Sport

Uluitoare performanţă la handbal

Ziarul de Vrancea
8 mai 2016 1037 vizualizări
Fetele de la CSM Bucureşti a caştigat Liga Campionilor, învingand pe Vardar Skopje în semifinale şi pe Györ în finală, după două reprize de prelungiri şi aruncări de departajare.

Calificarea în turneul final (pretenţios numit Final Four) al Ligii Campionilor era în sine o performanţă pentru o echipă cvasidebutantă. Calificarea în marea finală de în “Papp Laszlo Arena” din Budapesta este un bonus. Dar cucerirea trofeului în premieră pentru handbalul romanesc este ceva cu mult ieşit din limitele normalului, nicio echipă feminină din ţara noastră nereuşind acest lucru, în frunte cu gloriosul Oltchim. Echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a reuşit, aproape imposibilul.
* CSM Bucureşti – Vardar Skopje 27-21 (14-9). Meciul a început foarte bine pentru elevele lui Kim Rasmussen, care au condus cu 7-1, după o evoluţie de senzaţie  a portarului croat Jelena Grubisic, care a avut un procentaj excelent în primele minute. Bucureştencele au  avut un avantaj de cinci goluri la pauza meciului. În startul reprizei secunde, elevele antrenate de Kim Rasmusen au slabit ritmul, dar macedonencele nu s-au putut apropia din pricina defensivei bucureştene care a funcţionat la capacitate maximă.  La 15-10, au avut o şansă de a se apropia la patru goluri, dar au ratat o aruncare de la 7 metri, dar a urmat o serie incredibilă de goluri ale CSM, cu trei reuşite consecutive ale Aureliei Brădeanu, două de pe semicercul propriu, după ce macedonenii au scos portarul.  La un moment dat, CSM Bucureşti a condus şi cu 11 goluri avans. Vardar a condus o singură dată, în minutul 2, cu 1-0. Victoria a fost cu atat mai valoroasă, cu cat în grupa principală, Vardar a caştigat ambele partide, cu 22-21 şi 30-25.
Au marcat pentru CSM: Ana Paula Rodrigues 5, Isabelle Gulden 4, Line Jørgensen 4, Aurelia Brădeanu 4,  Oana Manea 4, Bianca Bazaliu 2, Maria Fisker 2, Cristina Vărzaru 1, Carmen Martin 1. Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost croata Jelena Grubisic. Protejată de o defensivă compatibilă cu pretenţiile bucureştencelor, croata a parat 20 de aruncări. În cealaltă semifinală, echipa maghiară Györi ETO a învins cu 21-20 (11-8) formaţia Buducnost Podgorica (Muntenegru) – deţinătoarea trofeului – pentru care Cristina Neagu a marcat şase goluri.
* CSM Bucureşti – Györi ETO 29-26 (13-12, 22-22, 25-25). O finală de o rar dramatism. CSM Bucureşti a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit avand antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mişcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut cateva intervenţii excelente, punand umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri  de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri. CSM Bucureşti a condus cu 2-1, dar apoi Györ a trecut la conducere şi a avut maxim două goluri în plus, 9-7 (‘20) şi 10-8 (‘21), însă echipa noastră a egalat şi a intrat la pauză cu un gol în plus. În repriza a doua, CSMB a făcut 14-12 (‘33), dar apoi a ratat desprinderea, iar Györ a revenit în avantaj, după trei goluri consecutive, 15-14 (38). CSM s-a ţinut ca scaiul de vicecampioana Ungariei şi chiar a condus cu 18-17 (46) şi 19-18 (49), dar Györ conducea cu 21-19 cand mai erau cinci minute de jucat. Finalul timpului regulamentar a fost incandescent, dar CSM a reuşit să revină şi să egaleze la 21-21, Anita Görbicz a adus echipa maghiară  în avantaj în ultimul minut, dar Linnea Torstensson a egalat, 22-22, cand mai erau doar cateva secunde. Debutul prelungirilor a fost mai bun pentru echipa maghiară, care a încheiat prima repriză cu scorul de 24-22 în favoarea sa. CSMB a revenit din nou în partea a doua şi a reuşit egalarea din 7 metri, în ultimele secunde. La aruncările de departajare, Isabelle Gullden, Carmen Martin, Ana Paula Rodrigues şi Aurelia Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Mayssa Pessoa a apărat două şuturi. Au marcat pentru CSM: Isabelle Gullden 15, Carmen Martin 4, Oana Manea 3, Linnea Torstensson 3, Ana Paula Rodrigues 2, Cristina Vărzaru 1. În finala mică: Vardar Skopje – Buducnost Podgorica 30-28 (14-16). Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 8 goluri



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.