Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Gică Popescu, printre legende

Ziarul de Vrancea
14 feb 2016 579 vizualizări
Legendele echipelor Barcelona şi Real Madrid au disputat în Arabia Saudită, un meci amical, caştigat cu 3-0 de Barcelona, anunţă publicaţia spaniolă Sport.

 Fostul fundaş Gică Popescu a jucat pentru catalani în partida caritabilă disputată la Riad. Fostul căpitan al Barcelonei în anii '90 a evoluat alături de jucători precum Juliano Belletti, Ronald de Boer, Jose Edmilson, Edgar Davids sau Jon Andoni Goikoetxea. Golurile au fost marcate de Xavi Molist şi Miguel Angel Lozano (de două ori). Pentru a fi în cea mai bună formă la acest meci, Popescu s-a antrenat în Antalya, alături de formaţia lui Gică Hagi, Viitorul Constanţa.  Gică Popescu a jucat doi ani la Barcelona, între 1995 şi 1997, şi a caştigat trei trofee: Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei şi Cupa Cupelor.

Hocheiştii s-au lămurit

Echipa naţională de hochei seniori a Romaniei a pierdut, sambătă, scor 0-7, meciul cu Japonia, din cadrul turneului pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, şi a ratat calificarea în faza următoare a competiţiei. Romanii au jucat foarte bine în prima repriză, care s-a terminat 0-0. Japonia, favorita înfruntării, a marcat de cinci ori în repriza a doua şi de două ori în ultima repriză. A fost cea de-a doua înfrangere pentru Romania în cadrul turneului, după 0-3 cu Ucraina. Turneul de calificare runda a doua preliminară este organizat în Sapporo, Japonia. Alături de echipa naţională a Romania mai participă Croaţia, Ucraina şi selecţionata ţării gazdă, Japonia, pe patinoarul Tsukisamu Sapporo Arena. Doar ocupanta primului loc se califică în faza următoare, ultimul tur înainte de grupele pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

Spaniolii sunt campioni şi la futsal

Echipa Spaniei a caştigat titlul european la fotbal în sală, sambătă, la Belgrad, după ce a dispus cu 7-3 (3-1) de Rusia, în finala EURO 2016, arbitrată de romanul Bogdan Sorescu şi italianul Alessandro Malfer. Spania şi-a trecut în palmares al şaptelea său titlu european din zece turnee (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012, 2016), graţie golurilor marcate de Pola (‘14, ‘15), Mario Rivillos (‘15, ‘36) şi Miguelin (‘31, ‘35). Pentru Rusia au înscris doi brazilieni naturalizaţi, Romulo (‘20) şi Robinho (‘32), precum şi Milovanov (‘40). În finala mică, echipa Kazahstanului a dispus cu 5-2 de Serbia, echipa gazdă.

Gol Rusescu în Turcia

Raul Rusescu (27 de ani) a deschis scorul în meciul Konyaspor – Osmanlîspor, disputat sambătă şi încheiat 1-1 pe tabelă, în etapa a 21-a din Turcia. Atacantul roman a marcat în minutul 64, pentru Osmanlîspor. Sahiner a egalat trei minute mai tarziu. Gabriel Torje (26 de ani) a fost şi el titular la Osmanlîspor. Fostul mijlocaş dinamovist a fost schimbat în minutul 76. Osmanlîspor ocupă locul 8 în prima ligă din Turcia, cu 26 de puncte. Konyaspor se află pe cinci, cu 34 de puncte, la egalitate cu Galatasaray şi Basaksehir. Fenerbahçe este lider, cu 49 de puncte.

Steaua tronează în Liga I la polo

Steaua Bucureşti a caştigat  meciul cu Dinamo Bucureşti, scor 8-3, în cadrul etapei a XV-a din Superliga Naţională de polo pe apă. În Bazinul Dinamo, gazdele au început mai bine meciul şi au condus cu 2-1 după primele două sferturi, dar Steaua a revenit în ultimele două, a înscris de şapte ori şi a primit doar un gol. Pentru Dinamo au marcat Tudor Fulea, de două ori, şi Andrei Georgescu. Pentru Steaua, au înscris Daniel Teohari (3 goluri), Alex Bowen (2), Petru Ianc (1), Djordje Filipovic (1), Cristian Călin (1). Steaua Bucureşti a înregistrat cea de-a 15-a victorie consecutivă în campionat, din tot atatea meciuri. În cea de-a doua partidă steliştii au caştigat din nou, cu 7-4. Steaua este lider, cu 48 puncte, urmată de CSM Digi Oradea, cu 36 puncte şi Sportul Studenţesc, cu 32 p. Dinamo ocupă locul IV, cu 26 de puncte.

A început Olimpiada din Norvegia

Ediţia a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret a debutat, , la Lillehammer, în Norvegia, cu festivitatea de deschidere. Circa 1.100 de sportivi, cu varste cuprinse între 14 şi 18 ani, din 70 de ţări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localităţi norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer şi capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.Romania va fi reprezentată de 22 de sportivi (10 fete şi 12 băieţi), care vor participa la nouă discipline sportive. Romanii vor intra în competiţie sambătă, 13 februarie, la hochei pe gheaţă — îndemanare, schi fond, schi alpin şi patinaj viteză. Iată delegaţia Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret 2016:

Moartea unui mare fotbalist bulgar

Fostul fundaş Trifon Ivanov, semifinalist cu Bulgaria la Campionatul Mondial din 1994, a încetat din viaţă, sambătă, la varsta de 50 de ani. Ivanov a jucat 77 de meciuri pentru echipa naţională şi a fost unul dintre cei mai buni fundaşi bulgari, El a jucat cu Bulgaria în semifinalele Campionatului Mondial din 1994 şi la Euro 1996. Fotbalistul a jucat pentru ŢSKA Sofia, Real Betis şi Rapid Viena. "Trifon Ivanov va rămane în istoria fotbalului din Bulgaria drept unul dintre cei mai buni fundaşi. înainte de a fi un foarte bun fotbalist, Trifon a fost un om de calitate, sufletist şi mereu disponibil să ajute. Suntem îndureraţi de pierderea unui prieten adevărat. Odihneşte-te în pace, Trifon!", a precizat Federaţia Bulgară de Fotbal într-un comunicat de presă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.