Sport

A jucat mai bine la înfrangere

Ziarul de Vrancea
5 iul 2016 868 vizualizări
Simona Halep a fost învinsă după un meci greu de o jucătoare în creştere accelerată, Angelique Kerber, ratand calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon * surorile Williams se pot întalni în finală

După victoria în faţa americancei Madison Keys, Simona Halep a fost învinsă cj 5-7, 6-7 în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon, de către germana Angelique Kerber (4 WTA) într-o oră şi jumătate. În meciul de astăzi, Simona a jucat mai bine decat în partida caştigată cu americanca, a făcut mai puţine greşeli neforţate şi a reuşit cateva lovituri demne de toată admiraţia. Însă jucătoarea germană, caştigătoare a Australian Open în acest an a progresat mult şi a obţinut a doua victorie în faţa Simonei. Halep şi Kerber au multe calităţi comune: jocul de pe linia de fund a terenului, mobilitatea şi disponibilitatea la efort, unghiul deschis al loviturilor, inteligenţa în joc. Dar şi puncte slabe, cum ar fi vulnerabilitatea serviciului. Meciul pe care l-au jucat ele, marţi, pe arena centrală de la All England Club, a fost unul dintre cele mai spectaculoase ale turneului feminin. Partida a fost stransă, însă Kerber a făcut diferenţa cu mai multă încredere, agresivitate şi concentrare, cu un ritm constant şi cu ceva şansă. Halep a fost tot timpul cu un pas în spate, a dus o luptă de urmărire şi a cedat în momentele culminante, în finalul ambelor seturi. Germana a început cu serviciul şi a condus cu 1-0. A urmat apoi o serie de break-rebreak ce părea să nu se termine, mai exact de opt game-uri, serie întreruptă de jocul pe serviciu al Simonei, la 5-5. Imediat, Kerber a ripostat cu game şi la 6-5, Halep a servit din nou şi i-a scăpat o minge de break adversarei. Romanca a făcut dublă greşeală în acel moment, iar setul, fără nicio egalitate în game-uri, a intrat în palmaresul germanei, cu 7-5, după 40 de minute. De la un anumit punct, setul al doilea a avut o istorie aproape la fel. La 3-2 pentru ea, caştigătoarea de la Australian Open a obţinut un break şi a iniţiat o nouă serie de break-uri.Kerber a condus cu 4-2 şi 5-3, însă jucătoarea romană nu a cedat şi a egalat la 5. Apoi fiecare sportivă a caştigat cate un joc, pe propriul serviciu. Simona a deschis tie-break-ul cu un punct caştigat pe serviciul rivalei, dar următorul punct l-a făcut la scorul de 1-5. Romanca nu a mai găsit resurse de a reveni şi germana a caştigat tie-bresk-ul cu 7-2. Fără să cedeze vreun set la această ediţie, Kerber se califică pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon. După ce a pierdut în primul tur la Australian Open şi în optimi la Roland Garros,  aavut la Londra cel mai bun parcurs al ei la un Grand Slam în acest an. "Cred că am jucat bine cand am returnat serviciul ei. Apoi, cand am servit eu, am făcut un pas înapoi, dincolo de linia de fund. Am lăsat-o să joace, să domine. Cred că lucrul cel mai rău pe care l-am făcut astăzi a fost că nu am jucat la fel de bine cand am servit ca atunci cand am returnat. Acesta este singurul lucru care în vine în minte acum", a spus Halep după meci, potrivt WTA Insider. (News.ro)

Clanul Williams, ca-n tinereţe

Angelique Kerber va juca, în semifinale, cu veterana Venus Williams (8 WTA), care a devenit, ieri, la 36 de ani, cea mai varstnică semifinalistă la Wimbledon după Martina Navratilova în 1994. În 1994, Navratilova ajungea, la 37 de ani, pană în finală la Wimbledon, fiind învinsă de spaniola Conchita Martinez. De cinci ori caştigătoare pe iarba londoneză, Venus Williams a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 7-6, 6-2, după o oră şi 45 de minute, pe Iaroslava Şvedova (Kazahstan, 96 WTA). Venus Williams ajunge astfel pentru prima dată din 2010, de la US Open, în semifinalele unui turneu de Grand Slam, şi pentru prima dată din 2009 în penultimul act la Wimbledon.

Bineînţeles că şi sora mai mică a lui Venus, liderul mondial Serena Williams, s-a calificat în semifinale, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4(în 75 de minute) pe Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 23 WTA).  De şase ori caştigătoare la Wimbledon, Serena a intrat pentru a zecea oară în semifinalele turneului londonez. În semifinale, Serena Williams o va întalni pe Elena Vesnina (Rusia, 50 WTA), care a trecut cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră şi 16 minute, de Dominika Cibulkova (Slovacia, 18). 

Ultimul tenisman calificat în sferturile turneului masculin, este cehul Tomas Berdych (9 ATP), care a dispus într-o partidă începută luni şi terminată ieri, de compatriotul său Jiri Vesely (64 ATP), cu 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 6-3, după patru ore de joc. Programul sferturilor de finală care se joacă astăzi: Sam Querrey (SUA) – Milos Raonic (Canada), Roger Federer (Elveţia) – Marin Cilic (Croaţia), Tomas Berdych (Cehia) – Lucas Pouille (Franţa), Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – Andy Murray (Marea Britanie).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.