Sport

Hagi cel mic a prins trenul

Ziarul de Vrancea
11 iul 2016 959 vizualizări
Ianis a fost achiziţionat definitiv de Fiorentina pentru 800.000 de euro

Mijlocaşul Ianis Hagi, transferat de la FC Viitorul, a efectuat, ieri, vizita medicală la AC Fiorentina, iar în această după-amiază va participa la primul antrenament cu formaţia italiană, informează site-ul violanews.com. Conform publicaţiei Gazzetta dello Sport, Fiorentina a plătit 800.000 de euro pentru transferul fiului lui Gheorghe Hagi. Tatăl lui Ianis, antrenoruk echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a menţionat că i-a spus fiului său Ianis Hagi, după transferul la AC Fiorentina, că nu este de ajuns talentul şi va trebui să muncească. "Aşa cum am zis de orice tanăr din Academie, Ianis are mult talent, este inteligent, este un jucător cu foarte mare personalitate, îşi doreşte, munceşte, vrea să ajungă un mare fotbalist şi să-şi construiască o carieră importantă. I-am spus că nu-i de ajuns talentul, trebuie să muncească şi să aibă ambiţie, însă contează foarte mult şi şansa, conjunctura şi lucrurile neprăvăzute pe care nu le putem anticipa. Trebuie să muncească, să fie ambiţios, să fie el şi să aibă personalitate", a spus Gheorghe Hagi, pentru site-ul oficial al clubului său. Fostul internaţional a afirmat că Fiorentina a încheiat un acord cu FC Viitorul pentru un eventual transfer al lui Ianis Hagi încă din august 2014. "La nici 16 ani împliniţi de Ianis (august 2014), clubul nostru a încheiat un acord cu Fiorentina, care a plătit o sumă importantă pentru Ianis. Această sumă a constituit un sprijin important în alcătuirea bugetului clubului FC Viitorul şi al Academiei Hagi. Acum transferul s-a definitivat, iar Ianis a plecat definitiv la prima echipă a Fiorentinei. El este încă într-un proces de formare, dezvoltare şi perfecţionare. Clubul nostru şi eu, ca antrenor, suntem mandri de el şi sperăm să crească şi să-şi dezvolte o carieră importantă. Este foarte tanăr, dar el îşi doreşte şi simte că poate face faţă. Decizia am luat-o împreună cu Ianis, iar acest lucru îl va ajuta foate mult în progresul lui", a precizat Gheorghe Hagi.

Ianis Hagi a fost transferat, duminică, de formaţia AC Fiorentina de la FC Viitorul, care a exercitat opţiunea de a-l achiziţiona cu titlu definitiv pe fiul fostului internaţional roman Gheorghe Hagi, dar nu a oferit mai multe detalii despre transfer. Ianis Hagi, în varstă de 17 ani, a marcat un gol în 16 meciuri jucate în sezonul precedent pentru FC Viitorul.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.