Sport

Nebunie în fotbalul internaţional

Ziarul de Vrancea
3 mar 2016 476 vizualizări
Niciuna dintre primele patru echipe din Premier League nu au caştigat în etapa intermediară, beneficiară fiind tot Leicester care a reuşit un punct *Bayern pierde pe teren propriu înaintea derbiului cu Dortmund

Liderul campionatului englez, Leicester City, a înregistrat un semieşec neaşteptat, remizand pe teren propriu cu West Bromwich (2-2), însă acest rezultat nu a strans clasamentul în faţă. Din contră echipa antrenată de Claudio Ranieri a caştigat un punct, deoarece toate urmăritoarele sale au pierdut. Într-o reeditare a finalei Cupei Ligii, desfăşurată pe “Anfield”, Liverpool şi-a luat revanşa după înfrangerea la lovituri de departajare, caştigand cu 3-0. Golurile “cormoranilor” au fost realizate de Lallana (’34), Milner (’41) şi Firmino (’57).. Fundaşul de la  Liverpool, Kolo Touré, a fost titular pentru a 300-a oară în Premier League şi a devenit astfel primul fotbalist african care atinge această cifră în prima ligă engleză.  Tottenham, echipa clasată de pe locul II a pierdut pe terenul “ciocănarilor” de la West Ham cu 0-1 (Antonio, min. 7), iar Arsenal a cedat pe teren propriu cu 1-2 în faţa echipei Swansea. Campbell a deschis scorul în min. 15, dar echipa galeză a întors rezultatul prin golurile lui Routledge (’32) şi Williams (’74). Celelalte rezultate  Norwich - Chelsea 1-2; Sunderland - Crystal Palace 2-2; Aston Villa - Everton 1-3; Bournemouth - Southampton 2-0; Stoke - Newcastle 1-0; Manchester United - Watford 1-0. În clasament conduce Leicester, cu 57 de puncte, urmată de Tottenham (54p), Arsenal (51p) şi Manchester City (47p)

* Inter Milano a revenit de la 0-3 în tur, cu Juventus Torino, dar a pierdut calificarea în finala Cupei Italiei la lovituri de departajare. Inter Milano a recuperat spectaculos în faţa lui Juventus, în returul semifinalei Cupei Italiei, dar nu s-a putut califica în ultimul act. Învinşi cu 3-0 la Torino, în prima manşă, elevii lui Roberto Mancini s-au impus cu acelaşi scor pe Giuseppe Meazza, dar au cedat la loviturile de departajare, 3-5. Brozovic a deschis scorul în minutul 16, cand l-a învins pe Neto cu un şut plasat de la marginea careului, iar la 4 minute după pauză, un alt croat, Perisic, a înscris din apropiere pentru 2-0, după centrarea excelentă a lui Eder. Cei doi jucători croaţi au creat şi al treilea gol al trupei lui Mancini, cu opt minute înainte de finalul timpului regulamentar, după ce Brozovic a transformat cu emoţii un penalty obţinut de Perisic.  La loviturile de departajare, Barzagli, Zaza, Pogba, Morata şi Bonucci au transformat pentru Juventus, în timp ce golurile echipei din Milano au fost marcate de Brozovic, Manaj şi Nagatomo. Rodrigo Palacio a fost singurul care a ratat de la 11 metri, argentinianul trimiţand în bara transversală. Liderul din Serie A, Juvenus Torino, va juca pentru trofeu împotriva celor de la AC Milan. Finala se va disputa pe 21 mai, pe Stadio Olimpico din Roma.
* Mijlocaşul roman Alexandru Maxim a intrat în minutul 67 în meciul pierdut de echipa sa, VfB Stuttgart, în deplasare, cu Borussia Mönchengladbach, scor 0-4, în cadrul etapei a XXIV-a din prima ligă germană de fotbal. Golurile pentru Borussia  au fost marcate de Hazard (minutul 16), Raffael (minutul 60), Herrmann (min. 68) şi Grosskreutz (autogol-min. 91). Maxim a jucat 17 meciuri pentru Stuttgart, pentru care a marcat un gol. Tot miercuri, în cadrul aceleiaşi etape, Bayern München a pierdut pe teren propriu, scor 1-2, în faţa echipei Mainz. Oaspeţii au deschis scorul prin Samperio (’26), Arjen Robben a egalat în min. 64, dar Mainz a dat lovitura de graţie în min. 86 cu golul lui Cordoba.
Alte rezultate: Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-4; Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt 2-0; Hoffenheim - Augsburg 2-1; Schalke – SV Hamburg 3-2; Darmstadt – Borussia Dortmund 0-2; În clasament, Bayern conduce cu 62 p, urmată de Borussia Dortmund (57 p) şi Hertha (42). În etapa viitoare, se dispută meciul Dortmund – Bayern care poate relansa campionatul.
* Paris Saint Germain s-a calificat în semifinalele Cupei Franţei la fotbal, după ce a învins în deplasare, scor 3-1, pe Saint Etienne, în sferturile de finală ale competiţiei. Golurile victoriei pentru PSG au fost înscrise de Cavani (‘12), Marquinhos (‘35) şi Lucas Moura (‘90^2), iar pentru gazde Eysseric (‘433, din penalty) şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Tot miercuri, Lorient şi Sochaux s-au calificat în semifinalele Cupei Franţei. Lorient a învins, pe teren propriu, GFC Ajaccio cu 3-0, iar Sochaux a trecut, după prelungiri, de Nantes, scor 3-2.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.