Sport

Unde suntem noi tari în fotbal?

Ziarul de Vrancea
26 apr 2016 870 vizualizări
Steaua şi Dinamo depăşesc Barcelona şi Real într-un top al seriilor de victorii, cu performanţe realizate spre finalul “iepocii de aur” * pe primul loc se află echipa albaneză Dinamo Tirana

Steaua şi Dinamo le depăşesc pe Barcelona şi Real Madrid, într-un top dat publicităţii de UEFA al echipelor cu cea mai lungă serie de victorii în campionatul intern din istoria fotbalului. Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtar  Doneţk este pe locul II în această ierarhie. În urmă cu 28 de ani, cele mai titrate formaţii din fotbalul romanesc, Steaua şi Dinamo au reuşit 17 partide la rand cu victorie în campionatul intern. Pentru caştigătorea Cupei Campionilor Europeni din 1986 a fost un nou sezon de excepţie, 1988-1989, la finalul căruia Steaua Bucureşti juca a doua finală a celei mai importante competiţii europene intercluburi şi o pierdea, scor 0-4, cu AC Milan. Sezonul 1988-1989 a fost foarte bun pentru Dinamo Bucureşti, care, cu Mircea Lucescu antrenor, a revenit în elita fotbalului european, ajungand pană în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, unde a fost eliminată fără a pierde de Sampdoria Genova. în competiţiile interne, Dinamo nu reuşeşte să întrerupă supremaţia Stelei, încheind pe locul doi în campionat şi pierzand finala Cupei Romaniei. Dorin Mateuţ caştigă Gheata de Aur a Europei pentru cele 43 de goluri marcate în Divizia A. Cu toate acestea, în 1988, Dinamo a avut parte de o serie de 17 meciuri în care s-au impus. În topul publicat, luni, de UEFA, Steaua şi Dinamo se află peste multe echipe de renume din Europa, printre care Barcelona, Real Madrid şi  Benfica Lisabona. Topul este condus de Dinamo Tirana, care în sezonul 1951-1952 a avut 25 de victorii consecutive. După performanţa reuşită cu Dinamo în 1988, Mircea Lucescu a bifat 24 de victorii la rand cu Şahtar Doneţk, în 2012. A treia clasată este PSV Eindhoven, cu 22 de victorii consecutive, în sezonul 1987-1988. Steaua şi Dinamo, cu seriile de 17 succese se află pe poziţiile 5-9, alături de Inter Milano, Celtic Glasgow şi echipa letonă Ventspils.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.