Sport

Delegaţia olimpică romană se măreşte

Ziarul de Vrancea
25 mai 2016 998 vizualizări
Două echipaje romaneşti de canotaj s-au calificat la Rio, după regata de la Lucerna

Două echipaje feminine romaneşti, cel de 8^1 rame şi cel de dublu vasle categorie uşoară, au adus canotajului romanesc alte calificări la Jocurile Olimpice de la Rio, cu ocazia finalelor regatei preolimpice de la Lucerna. În proba feminină de 8A1, Romania (Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu şi Daniela Druncea) a încheiat pe prima poziţie, cu timpul de 6:02, 560. Pe locul II a terminat Olanda în 6:04, 240. Primele două echipaje în fiecare din aceste finale au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În finala probei de dublu vasle categorie uşoară, Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă au ocupat locul II, cu timpul  6:59,68. Ele au fost devansate de reprezentantele Olandei, Ilse Paulis şi Maaike Head, cronometrate în 6:54,91.  Din păcate, barca de patru vasle, formată din Elena Logofătu, Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu şi Nicoleta Pascanu nu a reuşit calificarea, întrucat s-a clasat pe locul V. Canotajul are în palmares 242 medalii olimpice, mondiale şi europene, iar echipajul feminin de 8^1 nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Olimpiadă.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, fost preşedinte al Federaţiei Romane de Canotaj, a declarat că la această disciplină, ţara noastră va avea la Olimpiada de vară din Brazilia cinci ambarcaţiuni şi 19 sportivi, se arată în pagina sa de Facebook.  Prezentă în Elveţia la regata de calificare la Jocurile Olimpice, Elisabeta Lipă menţionează: ''Canotajul romanesc va merge la Rio cu cinci ambarcaţiuni şi un total de 19 sportivi. Îmi voi aminti mult timp ziua de marţi, cu tot potopul de sentimente care m-au încercat pe malul Lacului Rotsee - Lucerna: speranţe, emoţii, tensiune, temeri, lacrimi, iar la final o mare bucurie. O bucurie copleşitoare''. Pană astăzi, canotajul avea calificat la Rio 2016 trei ambarcaţiuni: doi rame fără carmaci (masculin), patru rame (masculin) şi doi rame fără carmaci (feminin). Conform unui comunicat al COSR, după succesele obţinute la canotaj, Romania numără 85 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio. Canotajul romanesc are cea mai numeroasă participare în lotul olimpic al Romaniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.