în finala la barnă de pe locul V.  Ponor a concurat şi la sol, fiind notată cu 14,200, insuficient însă pentru finală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.