Sport

Începem cu Irina

Ziarul de Vrancea
15 apr 2016 804 vizualizări
Begu şi Angelique Kerber se vor întalni astăzi, de la ora 13:00, în primul meci al întalnirii Romania – Germania de la Cluj, pentru menţinerea în Grupa Mondială 1* partidele, care vor avea loc timp de două zile, vor fi transmise de DolceSport

Irina Begu (35 WTA) o va întalni pe Angelique Kerber, numărul trei mondial, astăzi,  de la ora 13,00, în primul meci de simplu al confruntării dintre echipele de tenis ale Romaniei şi Germaniei, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj, în baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup. Al doilea meci de simplu le va opune pe Simona Halep, numărul şase mondial, şi Andrea Petkovic (30 WTA).
Maine,  de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep şi Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu şi Petkovic.  La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu şi Annika Beck/Julia Görges. În  confruntările directe, Halep are avantaj în faţa ambelor componente ale lotului german: 3-0 cu Kerber (ultima victorie, anul trecut, la Toronto), 5-1 cu Petkovic (cel mai recent succes, anul trecut, la Cincinnati). Begu e condusă cu 0-1 de Petkovic şi cu 2-3 de Kerber, care a învins-o recent, la Charleston, în sferturi, cu 6-2, 6-3.

Căpitanul nejucător al echipei Romaniei, Alina Tecşor-Cercel a explicat de ce a ales-o pe Irina Begu ca a doua jucătoare de simplu, în locul Monicăi Niculescu, jucătoare mai sus clasată.  "Am decis să fie Irina racheta a doua a echipei noastre. în urma a ceea ce au jucat fetele, în urma discuţiilor cu ele şi în urma a ceea ce simţim în echipă am decis ca Irina să aibă şansa să îşi ia revanşa", a spus Cercel.  Căpitanul nejucător a menţionat că ordinea meciurilor de simplu nu este importantă şi a admis că este posibil să efectueze schimbări în echipa de dublu a Romaniei, în funcţie de rezultatele din meciurile de sambătă. "Nu este cel mai important lucru ordinea meciurilor, Ştim că ne aşteaptă meciuri grele şi suntem pregătite. Mă aştept să apară modificări în echipa lor duminică, depinde de rezultate. Pană la urmă asta înseamnă Fed Cup. în funcţie de ce se întamplă în prima zi, şi eu voi schimba echipa de dublu sau nu. Orice modificare e posibilă", a menţionat Alina.
În Fed Cup, Romania şi Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, cand RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus şi Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici, Germania ocupă locul IV în clasamentul Fed Cup, iar Romania se află pe IX. Celelalte meciuri pentru menţinere în (din) GM 1 sunt: Australia – SUA; Rusia – Belarus şi Spania – Italia. Totodată se mai dispută şi semifinalel competiţiei: Elveţia – Cehia şi Franţa – Olanda, dar şi partidele de promovare în GM 1: Ucraina – Argentina, Polonia – Taiwan, Slovacia – Canada şi Serbia – Belgia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.