Sport

S-a trezit doamna Lipă

Ziarul de Vrancea
17 ian 2016 997 vizualizări
Ministrul Tineretului şi Sportului a aflat adevărul: legea nu obligă, dar nu interzice, intonarea imnului naţional la competiţiile interne * preşedintele COSR, Alin Petrache, propune obligativitatea cantării imnului naţional la finalele competiţiilor


Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că se va consulta cu federaţiile sportive cu privire la intonarea imnului naţional la competiţiile interne. De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului a precizat că legea nu interzice intonarea imnului naţional la competiţiile interne: "Potrivit cadrului legal în vigoare - Legea nr. 75 / 1994 şi Hotărarea nr. 1157 /2001, care reglementează Normele privind obligaţia intonării imnului naţional, doar în situaţiile precizate de Lege, imnul naţional al Romaniei se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată Romania. Acest cadru legal reglementează caracterul obligatoriu al intonării imnului naţional, în situaţiile menţionate mai sus, fără a interzice acest lucru pentru alte categorii de competiţii". Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, că legislaţia nu permite intonarea imnului naţional înaintea competiţiilor interne, astfel că FR Baschet a încălcat legea cand a introdus în propriul regulament obligativitatea intonării acestuia înaintea meciurilor din ligile naţionale.
Săptămana trecută, MTS a trimis o notificare federaţiilor naţionale, în care le avertiza pe acestea că, potrivit legii, intonarea imnului naţional se face doar înaintea "competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată Romania". Această notificare a fost făcută după un incident petrecut, la 5 ianuarie, la Sfantu Gheorghe, la meciul de baschet feminin Sepsi - U Cluj. Antrenorul bosniac al Universităţii Cluj, Dragan Petricevic, a declarat după meci că el şi echipa lui au fost înjuraţi tot timpul, pentru că după intonarea imnului Romaniei şi-a trimis jucătoarele la încălzire, în timp ce formaţia gazdă canta împreună cu galeria proprie "imnul Ținutului Secuiesc". FR Baschet a anunţat, după studierea rapoartelor observatorului şi arbitrilor meciului feminin dintre Sepsi şi U Cluj, că regulamentele federaţiei nu au fost încălcate la acea întalnire.
Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman va iniţia o propunere legislativă în Parlamentul Romaniei pentru ca imnul naţional să fie intonat la toate finalele competiţiilor sportive interne, alături de culorile drapelului, a declarat, ieri, preşedintele COSR, Alin Petrache. Propunerea vine în contextul discuţiilor apărute în ultima perioadă legat de intonarea imnului naţional la manifestările sportive interne.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.