Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Argint european pentru Alina Vuc

Ziarul de Vrancea
8 mar 2016 571 vizualizări
Sportiva romană Alina Vuc a obţinut medalia de argint a categoriei 48 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia). Alina a trecut optimi de Marina Markevici (Belarus), în sferturi a dispus de finlandeza Sarianne Savola, pentru ca în semifinale să caştige în faţa Eugeniei Bustabad (Spania).

În finală, sportiva romană a fost învinsă în mai puţin de un minut prin tuş de azera Maria Stadnik, caştigătoare la Jocurile Europene de anul trecut de la Baku. Alina Vuc a fost în 2015 medaliată cu argint la CE Under 23 şi are în palmares două medalii europene de junioare. La categoria 57 kg, masculin, stil liber, romanul Andrei Dukov a fost învins în meciul pentru medalia de bronz de ucraineanul Andri Iaţenko.

Se destramă Baia Mare?

Lois Abbingh (23 de ani), jucătoarea echipei HCM Baia Mare, a semnat un contract cu clubul francez Issy Paris, potrivit site-ului oficial al echipei, iar înţelegerea este valabilă din vară. Jucătoarea olandeză a sosit la Baia Mare în vara anului 2014, dar a debutat oficial la începutul anului 2015, după o lungă perioadă în care a fost accidentată. în perioada petrecută în Romania, Abbingh a contribuit la calificarea echipei, doi ani consecutiv, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. O altă jucătoare care o va părăsi pe HCM Baia Mare în vară este Allison Pineau. Coordonatoarea echipei antrenate de Aurelian Roşca a anunţat, marţi, printr-un mesaj postat pe o platformă de socializare, că, din vară, se va alătura echipei Brest Bretagne, din Franţa.

Şumudică se poate întoarce pe bancă

Comisia de Recurs a FRF a decis să reducă la două luni şi să suspende pană la finalul actualului sezon sancţiunea de şase luni aplicată lui Marius Şumudică de Comisia de Disciplină, pentru activitate de pariere. Suspendat iniţial pentru jumătate de an şi amendat cu 100.000 de lei, antrenorul de la Astra va putea sta pe banca echipei sale în etapele de play-off şi în semifinalele Cupei Ligii. Suspendarea de două luni se va activa în startul sezonului 2016-2017 şi va expira în luna septembrie 2016.  "Mi-au redus şi amenda la 50.000 de lei. Vor fi acum două meciuri grele cu un adversar rănit. Va fi un play-off interesant", a declarat şumudică la ieşirea din sediul FRF. Antrenorul de la Astra a fost apărat în faţa Comisiei de Recurs chiar de fostul preşedinte al acestei comisii, Dorin Silviu Sabău.

Marica stă doar trei săptămani

Atacantul echipei Steaua Bucureşti, Ciprian Marica va lipsi de pe gazon mai puţin decat se se prevedea, a anunţat antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf. Are doar o leziune musculară şi va putea reveni în echipa campioanei în etapa a patraa din play-off.  ”Pentru meciurile următoare nu va fi prezent, dar cred că după pauza echipei naţionale va fi din nou la antrenamente. E o leziune musculară, a făcut un RMN aseară şi deocamdată e prea devreme să vorbim. Eu vreau ca jucătorii mei să revină cat mai repede pe teren, indiferent de tratamentul pe care îl fac.”, a declarat antrenorul echipei Steaua Bucureşti. Marica şi-ar fi dorit să se trateze în Serbia, la Marijana Kovacevic, dar patronul echipei s-a opus. Cum naţionala joacă două meciuri amicale, pe 23 martie cu Lituania, şi pe 27 martie cu Spania, Marica se va întoarce la antrenamente începand cu 28 martie. Şi, dacă totul va decurge normal, va putea intra în etapa a patra din play-off, cand Steaua va juca în deplasare, cu Pandurii.

CFR a pierdut cele patru puncte

Comisia de Recurs a FRF a respins, ieri, memoriul făcut CFR Cluj la decizia Comisiei de Disciplină, care a penalizat gruparea ardeleană cu patru puncte, pentru datoriile financiare înregistrate la 31 octombrie 2015. Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a depunctat echipa CFR Cluj cu patru puncte în luna februarie, după ce clubul din Cluj nu a respectat fair-play-ul financiar şi nu şi-a achitat datoriile către alte cluburi şi angajaţi. Marţi, Comisia de Recurs a păstrat decizia iniţială şi a respins recursul declarat de Fotbal Club CFR Cluj ca nefondat. Decizia este definitivă şi executorie pe plan intern, dar poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Blajul a caştigat derbiul la volei feminin

Echipa de volei feminin Alba Blaj, campioana Romaniei, a caştigat, luni seară, pe teren propriu, cu CSM Targovişte, scor 3-1, în Divizia A1. A fost a 20-a victorie consecutivă în Divizia A1 pentru Volei Alba Blaj. Voleibalistele din Blaj s-au distanţat la 11 puncte faţă de CSM Targovişte în clasament. Volei Alba Blaj a început bine primul set şi s-a distanţat pe tabelă, ajungand să conducă la un momendat cu 20-12. CSM Targovişte a reuşit să facă nouă puncte consecutiv şi a caştigat apoi primul set cu 30-28. În setul secund, gazdele s-au impus cu 25-22. Setul al trei-lea a fost o simplă formalitate pentru Volei Alba Blaj, care s-a impus categoric cu 25-15. Setul al patrulea a început echilibrat, însă CSM Targovşite s-a desprins şi conducea la un moment dat cu 11-8, apoi cu 18-14. Alba Blaj a revenit spectaculos şi s-a impus cu 25-22. Volei Alba Blaj şi CSM Targovişte mai au de disputat două partide în sezonul regulat şi sunt calificate pentru play-off.

Dezamăgirea lui Budescu

Constantin Budescu nu a fost convocat de către Anghel Iordănescu pentru meciurile amicale cu Spania şi Lituania. Atacantul echipei Dalian Yifang a declarat că echipa naţională rămane un obiectiv pentru el. ,,Sunt foarte dezamăgit, nu mă aşteptam la asta, mai ales după ce s-a întamplat în ultima perioadă. Sincer, încerc să găsesc o explicaţie pentru faptul că nu am fost convocat,dar nu reuşesc. Poate sunt raţiuni care mă depăşesc, dar, pentru mine este, repet, o mare dezamăgire.Echipa naţională a fost şi rămane un obiectiv pentru mine. Ştiu că meciul cu Lituania se joacă la Giurgiu, ar fi fost o provocare în plus pentru mine. Despre meciul cu Spania, inutil să mai vorbesc, nu joci în fiecare zi contra campioanei europene. Citesc şi eu site-urile din ţară şi am văzut că s-au epuizat biletele. Acum, asta e” a declarat Constantin Budescu pentru MEDIAFAX  Budescu a marcat două goluri în cele trei meciuri amicale în care a jucat pentru chinezii de la Dalian Yifang în stagiul de pregătire din Spania.

Leicester îl ţine pe Vardy

Convinşi că vor juca în viitorul sezon al Ligii Campionilor, oficialii clubului Leicester City, au demarat deja tratativele pentru a prelungi contractele jucătorilor care au dus echipa pe primul loc în Premier League. Primul pe listă a fost golgeterul echipei, Jamie Vardy, curtat intens de Chelsea şi Manchester Unted. Acesta a semnat o nouă înţelegere cu liderul din Anglia, pentru trei ani şi jumătate perioadă în care va încasa 80 000 de lire sterline în fiecare săptămană. Vardy a preferat să-şi prelungească înţelegerea cu Leicester, acolo unde a ajuns de la Fleetwood Town, în mai 2012, pentru doar un milion de lire sterline. Conform jurnaliştilor de la The Times, atacantul de 29 de ani va fi în lotul lui Roy Hodgson la Campionatul European din Franţa. Vardy este golgeter ls Leicester în acest sezon, cu 19 goluri în toate competiţiile dar şi deţinătorul unui record inedit: a devenit primul fotbalist care marchează de 11 ori consecutiv în prima ligă din Anglia.
   
Espanyol are meciuri decisive

Espanyol Barcelona, echipa antrenată de Costel Galcă, a caştigat, luni seară, scor 2-1, meciul de pe teren propriu cu Rayo Vallecano (locul XVI), în cadrul etapei a XXVIII-a din prima ligă spaniolă de fotbal. Au marcat Abraham (’12), Perez (’77), respectiv Bebe (’67).Sanchez (Espanyol) a primit cartonaş roşu în minutul 89.  În urma acestui rezultat, Espanyol ocupă locul XIV în clasament, cu 31 de puncte. Echipa lui Galcă are cinci puncte mai mult decat echipa aflată pe primul loc retrogradabil, Granada (locul XVIII), pe care Espanyol o va întalni chiar etapa viitoare în deplasare.

Hiddink, record la Chelsea

Guus Hiddink, antrenorul formaţiei Chelsea, a stabilit un nou record în prima ligă engleză de fotbal, după ce nu a înregistrat nicio înfrangere în primele 12 meciuri pe banca echipei. Antrenorul olandez a doborat un record vechi de 22 de ani în Premier League, deţinut de antrenorul Frank Clark, care a fost neînvins în primele 11 meciuri pe banca tehnică a formaţiei Nottingham Forest, în sezonul 1993-1994. Sambătă, Chelsea Londra nu a reuşit să caştige meciul de pe teren propriu cu Stoke City, scor 1-1. Bertrand Traoré a deschis scorul în prima repriză, dar Biram Diouf a egalat pe final de meci. Echipa antrenată de Guus Hiddink se află pe locul zece în clasament, cu 40 de puncte. Chelsea a caştigat doar cinci din cele 12 meciuri cu Hiddink pe bancă.

A murit şeful lui Lucescu de la Brescia

Gino Corioni, fostul preşedinte al clubului Brescia,a decedat în această dimineaţă, la varsta de 78 de ani. Stadionul din Brescia ar urma să-i poarte numele,  informează gazzetta.it. Gino Corioni a fost preşedinte al clubului Italian de fotbal Brescia din 1992 pană la finalul anului 2004. A insistat să-l aducă pe Mircea Lucescu la Bologna, imediat după revoluţia din 1989, însă antrenorul roman l-a refuzat, preferand să meargă la Pisa. Nu a mai facut-o în 1991, cand a acceptat oferta lui Corioni de a antrena Brescia. "Brescia va rămane o pată de emoţie în sufletul meu, care nu se va şterge niciodată" a spus Mircea Lucescu. În perioada în care a condus clubul, Corioni a transferat nume importante ale fotbalului european, precum Roberto Baggio, Pep Guardiola, Luca Toni, Andrea Pirlo, Maurizio Ganz, Dario Hubner sau Marek Hamsik. La Brescia au evoluat şi cinci fotbalişti romani: Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabău, Florin Răducioiu, Danuţ Lupu şi Dorin Mateuţ.. Născut la Castegnato pe 9 iunie 1937, Corioni a fost pasionat de ciclism, campion de curse şi înainte a ajunge la Brescia le-a mai condus pe Ospitaletto, Bologna şi Emilia 85

Recordul lui Baghdatis

Tenismanul cipriot Markos Baghdatis a stabilit un nou record privind victoriile consecutive în Cupa Davis, 36. Recordul precedent pentru victorii consecutive în probele de simplu ale Cupei Davis a fost deţinut de suedezul Björn Borg, cu 33 de succese.Markos Baghdatis şi-a întregit  performanţa în meciurile de Cupa Davis care s-au desfăşurat în perioada 2-5 martie, la Tallin, în grupa a III-a europeană. Ultimul jucător care l-a învins pe Baghdatis într-un meci de simplu în Cupa Davis a fost Irakli Labadze, din Georgia, în 2003. În total, Baghdatis a pierdut doar trei dintre cele 50 de meciuri la simplu pe care le-a jucat în Cupa Davis, de la debutul în 2000. Victoriile lui Baghdatis au jucat un rol important în promovarea Ciprului în grupa a 2-a a zonei Euro-Africane, în 2017. Estonia a obţinut, de asemenea, promovarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.