Sport

Ţiriac, fii mandru de ele!

Ziarul de Vrancea
2 mai 2016 1036 vizualizări
Jucătoarele noastre au defilat în zilele de Paşti la turneul organizat de patriarhul tenisului romanesc * Patricia Ţig a explodat în turul III după ce a învins patru jucătoare mai bine clasate

Patricia Ţig este, pană acum, surpriza cea mai plăcută pentru noi din cadrul turneului de la Madrid, din categoria Premier Mandatory, turneu în care – deocamdată - jucătoarele romane au avut prestaţii remarcabile. În varstă de 21 de ani şi clasată pe locul 134 în ierarhia WTA, Patricia a trecut o fază de calificări foarte dificilă, învingandu-le pe americanca Nicole Brengle şi pe jucătoarea elenă Maria Sakkari, ambele clasate mai sus decat ea, aceasta din urmă trecand de favorita porţiunii de tablou, germana Julia Görges (57). Dar Patricia nu s-a oprit la calificarea pe tabloul principal, o premieră pentru jucătoarea romană la acest nivel. În primul tur, Ţig a trecut cu 6-3, 4-6, 6-2 de rusoaica Daria Kasatkina. Deşi de aceeaşi varstă cu romanca, Daria este o mare speranţă a tenisului rusesc şi ocupă locul 32 în topul WTA. Patricia a caştigat cu 6-3, 4-6, 6-2 , după două ore şi 14 minute. Ieri, în turul secund, Patricia Ţih a obţinut o victorie şi mai prestigioasă trecand cu 6-2, 6-3 de americanca Sloane Stephens (21 WTA). Ea va juca în sferturile de finală cu  americanca Madison Keys (25), care a dispus de jucătoarea cehă Barbora Strycova (33), scor 6-3, 6-3.
În turneul de la Madrid, Simona Halep a trecut şi ea, şi chiar cu uşurinţă de primul tur, dispunand cu 6-0, 6-3 de japoneza Misaki Doi (43). Meciul dintre Simona Halep şi Misaki Doi a durat 58 de minute şi 16 secunde, fiind prima confruntare între cele două jucătoare. În turul secund, Simona se va confrunta astăzi cu jucătoarea italiană Karin Knapp (75), care a învins-o cu 4-6, 6-3, 6-2 pe rusoaica Margarita Gasparian (43). Învingătoarea acestui duel se va întalni cu jucătoarea care se va impune între Ekaterina Makarova (Rusia, 30) şi Timea Bacsinszky (Elveţia, 15). O altă mare surpriză a produs la Madrid Sorana Cîrstea (131 WTA), acceptată cu wild card de către patronul turneului, Ion Ţiriac. Sorana a învins-o cu 6-4, 6-3 pe jucătoarea sarbă Jelena Jankovic (23), fost lider mondial, într-un meci de 81 de minute. În urma acestei victorii, Sorana Carstea o conduce pe Jelena Jankovic cu 4-3 în meciurile directe. Şansa a urmărit-o pe jucătoarea targovişteană şi în turul II, fiindcă posibila ei adversară, italianca Roberta Vinci (8 WTA), a fost eliminată, scor 4-6, 2-6, de muntenegreanca Danka Kovinic (47). În fine, o surpriză doar în aparenţă: Irina Begu (35) a învins-o după un meci de infarct, scor 6-4, 3-6, 6-4 pe canadianca Eugénie Bouchard (46), fostă finalistă la Wimbledon acum doi ani. Bouchard a început perfect meciul cu Irina Begu din runda inaugurală a turneului de la Madrid şi s-a distanţat la 4-1 în primul set. Sportiva din Romania nu a cedat şi a caştigat cinci game-uri consecutive şi a închis manşa în favoarea sa cu 6-4.  Setul secund s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate. Bouchard a condus cu 3-0, însă, de această dată, şi-a păstrat avantajul pană la final şi s-a impus cu 6-3. Decisivul a fost echilibrat, cu multe răsturnări de situaţie. La 5-4 în favoarea sa, Irina Begu a caştigat pe serviciul advers şi a închis meciul. Meciul a durat 2 ore şi 33 de minute.În turul al doilea al turneului de la Madrid, Irina Begu a dat peste a treia favorită la caştigarea trofeului, Garbiñe Muguruza, din Spania. în turul secund la competiţia spaniolă s-au mai calificat alte două romance. Din păcate, Monica Niculescu (31) a fost eliminată neaşteptat, scor 5-7, 1-6 de către o jucătoare venită din calificari, americanca Louisa Chirico (130 WTA). De asemenea, cuplul romanesc Irina Begu / Monica Niculescu, care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice, a fost eliminat din primul tur, scor 6-2, 4-6, 8-10 de către perechea Chuan Chia Junf / Darija Jurak (Taiwan / Croaţia) după 90 de minute de joc. Irina Begu şi Monica Niculescu au ratat un meci cu perechea formată din Martina Hingis (Elveţia) şi Sania Mirza (India). Cele două jucătoare conduc detaşat în clasamentul mondial la dublu.
Ajunsă în postură de principală favorită a turneului WTA de la Madrid, după retragerea Serenei Williams, poloneza Agnieszka Radwanska a fost eliminată în primul tur de Dominika Cibulkova. Sportiva din Slovacia, aflată pe locul 38 în clasamentul mondial a avut nevoie de treiseturi pentru a trece de numărul doi mondial, 6-4, 6-7, 6-3. Nu a fost singura supriză a turneului din capitala Spaniei. Tot în primul tur a fost eliminată şi a doua favorită, sportiva din Germania, Angelique Kerber, locul 3 WTA. Aceasta a fost învinsă de Barbora Strycova, din Cehia (33), scor 4-6, 3-6.
* Raluca Olaru a pierdut alături de germana Tatjana Maria, meciul cu perechea Xenia Knoll/Aleksandra Krunic (Elveţia/Serbia), scor 3-6, 0-6, din  finala turneului WTA de la Rabat, disputat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari.Meciul a durat doar 59 de minute şi a fost controlat categoric de către Knoll şi Krunic. Raluca Olaru şi Tatjana Maria au fost principalele favorite la caştigarea probei de dublu din cadrul turneului de la Rabat, deşi au evoluat doar de patru ori împreună. Finala de simplu a revenit prim-favoritei Timea Bascsinszky (Elveţia), care a dispus cu 6-2, 6-1 de Marina Erakovic (Noua Zeelandă). Alte finale de week-end: Lucie Safarova (Cehia, 16) – Samatha Stosur (Australia, 25) 3-6, 6-1, 6-4 – la Praga; Nicolas Almagro (Spania) – Pedro Carreño (Spania) 6-7, 7-6, 6-3 – la Estoril; Diego Schwartzman (Argentina) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 6-7, 7-6, 6-0 la Istanbul; Philipp Kohlschreiber (Germania) – Dominic Thiem (Germania) 7-6, 4-6, 6-4 la München.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.