Sport

Focul este la ei!

Ziarul de Vrancea
8 iun 2016 831 vizualizări
Secundul naţionalei, Viorel Moldovan, este convins că la meciul de deschidere a Euro 2016, presiunea va fi pe naţionala Franţei * Fostul “Moldo-Gol” spune că apărarea este punctul slab al “cocoşilor”

Antrenorul secund al naţionalei Romaniei, Viorel Moldovan spune că punctul vulnerabil al naţionalei Franţei  este reprezentat de defensivă şi speră ca tricolorii să poată specula problemele naţionalei lui Deschamps, asta deşi recunoaşte că francezii ne sunt superiori la mai toate capitolele. "Presiunea este mai mare pe Franţa. Noi trebuie să jucăm inteligent şi să ştim să gestionăm acest joc de debut. Presiunea e pe ei, pentru că muţi îi văd caştigătorii acestui Campionat European. Dacă vom reuşi să caştigăm, va fi fantastic. Trebuie să ne concentrăm doar la ceea ce avem noi de făcut şi sperăm să reuşim. Trebuie să ne folosim creierul pentru că avem una din cele mai experimentate echipe de aici, ca medie de varstă." a declarat Viorel Moldovan pentru Dolce Sport. Tricolorii îşi fac planuri pentru partida cu Franţa şi speră ca adversarii să fie afectaţi de presiunea resimţită din postura de mare favorită atat în meciul de vineri cat şi la caştigarea Euro 2016.  "Ştim foarte bine potenţialul echipei franceze de la mijloc în sus şi varietatea de soluţii pe care selecţionerul Deschamps o are la dispoziţie. Trebuie să avem o hiperagresivitate pentru a le pune în dificultate jucătorii. Ei şi ştiu să acopere foarte bine terenul. Nu risipesc benzina aiurea. Nu e vorba de o pregătire fizică mai bună. Există şi la ei o stare de oboseală, dar e mult mai uşor pentru echipă cand aleargă mingea. Putem să spunem însă că punctul lor slab este defensiva." a mai spus Moldovan

 

Al doilea căpitan al naţionalei Romaniei după Vlad Chiricheş, Răzvan Raţ, a spus că meciul împotriva Franţei, de vineri, este cel mai dificil pentru selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu şi consideră că depinde de fiecare jucător cum se va conecta la miza partidei. ”Romania nu a mai jucat într-un meci de deschidere la un astfel de turneu final. Cu siguranţă, va fi cel mai greu meci, atat teoretic cat şi practic, împotriva celui mai puternic adversar din grupă. Presiunea este imensă, vor fi şi tribune arhipline, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra noastră. Statisticile nu au nicio relevanţă, pentru că la fiecare turneu final este altceva, e altă componenţă, altă atmosferă, aşa că obiectivul nostru este acela de a face un meci bun şi de a nu pierde”, a spus Răzvan Raţ, direct din cantonamentul naţionalei. Stadionul din Saint Dennis va fi arhiplin la meciul de deschidere al Campionatului European dintre Franţa şi Romania, însă Răzvan Raţ nu se teme de atmosfera şi presiunea creată de suporterii francezi.  ”Experienţa mă ajută pe mine foarte mult, nu este vorba de o teamă înaintea meciului cu Franţa, ci doar de emoţii care te conectează la miza partidei şi a turneului. Depinde de fiecare jucător cum îşi va gestiona aceste emoţii”, a mai spus fundaşul. În varstă de 34 de ani, Raţ se află la al doilea turneu final de Campionat European, după cel din 2008. Fostul fundaş de la Rayo Vallecano are 111 prezenţe în tricoul naţionalei şi a marcat două goluri.  ”Putem începe cu un rezultat bun, care înseamnă victorie sau egal, şi moralul nostru va fi cu totul altul, vom avea apoi o altă stare de spirit în următoarele două meciuri. Dar, totul va fi relativ, de aceea spun că va fi important cum vom gestiona rezultatul primului meci. Dacă vom caştiga, trebuie să fim atenţi să nu ’zburăm’ iar dacă vom pierde va trebui să strangem randurile şi să înţelegem că vom mai avea doar două meciuri pentru a remedia situaţia”, a concluzionat Raţ.

Meciul dintre Franţa şi Romania se va disputa, vineri, 10 iunie, de la ora 22:00 şi va fi transmis de Dolce Sport şi ProTV. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.