Sport

Grupa cu necunoscute

Ziarul de Vrancea
13 iun 2016 662 vizualizări
Cu Austria - Ungaria şi Portugalia - Islanda primul tur de meciuri de la Euro 2016 se încheie astăzi

Cu cele două partide de astăzi se încheie prima serie de meciuri la Euro 2016, o serie de partide puţin spectaculoase, în care teama de a greşi startul a primat în faţa unor atitudini mai îndrăzneţe. Ultima grupă (în ordine alfabetică) a campionatului este şi cea mai enigmatică, fiindcă e greu de anticipat cine va urma echipei lusitane în clasament. Fireşte, Portugalia sună mai comercial decat multe alte nume, dar a fost întotdeauna dependentă de superstarul, de la Eusebio, trecand pe la Figo, pană la Cristiano Ronaldo. Ori, marele CR7 se simte mai obosit după ce a caştigat Liga Campionilor, faţă de jucătorii austrieci, unguri, nemaivorbind de islandezi, mai toţi pripăşiţi prin spaţiul nordic. Trebuie remarcat că întotdeauna, Cristiano şi-a adus aportul decisiv în meciurile de calificare, fără a străluci în turneele finale, cum o făcea la ManUnited sau cum o face la Real Madrid. Totuşi, echipa Islandei nu este de neglijat, mai ales că această calificare în premieră a fost anticipată de o excelentă comportare şi în grupele preliminarii ale Cupei Mondiale din 2014. După evoluţiile din grupă. Gylfi Sigurdsson şi Sigthorsson sunt jucătorii de urmărit, chiar dacă în lot mai figurează (probabil, din motive sentimentale) şi legendarul Eidur Gudjohnsen, fostul coleg al lui Adrian Mutu, la Chelsea. Împreună cu localnicul Heimir Hallgrimsson, fostul selecţioner al Suediei, Lars Lågerbäck, a alcătuit o echipă care poate pune multe probleme. 

Celălalt meci al grupei, are o patină serioasă. Austria şi Ungaria au fost primele echipe de pe continent (excluzand Regatul Unit) care s-au înfruntat într-un meci interţări (chiar înainte ca monarhia cezaro-crăiască să fie abolită) şi, totodată, este meciul între echipe europene cel mai bogat în palmares. La competiţiile europene, Ungaria a fost prezentă doar de două ori în turneele “preistorice” cu patru echipe: locul III în 1964 şi locul II în 1972 (cand a eliminat după trei meciuri greu de uitat, în sferturi, Romania lui Angelo Niculescu). Austria a trebuit să capete organizarea unei ediţii (2008) pentru a-şi asigura prima prezenţă la Euro, care, pană acum, este unica. Austria are un nivel mai ridicat şi are prima şansă în acest meci între două echipe cu selecţioneri străini.

 

 

Meciurile de astăzi

 

* Austria – Ungaria (grupa F, ora 19:00, Bordeaux)

 

Austria: 1. Almer – 17. Klein, 3. Dragovic, 15. Prödl, 5. Fuchs – 14. Baumgartlinger, 8. Alaba – 20. Sabitzer, 10. Junuzovic, 7. Arnautovic – 21. Janko. Selecţioner: Marcel Koller.

Ungaria: 1. Kiraly – 5. Fiola, 2. Lang, 20. Guzmics, 4. Kadar – 8. Nagy, 16. Pinter – 7. Dzsudzsak, 15. Kleinheisler, 14. Lovrencsics – 9. Szalai. Selecţioner: Bernd Stork. 

 

 

* Portugalia – Islanda (grupa F, ora 22:00, Saint-Etienne)

 

Portugalia: 1. Rui Patricio – 21. Cedric, 3. Pepe, 4. Fonte, 5. Guerreiro – 17. Nani, 13. Danilo, 8. Moutinho, 15. Gomes – 7. Cr. Ronaldo, 20. Quaresma. Selecţioner: Fernando Santos. 

Islanda: 1. Haldorsson – 3. Hauksson, 6.R. Sigurdsson, 5. Ingasson, 19. Magnusson – 7. Gudmundsson, 17. Gunnarsson, 10. G. Sigurdsson, 20, Hallfredsson – 9. Sigthorsson, 11. Finbogasson. Selecţioner: Lars Lågerbäck;

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.