Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: CFR Cluj, încă o depunctare

Ziarul de Vrancea
23 feb 2016 479 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal a anunţat, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că formaţia CFR Cluj, depunctată la începutul sezonului cu şase puncte, a mai primit o depunctare, de patru puncte, pentru acelaşi motiv: datorii către jucători.

Dacă se va menţine decizia, CFR coboară un singur loc, de pe IX pe X, ardelenii rămanand cu 24 de puncte. În etapa a zecea cand au caştigat pe terenul echipei Dinamo cu 2-0, clujenii aveau şanse la caştigarea campionatului, dar în acest moment a ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării. în total, echipa lui Toni Conceiçao a fost penalizată cu zece puncte în actuala stagiune. CFR, la fel ca Petrolul Ploieşti, a fost sancţionată de către comisiile FRF cu şase puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licenţiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători şi terţi.

Cei patru pentru Cupa Davis

Federaţia Romană de Tenis a anunţat, ieri, echipa de Cupa Davis a Romaniei pentru întalnirea cu Slovenia, în perioada 4-6 martie, din primul tur al Grupei I, Zona Euro/Africană.  Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei Romaniei, i-a nominalizat pe Adrian Ungur (193 ATP la simplu), Marius Copil (196 ATP la simplu), Horia Tecău (locul 3 ATP la dublu) şi Florin Mergea (locul 12 ATP la dublu) pentru întalnirea cu Slovenia din primul tur al Grupei I, Zona Euro/Africană a Cupei Davis.  În 2016, Adrian Ungur nu a caştigat niciun meci. Marius Copil are un bilanţ de patru victorii şi patru eşecuri. Horia Tecău a caştigat şapte meciuri şi a pierdut patru în 2016, în turneele de dublu. Florin Mergea a înregistrat şase victorii şi trei înfrangeri în circuitul ATP la dublu. Romania şi Slovenia se confruntă în premieră în Cupa Davis. Cel mai bine cotat jucător al slovenilor este Blaz Rola, locul 143 ATP. întalnirea cu Slovenia va avea loc în perioada 4-6 martie, la Arad, în Sala Sporturilor ”Victoria”.

Bălgrădean, la Concordia, în ultimul moment

Cristian Bălgrădean (27 de ani), fostul portar de la Dinamo şi CS U Craiova, şi-a reziliat contractul cu formaţia antrenată de Daniel Mogoşanu şi a semnat un contract cu Concordia Chiajna, mutarea fiind anunţată pe site-ul oficial al clubului Mutarea s-a realizat chiar în ultima zi a perioadei de transferuri. Înainte de a evolua la formaţia craioveană, el a jucat la Atletico Arad, Minerul Lupeni, FC Braşov, Liberty Salonta, Gloria CTP Arad, UTA, Unirea Urziceni şi Dinamo Bucureşti. După aducerea lui Bălgrădean, conducerea ilfovenilor a decis să renunţe la portarul Florin Iacob şi mijlocaşul Bruno Madeira, împrumutaţi la FC Braşov, pană la finalul sezonului.

Război PMB – FRF

Purtătorul de cuvant al Primăriei Municipiului Bucureşti, Alexandru Ichim a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că Arena Naţională rămane închisă, redeschiderea sa urmand să se facă cand va exista "o bază legală". "Primăria Capitalei este proprietarul construcţiei. Punctul nostru de vedere rămane neschimbat, nu redeschidem Arena Naţională pană cand nu vom avea o bază legală", a declarat purtătorul de cuvant al PMB. De asemenea, vineri, PMB a trimis o adresă către ISU Bucureşti şi MAI prin care a cerut să i se prezinte prevederile legale în baza cărora stadionul ar putea fi redeschis.  Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a transmis, o scrisoare deschisă către Primăria Capitalei, pentru a urgenta rezolvarea problemelor şi redeschiderea Arenei Naţionale pentru meciul cu Spania. În cazul în care Primăria Capitalei va întarzia să răspundă acestei scrisori, Răzvan Burleanu a specificat faptul că Federaţia Romană de Fotbal se va vedea nevoită să acţioneze în instanţă Primăria Capitalei pentru recuperarea prejudiciului creat, financiar şi de imagine.

Tadé, rechemat sub arme

Gigi Becali, patronul Stelei, a decis, după înfrangerea suferită, luni, mpotriva celor de la FC Voluntari, scor 1-3, ca Gregory Tadé, atacantul adus anul trecut de la CFR Cluj să fie rechemat la prima echipă. Scos din lot la cererea lui Gigi Becali, înaintea pauzei de iarnă, Gregory Tadé a continuat să se pregătească separat de lotul condus de Laurenţiu Reghecampf. "Am dat ordin ca Tade să fie readus la prima echipă. Legat de înfrangerea de aseară, cred că este ori un accident, ori lipsă de valoare. Dar nu cred că e lipsă de valoare, aşa că echipa va recupera repede ce s-a pierdut", a declarat Becali, citat de DigiSport. Tadé  a jucat ultimul meci pentru Steaua pe 21 decembrie cu Poli Timişoara. Roş-albaştrii au învins cu 3-1, iar francezul a dat o pasă de gol.

Prinţul Ali reclamă FIFA la TAS

Prinţul Ali al Iordaniei, unul dintre cei cinci candidaţi la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a solicita amanarea alegerilor programate vineri, la Zürich, au anunţat avocaţii francezi ai acestuia. Acest demers este motivat de faptul că "FIFA s-a opus cererii de procedură accelerată" a Prinţului Ali, pentru utilizarea de cabine transparente cu ocazia votului.  Conform acestora, FIFA s-a opus procedurii accelerate "pentru ca aceste probleme să nu poată fi tranşate înainte de 26 februarie", ziua alegerilor.

Orădenii, de neînvins la baschet

CSM CSU Oradea a caştigat, luni seară, meciul din deplasare cu CSU Atlassib Sibiu, scor 83-79, din prima etapă a fazei a doua a sezonului regulat la baschet masculin. Baschetbaliştii lui Atlassib Sibiu au început mai bine meciul şi au caştigat primul sfert, scor 25-17. Oaspeţii de la CSU Oradea s-au distanţat pe tabelă după două sferturi caştigate clar, scoruri 21-14 şi 21-12. Sibienii au egalat în ultima secundă a timpului regulamentar de joc, prin Boris Lalovic, impunandu-se în ultimul sfert cu scorul 21-13 (72-72 la general). În repriza de prelungiri, CSU Oradea a caştigat cu 11-7. În urma acestui rezultat, CSM Oradea a înregistrat a noua victoria consecutivă. Tot luni seară, BC Steaua Bucureşti a caştigat, pe teren propriu, cu BC Mureş, scor 83-66. în urma acestui rezultat, bucureştenii ocupă locul III în clasament, iar mureşenii se află pe poziţia a patra.

Ronaldo, în Hall of Fame al Italiei

Brazilianul Ronaldo Nazario de Lima, fostul atacant al echipelor Inter Milano şi AC Milan, a fost inclus în panteonul gloriilor fotbalului italian, "Hall of Fame", drept "cel mai bun fotbalist străin" care a evoluat în Serie A, în cursul unui eveniment organizat de Federaţia italiană la Florenţa. Alături de Ronaldo, au mai fost incluşi în "Hall of Fame" şi unii dintre jucătorii-vedetă ai fotbalului italian, între care Roberto Mancini, actualul antrenor al lui Inter Milano, Marco Tardelli, campion mondial cu Squadra Azzurra în 1982, şi  Gianluca Vialli.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.