Sport

Karolina Pliskova a învins două jucătoare puternice

Ziarul de Vrancea
12 ian 2016 894 vizualizări
După Caroline, urmează Karolina

Simona Halep a învins-o în trei seturi pe jucătoarea franceză Caroline Garcia în primul ei meci din 2016 şi va juca în această dimineaţă cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, ajunsă a doua favorită în urma retragerilor
 A doua jucătoare de tenis a lumii, Simona Simona Halep, a învins-o, , cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, pe sportiva franceză Caroline Garcia (34 WTA), în prima partidă a romancei în 2016, din turul al doilea al turneului de la Sydney, în care a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stang. În timpul meciului pe care l-a caştigat într-o oră şi 53 de minute, Simona Halep a cerut de două ori intervenţia trainer-ului, care i-a masat glezna. Romanca ar fi trebuit să participe, săptămana trecută, la Brisbane International, dar ea a declarat forfait din cauza aceloraşi probleme la tendonul lui Ahile. Favorită principală la Sydney, Halep va evolua în sferturile de finală, astăzi, nu înainte de ora 07.00, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 5.
Simona Halep a avut o evoluţie oscilantă în primul ei meci din 2016, marcată de probleme de sănătate. Jucătoarea din Constanţa a stat prea mult în defensivă, agresivitatea ei nu a fost la nivelul la care ar fi trebuit, la fel lovitura de dreapta, iar serviciul a continuat să "scarţaie". Însă ambiţia, disponibilitatea la efort şi loviturile de rever în diagonală şi în lung de linie au ajutat-o să depăşească perioadele dificile. Din fericire, ultima impresie lăsată de Halep, ieri, a fost cea a  jocului care i-a adus atatea perfomanţe. De partea cealaltă, Caroline Garcia i-a pus probleme Simonei Halep prin serviciu puternic, prin agresivitate şi prin veniri le fileu. Însă căderea fizică din final a franţuzoiacei şi imprecizia loviturilor au contribuit la succesul jucătoarei romane. Partida a început echilibrat, cu greşeli şi de o parte şi de cealaltă, cu romanca în defensivă şi franţuzoaica la conducere. Cu toate acestea, Halep a rupt ritmul în game-ul al cincilea, cand a reuşit un break la zero, suficient pentru a-şi adjudeca setul cu 6-4, după aproape 44 de minute de joc. În pauza dintre seturi, Simona Halep i-a cerut sfatul lui Darren Cahill, care a încurajat-o şi i-a corectat evoluţia. Efectul nu a fost cel aşteptat şi Halep a avut o cădere masivă în joc, cauzată probabil şi de durerile la picior. Garcia a mărit ritmul şi a reuşit de la scorul de 2-2 să caştiga patru ghemuri la rand şi setul cu 6-2, după alte 33 de minute. După un alt game caştigat la începutul setului decisiv, Carolinei Garcia nu i-a mai ieşit nimic. Simona Halep a caştigat pe serviciul adversarei la scorul de 1-1 şi nu a mai cedat pană la final niciun ghem, punand capăt meciului după 6-1.Darren Cahil a mai coborat pe teren la 2-5, în setul al doilea, iar Simona Halep i s-a plans de durerile de la picior. Trainer-ul a intervenit la finalul setului al doilea şi la scorul de 2-1, în setul decisiv.
Karolina Pliskova s-a calificat în turul III după ce a eliminat-o pe Ana Ivanovic (Serbia) şi, apoi, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (28), scor 6-3, 6-0. Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au întalnit de două ori pană în prezent şi romanca a caştigat de fiecare dată în două seturi: scoruri 6-4, 7-6, în finala de la Dubai, de anul trecut, şi 6-4, 6-4, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, tot în 2015. O altă jucătoare care s-a remarcat în prima săptămană de tenis a anului, germana Angelique Kerber (finalistă la Shenzen) a abandonat în turneul de la Sydney. Angelique a acuzat dureri stomacale şi nu a mai jucat partida din turul II contra rusoaicei Ekaterian Makarova. Nemţoaica a recunoscut, franc, că nu vre să rişte nimic înainte de Australian Open.  Anterior, Agnieszka Radwanska (Polonia, locul 4 WTA) şi Petra Kvitova (Cehia, locul 6 WTA) s-au retras şi ele din turneul de la Sydney. În acest moment, a doua favorită a turneului este Karolina Pliskova. Alte rezultate din turul II, la Sydney: Sara Errani (Italia) – Jelena Jankovic (Serbia) 7-6, 7-6; Monica Puig (Puerto Rico) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-1, 6-0; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Sabine Lisicki (Germania) 6-3, 3-6, 6-2; Belinda Bencic (Elveţia) - Ţvetana Pironkova (Bulgaria) 6-3, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Daniela Hantuchova (Slovacia) 6-4, 6-2.
* În proba de dublu a turneului feminin de la Hobart (Tasmania, Australia), pereche Alexandra Dulgheru/ Chuang / Chia Jung (Romania/Taiwan) a ratat calificarea în sferturi, fiind învinsă de cuplul Kiki Bertens/Johanna Larsson (Olanda/Suedia), cap de serie numărul 2, cu 1-6, 3-6. La simplu, reprezentanta Romaniei, Monica Niculescu, va juca astăzi, nu înainte de ora 10:00, cu jucătoarea britanică Heather Watson (53). Alte rezultate înregistrate, ieri, la Hobart: Camila Giorgi (Italia) – Nao Hibino (Japonia) 6-2, 6-3; Johanna Larsson (Suedia) – Margarita Gasparian (Rusia) 6-3, 3-6, 6-3; Eugénie Bouchard (Canada) – Alison van Uytvanck (Belgia) 6-4, 7-5; Alizé Cornet (Franţa) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-4. 5-7, 6-2.
* Una caldă, alta rece de la turneul de dublu de la Sydney: perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India, nr. 4), s-a calificat, în sferturi, după ce a învins cu scorul de 6-7, 6-3, 10-8, după o oră şi 19 minute, cuplul Denis Istomin/Henri Kontinen (Uzbekistan/Finlanda). În faza următoare, Florin Mergea şi Rohan Bopanna vor întalni învingătorii partidei dintre perechea Simone Bolelli/Pablo Cuevas (Italia/Uruguay) şi cuplul australian Sam Groth/John Peers. În schimb, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 1, a pierdut neaşteptat cu scorul de 6-4, 6-7, 4-10, după o oră şi 36 de minute, în faţa cuplului australian Matt Reid/Jordan Thompson, beneficiar al unui wild card.
* Marius Copil (169 ATP) îl va întalni pe italianul Gianluca Naso (223) în runda inaugurală a calificărilor la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Copil şi Naso nu s-au mai întalnit pană în prezent în circuitul ATP. În cazul în care se va califica, Marius Copil va juca, în turul doi, cu învingătorul partidei dintre francezul Mathias Bourgue (227) şi bosniacul Mirza Basic (137).
CAS
“Durerile vin şi pleacă”
Simona Halep s-a declarat mulţumită de evoluţia ei din meciul cu Caroline Garcia:  "A fost un meci greu. Mă aşteptam la asta, deoarece o ştiam destul de bine. Este puternică şi loveşte mingea cu tărie. Are un serviciu bun. Totuşi, eu cred că am jucat bine azi. Cred că am fost puternică mai ales în setul al treilea. Am jucat cel mai bun tenis al meu în setul al treilea. În setul al doilea, am făcut un pas în spatele liniei de fund. Poate de aceea m-a dominat. Dar cand m-am apropiat de linia de fund şi am lovit mingea devreme, am deschis terenul şi am scurtat punctele", a declarat Halep. Despre problemele la tendonul lui Ahile, sportiva a precizat că durerile au apărut din senin şi apoi au dispărut. "Durerea la tendonul lui Ahile a venit şi a plecat, dar nu ştiu cand a început să mă doară, nici cand a trecut. A trebuit să stau concentrată, să am răbdare şi să încerc să răman în meci şi să nu mă gandesc prea mult la durere. Ieri, înainte de antrenament, s-a întalmplat la fel. Cinci minute de durere, cinci fără. Nu ştiu exact ce este. RMN-ul a arătat că am doar o inflamaţie şi pot juca, aşa că voi încerca să fac tot ce pot pentru a fi concentrată în continuare", a spus ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.