Sport

Irina se apropie de Kerber

Ziarul de Vrancea
7 apr 2016 791 vizualizări
Jucătoarea romană a învins-o în turul II la Charleston pe Bethanie Sands şi poate rămane fără pierderi după acest turneu

Tenismana Irina Begu (34 WTA) a caştigat, miercuri seară, meciul cu americanca Bethanie Sands (89 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-2, în turul II al turneului WTA Premier de la Charleston  dotat cu premii totale în valoare de 753.000 de dolari. Irina a început mai bine meciul şi a caştigat primul set, dar pe fondul unui joc mediocru la serviciu. Totuşi, Begu a fost ajutată de serviciile şi mai slabe  ale sportivei din SUA.  În setul secund, Sands a servit aproape ireproşabil şi s-a impus pe final. În decisiv, romanca s-a concentrat mult mai bine, nu şi-a pierdut deloc serviciul şi a caştigat două game-uri pe serviciul adversarei, pentru a închide meciul.Irina i-a oferit nu mai puţin de 14 ocazii de break adversarei, dar a salvat zece dintre acestea. La retur, Irina a arătat constanţă şi a izbutit 6 game-uri pe serviciul Bethaniei. A fost a patra întalnire dintre cele două jucătoare de tenis, toate caştigate de Irina. În turul al treilea  al competiţiei din Statele Unite, Irina a întalnit-o azi noapte, tarziu, în premieră pe portoricana Monica Puig (62 WTA), care a trecut de sportiva germană Andrea Petkovic (28 WTA), scor 7-5, 6-2.  Irina Begu o poate întalni în sferturi pe prima favorită a turneului, germana Angelique Kerber, însă ajungerea în această fază ar însemna trecerea acestui turneu la capitolul “fără pierderi”, ştiut fiind că Irina a fost eliminată în sferturi la acest turneu.
În aceeaşi zi, americanca Venus Williams, a treia favorită a acestui turneu, s-a calificat în optimile de finală după victoria cu 6-4, 6-2 înregistrată în faţa compatrioatei sale Alison Riske. Italianca Sara Errani (nr.5) a acces, la randul ei, în aceeaşi fază după ce s-a impus cu 6-0, 6-3 în faţa kazahei Iaroslava Şvedova. În schimb, elveţianca Belinda Bencic, cap de serie numărul 2, a părăsit competiţie în urma înfrangerii categorice suferite în faţa rusoaicei Elena Vesnina, scor 1-6, 1-6. Alte rezultate din turul II: Louisa Chirico (SUA) - Lucie Safarova (Cehia) 6-3, 6-3; Daria Kasatkina (Rusia) - Ana Konjuh (Croaţia) 6-1, 6-1; Daria Gavrilova (Australia) - Zhang Shuai (China) 6-4, 6-0; Sloane Stephens (SUA) - Danka Kovinic (Muntenegru) 6-4, 6-3; Samantha Stosur (Australia) - Jana Cepelova (Slovacia) 6-4, 7-5; Iulia Putinţeva (Kazahstan) - Sabine Lisicki (Germania) 7-5, 4-6, 6-3; Laura Siegemund (Germania) - Madison Keys (USA) 6-7,  6-4, 6-4;
Lourdes Dominguez (Spania) - Eugénie Bouchard (Canada) 6-4, 1-6, 1-0 ab; Kristina Kucova (Slovacia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 0-6, 6-3, 6-3.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)
La dublu, perechea romano-spaniolă Raluca Olaru / Lara Arruabarrena sa fost învinsă de către perechea americană Raquel Atawo/Abigail Spears, scor 3-6, 2-6, în optimile de finală, după 64 de minute de joc.
* Francezul Benoît Paire, al doilea favorit al turneului ATP de la Houston (Texas), dotat cu premii totale de 515.025 dolari, a fost învins de argentinianul Juan Monaco, în două seturi,3-6, 5-7, în optimile de finală.  Confruntarea tinerelor speranţe s-a încheiat cu victoria sud-coreeanului Chung Hyeon în faţa americanului Tommy Paul, cu 5-7, 6-2, 6-2. U n alt jucător calificat în sferturi este americanul Sam Querrey, finalistul de anul trecut, care s-a impus cu un simetric 6-3, 6-3 în faţa germanului Benjamin Becker.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.