Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Piţurcă poate veni acasă

Ziarul de Vrancea
20 iul 2016 886 vizualizări
Tehnicianul Victor Piţurcă aşteaptă finalizarea procedurii de viză pentru a părăsi Arabia Saudită, a precizat Ministerul roman al Afacerilor Externe, la solicitarea News.ro.

Victor Piţurcă a decis să-şi rezilieze contractul cu Al-Ittihad, însă conducătorii nu au fost de acord, astfel că nu l-au lăsat să părăsească regatul saudit.  Piţurcă s-a adresat Ambasadei Romaniei, iar în cele din urmă Ministerul Saudit al Sportului a decis să-i elibereze viza. Conform sursei citate, marţi, Piţurcă a fost contactat de către reprezentanţii Ministerului saudit al Sportului, care i-au confirmat faptul că va beneficia de viză de ieşire din Regatul Arabiei Saudite. În prezent se aşteaptă finalizarea procedurii de eliberare a vizei.Piţurcă a antrenat Al Ittihad din octombrie  2014 pană în vara anului 2015, iar din decembrie 2015 a preluat din nou echipa.

Fundaş olandez la Pandurii

Pandurii Targu Jiu l-a transferat pe fundaşul central Jordy Bujis din Olanda, care a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Jucătorul de 27 de ani, monitorizat de mai mult timp de clubul Pandurii, a debutat la Feyenoord Rotterdam în 2007, acolo unde a efectuat şi junioratul. în 1995 a fost convocat la naţionala Under 17 ani a Olandei participand la Campionatul European cand Olanda a ajuns în finală, acesta înscriind golul victoriei din semifinala cu Italia. A participat de asemenea cu naţionala Under 17 la Campionatul Mondial din Peru unde Olanda a ocupat locul trei. A fost apoi component al loturilor naţionale Under 18 şi Under 19 ale Olandei, totalizand 29 de prezenţe la echipele naţionale de tineret şi juniori. Ca senior a jucat pentru Feyenoord din 2007, fiind apoi împrumutat la De Graafschap unde a evoluat pană în 2011. În perioada 2011 -2014 a jucat pentru NAC Breda iar din 2014 pana în 2016 la Hereenveen, la începutul acestui an fiind transferat de Roda JC Kerkrade.

Cele mai frumoase goluri

Două meciuri ale echipei naţionale a Italiei au fost nominalizate de UEFA între cele mai frumoase cinci partide de la Campionatul European din Franţa, a anunţat, ieri, site-ul oficial al forului continental.Cele două meciuri ale Italiei nominalizate sunt cele cu Spania, scor 2-0, din optimile de finală, şi cu Germania, scor 5-6 la loviturile de departajare, din sferturile de finală. Celelalte trei partide nominalizate de UEFA sunt: Ungaria - Portugalia (scor 3-3, din faza grupelor), Ţara Galilor - Belgia (scor 3-1, din sferturile de finală) şi Franţa - Islanda (scor 5-2, din sferturile de finală). Campionatul European a fost caştigat de reprezentativa Portugaliei, care a învins, în finală, cu scorul de 1-0 după prelungiri, selecţionata Franţei.

Villar candidează la postul lui Platini

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar, şi-a anunţat candidatura la şefia UEFA, la alegerile prevăzute în 14 septembrie. În prezent preşedinte interimar al forului de la Nyon, Villar şi-a anunţat candidatura cu o zi înainte de data limită a depunerii acestora.UEFA anunţase la mijlocul lunii mai că alegerile pentru preşedinţia forului vor avea loc la 14 septembrie, după ce francezul Michel Platini a fost suspendat pentru patru ani din orice activitate legată de fotbal. Villar este al treilea candidat la preşedinţia UEFA, după olandezul Michael van Praag şi slovenul Aleksander Ceferin.

Juventus ţine de Pogba

Clubul Juventus Torino a respins o ofertă de 101 milioane de euro transmisă de Manchester United pentru achiziţionarea lui Paul Pogba. Gianluca Di Marzio, jurnalist de la  Sky Sports Italia, a precizat că oficialii celor două cluburi s-au întalnit, iar United a oferit 101 milioane de euro pentru transferul jucătorului aflat sub contract cu Juventus pană în 2019.  însă Juventus vrea 120 de milioane pentru jucător. Presa italiană notează că Pogba s-ar putea transfera pentru cinci sezoane, urmand să aibă un salariu anual de 12 milioane de euro. Pogba, în varstă de 23 de ani, a plecat de la United liber de contract în 2012, deoarece nu juca prea mult. Gazzetta dello Sport susţine că Pogba este decis să plece de la Juventus.

Mazic arbitrează Supercupa

Arbitrul sarb Milorad Mazic va conduce la centru Supercupa Europei dintre Real Madrid şi FC Sevilla, care va avea loc în 9 august, de la ora 21.45, la Trondheim. Milorad Mazici, în varstă de 43 de ani, a arbitrat două meciuri în care a mai jucat Real Madrid, în sezonul 2014/15 al Ligii Campionilor, o victorie cu FC Basel, scor 1-0, şi o remiză cu Atletico Madrid în sferturi, scor 0-0.El a fost implicat şi în două meciuri ale echipei FC Sevilla, în sezonul 2013/14 al Ligii Europa, în sferturi cu Valencia, scor 1-3, şi a fost rezervă la finala de la Torino, cand a învins Benfica la lovituri de departajare.Milorad Mazic va fi ajutat la cele două linii de Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic, şi de asistenţii adiţionali Danilo Grujic şi Nenad Djokici

Cavendish se retrage din “Marea Buclă”

Ciclistul britanic Mark Cavendish şi-a anunţat retragerea din Turul Franţei, deoarece vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cavendish a afirmat că dacă ar fi continuat să evolueze şi în ultimele cinci etape din Marea Buclă, pregătirea pentru JO i-ar fi fost afectată. Mark Cavendish a caştigat patru etape în actuala ediţie a Turului Franţei, avand în palmares 30 de victorii de rundă în "Marea Buclă".  În varstă de 31 de ani, el va concura pentru a treia oară la Jocurile Olimpice.

A murit o legendă a “Ştiinţei”

Constantin Deliu, fost jucător şi antrenor al echipei Universitatea Craiova, a încetat din viaţă la varsta de 77 de ani, a anunţat clubul craiovean. "Familia Universităţii Craiova este mai săracă. Constantin Deliu, una dintre legendele Ştiinţei, nu mai este fizic printre noi. El va rămane mereu în sufletele noastre. Constantin Deliu a fost unul dintre cele mai importante nume din istoria Universităţii Craiova", a scris site-ul craiovenilor. Constantin Deliu, născut la 1 decembrie 1938, a promovat pe prima scenă a ţării, din postura de jucător, în 1964. A adus primul titlu de campioană în 1974, din poziţia de secund al lui Constantin Cernăianu. Ca antrenor principal, numit provizoriu după plecarea lui Titi Teaşcă, a adus prima Cupă a Romaniei din istoria clubului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.