Sport

Grupa A, Lens

Ziarul de Vrancea
12 iun 2016 992 vizualizări
Foarte aproape de o surpriză

Albania – Elveţia 0-1 (0-1). Deşi cantonarii au dominat aproape tot meciul în faţa unui adversar în inferioritate numerică, albanezul Gashi era să dea lovitura în ultimele minute
Albania: 1. Berisha – 2. Hysaj, 5. Cana, 15. Mavraj, 7. Agolli– 22. Abrashi, 13. Kukëli, 14. T.Xhaka (’62 – 10. Kace) – 21. Roshi (’74 -16. Cikalleshi) , 10. Sadiku (’82 – 11.Gashi), 3. Lenjani.  Selecţioner: Gianni di Biasi.
Elveţia: 1. Sommer – 2. Lichsteiner, 22. Schär, 20. Djourou, 13. Rodriguez – 11. Behrami, 10. G.Xhaka – 23. Shaqiri (’88 – 16. Gelson), 15. Dzemaili (’76 – 8. Frei), 10. Mehmedi (’62 – 7. Embolo) – 9. Seferovic.  Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Arbitru: Carlos Velasco (Spania).
Cartonaşe galbene: Cana 2, Kaçe, Kukëli, Mavraj  / Schär, Behrami
Cartonaşe roşii: Cana (’37)
0-1, min. 5: lovitură de colţ executată de Shaqiri, Schär reia cu capul profitand de ieşirea neinspirată a portarului Berisha.
La ce ne putem aştepta din partea viitoarelor adversare ale tricolorilor în grupa A la Euro 2016?. În primul rand la o echipă elveţiană extrem de sacaitoare şi de-a dreptul enervantă dacă apucă să dea gol prima. Aşa a făcut şi în meciul de sambătă, după ce Schär a deschis scorul la o fază fixă. I-a ţinut departe pe debutanţii albanezi cu un joc de pase, un fel de combinaţie a “temporizării angelice” cu “tiki-taka” şi un presing strans pe faza defensivă. Dzemaili a fost principalul pericol pentru poarta lui Berisha, mai mult decat varful Seferovic care, totuşi, a şutat foarte puternic în diagonală în min. 43, permiţandu-i lui Berisha să se revanşeze pentru gafa de la gol. Cu toate că au părut ţinuţi la respect, albanezii au avut ocazii mai mari în minutele 26 (T.Xhaka) şi 31, cand Sadiku, după o pasă strălucitoare a lui Hysaj, l-a făcut mare pe Sommer. Iar speranţele unora de a vedea un egal în acest meci s-au diminuat în min. 37, cand căpitanul albanez Cana a făcut henţ pe linia de 16 metri şi a văzut al doilea “galben”.Dzemaili a executat foarte bine “osanda”, însă mingea a lovit stalpul din stanga portarului.  Repriza a doua a fost şi  mai fadă, dominată de elveţieni şi pigmentată de trei angajări ale varfului albanez Sadiku. Ca ocazii, încă două dueluri “unu la unu” între Seferovic şi Berisha adjudecate de portar.     Finalul partidei a avut un moment senzaţional, Sommer deviind peste poartă şutul lui Gashi aflat singur în faţa lui, ceea ce ar fi soldat meciul cu un rezultat parcă nemeritat, însă perfect favorabil pentru tricolori. Meciul următor al Romaniei, contra Elveţiei ar putea avea o importanţă crucială. (N.G)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.