Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Simona, criticată de specialişti

Ziarul de Vrancea
18 feb 2016 565 vizualizări
După ce a pierdut meciul cu Ana Ivanovic în turneul de la Dubai, Simona Halep va coborî pe locul IV în topul WTA, urmand a fi depăşită de Agnieszka Radwanska

Ea ar fi putut coborî încă o poziţie dacă Garbiñe Muguruza n-ar fi pierdut (6-7, 3-6) în faţa ucrainencei Elina Svitolina. Prestaţia Simonei de la Dubai a fost aspru criticată de specialiştii în tenis. Chris Bradnam, fost tenisman britanic, actualmente analist al postului BT Sports, s-a arătat dezamăgit de evoluţia romancei. " N-am văzut pic de bucurie pe chipul său în acest meci. Important este ca tu să fii mulţumit cu tine însuţi pentru a putea performa. Dacă nu reuşeşte să se bucure de ceea ce face, e dificil să caştige. Presiunea şi-a spus şi de această dată cuvantul asupra ei. Lucrurile nu au fost deloc conform planurilor pentru Simona Halep", a declarat Bradnam.

Paraciclişti romani la Mondiale

Romania va fi prezentă cu patru sportivi la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom, ediţia 2016, care vor avea loc între 17 şi 21 martie la Montichiari, în Italia. Cei patru sportivi care vor reprezenta ţara noastră la Mondialele de la Montichiari sunt Eduard Novak (C4), Attila Olah (C2), Eduard Moescu (C2) şi Robert Tămîrjan (C4), acesta din urmă fiind selecţionat să participe la un cantonament organizat de către UCI la începutul lunii martie.
Competiţia va reprezenta o ultimă şansă în vederea calificării la Jocurile Paralimpice de la Rio, pe langă importanţa medaliilor puse în joc. 
Romania va fi din nou prezentă la aceste întreceri, după ce anul trecut a obţinut o medalie de argint în proba de urmărire individuală, prin Eduard Novak, la categoria C4.

Şi Alcenat pleacă la Voluntari

Jean Sony Alcenat (29 de ani), fundaşul dreapta al Stelei a ajuns la un acord cu FC Voluntari şi va ajunge la echipa antrenată de Ionel Ganea sub formă de împrumut, mutarea fiind anunţată pe site-ul oficial al clubului. Fundaşul originar din Haiti a mai evoluat de-a lungul carierei la echipele Aigle Noir, Leixoes, Rio Ave, Petrolul şi Steaua. Internaţionalul haitian a fost anunţat de oficialii Stelei că este liber să îşi caute alt angajament, după ce a intrat pe lista neagră a patronului George Becali. Alcenat se va alătura astfel lui Tudorie, Enceanu, Ştefănescu şi Valceanu, alţi jucători trimişi de Steaua la formaţia nou-promovată. Alcenat ar debuta la noua sa echipă chiar împotriva Stelei în partida programată, luni, 22 februarie, în cadrul etapei a 25-a din Liga 1.

Victorie grea pentru Energia

Energia Targu Jiu a învins pe teren propriu, formaţia ucraineană BC Himik Iujnîi  cu scorul de 77-71, în prima manşă a optimilor de finală ale FIBA Europe Cup. După ce oaspeţii au condus la pauză cu scorul de 37-29, Jamar Diggs, cu 20 de puncte şi patru pase decisive, şi Callistus Eziukwu, cu 19 puncte şi 12 recuperări, au contribuit la revenirea gorjenilor, pentru o victorie la o diferenţă de şase puncte. Returul se va juca pe 24 februarie, iar un al treilea meci, în caz de egalitate, este programat pentru data de 2 martie. Energia Targu Jiu este prezentă, din nou, în fazele superioare ale competiţiei, după ce, în ediţia din anul trecut, a ocupat poziţia a treia în turneul final, jucat în Turcia, la Trabzon.

Ştie Pleşan ce ştie

Mihăiţă Pleşan (32 de ani), fost jucător, printre altele, la FC Universitatea Craiova şi Steaua, a explicat cat de mult îl afectează pe un jucător o accidentare gravă. "După prima operaţie nu mi-am mai simţit piciorul la fel. Am făcut în total vreo şase operaţii. Mi-am dat seamă că nu o să mai fiu la acelaşi nivel niciodată, pierzi forţă, nu mai simţi mingea la fel. Cei care ştiu cum e, înţeleg ce înseamnă să treci printr-o operaţie. Sunt convins că şi la Alex Chipciu se simte problema asta. Categoric!", a declarat Pleşan la DolceSport. Alex Chipciu (26 de ani) a fost operat în 2013, după o fractură de tibie suferită în meciul cu Dinamo, de pe 10 mai, caştigat de Steaua cu scorul de 2-0. De atunci, fostul jucător de la FC Braşov este în căutarea formei care l-a consacrat.

Premier League rămane pe Eurosport

Postul de televiziune Eurosport a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prelungirea acordului cu English Premier League, care cuprinde drepturile de transmisie exclusive TV şi digitale în Romania, pentru următoarele trei sezoane începand din 2016/17. “Romania este o ţară în care interesul pentru fotbal este recunoscut, iar Eurosport oferă fanilor partidele din Premier League încă din 2013. Suntem încantaţi să putem continua să starnim această pasiune pentru încă trei sezoane prin intermediul acestui acord, care confirmă angajamentul nostru de a investi în evenimente sportive premium.”, a declarat Peter Hutton, directorul general al Eurosport. în cadrul conferinţei de presă, oficialii Eurosport au precizat că intenţionează să transmită meciurile din Premier League în format HD şi că iau în calcul un parteneriat cu Telekom. în acest moment, Eurosport şi DolceSport transmit în paralel partide din prima ligă engleză. Pentru meciurile din Premier League, ratingul a crescut cu 24% faţă de sezonul precedent.

Barcelona şi recordurile lui Messi

Barcelona a caştigat, miercuri, scor 3-1, în deplasare, cu Sporting Gijon, într-o partidă restantă din etapa a 16-a din campionatul spaniol. Au marcat Messi (’25, ’31) şi Suarez (’67), respectiv, Castro (’27). Luis Suarez (29 de ani) a ratat un penalty, în minutul 62. Pentru Lionel Messi (28 de ani), au fost golurile 300 şi 301 în campionatul spaniol. A doua reuşită a lui Messi a reprezentat golul cu numărul 10.000 din istoria Barcelonei în competiţiile oficiale. Tot starul argentinian a atins şi borna celor 9.000 de goluri pentru clubul catalan. La nivel european, internaţionalul argentinian ocupă locul şase în topul celor mai buni marcatori din primele cinci campionate. Lider în Europa este Jimmy Greaves, cu 366 de reuşite, însă Messi poate recupera pană la finalul carierei cele 66 de goluri care-l despart de prima poziţie. Barcelona este lider în Spania, cu 60 de puncte, după 24 de meciuri. Atletico Madrid este pe doi, cu 54 de puncte, iar Real Madrid se află pe trei, cu un punct mai puţin.

Încă o vedetă în China

Obafemi Martins (31 de ani), atacantul celor de la Seatle Sounders, a ajuns la o înţelegere cu formaţia din China, Shanghai Shenhua, mutarea fiind anunţată prin intermediul contului oficial de Twitter al fotbalistului  Formaţiile din cea mai populată ţară din lume sunt puse în continuare pe fapte mari, chiar dacă deja au investit în această iarnă, în transferuri, mai mult decat Premier League, cea mai bogată ligă din Europa. Martins, care a mai evoluat în cursul carierei sale la Newcastle United, Birmingham City şi VfL Wolfsburg, va fi coleg la noul său club cu senegalezul Demba Ba, fostul jucător de la Chelsea Londra, Newcastle şi West Ham United. În această perioadă de transferuri, în fotbalul chinez au mai ajuns jucători precum ivorianul Gervinho, brazilienii Alex Teixeira şi Ramires sau columbianul Jackson Martinez.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.