Sport

Premiul Naţional pentru sport

Ziarul de Vrancea
23 dec 2015 774 vizualizări
Handbalista Cristina Neagu, golgeterul şi cea mai bună jucătoare la CM din Danemarca, şi judoka Andreea Chiţu, campioană europeană şi vicecampioană mondială, au fost distinse de MTS şi COSR cu Premiul Naţional pentru Sport în 2015, în valoare totală de 30.000 de lei

Potrivit unui comunicat de ieri al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al forului, care au considerat că cele două sportive merită să împartă distincţia.  Potrivit legilor în vigoare nu poate fi acordat decat un singur premiu în 2015, astfel că acesta va fi împărţit de cele două sportive. Pe lista propunerilor pentru Premiul naţional pentru sport în 2015 au mai figurat sportivii Horia Tecău (tenis), Elizabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis), Ana Maria Popescu (scrimă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Andreea Munteanu (gimnastică), Tiberiu Dolniceanu (scrimă).

Cei mai buni poloişti

Căpitanul naţionalei de polo a Romaniei, Cosmin Radu, a fost desemnat cel mai bun sportiv în anul 2015 de către forul naţional de profil, în timp ce distincţia similară feminină a fost acordată sportivei Nikolett Laboncz. În 2015, Cosmin Radu a devenit campion al Croaţiei, cu Primorje Rijeka, cu aceeaşi echipă cucerind şi Cupa, dar şi Liga Adriatică.  În Top 10 al FR Polo pe anul 2015, Cosmin Radu (34 de ani), care este căpitanul naţionalei Romaniei, a fost urmat de Tiberiu Negrean şi Mihnea Chioveanu (ambii de la CSM Digi Oradea). Cosmin Radu a mai caştigat această distincţie de patru ori – în 2010, 2011, 2012 şi 2014. La feminin, cea mai bună sportivă din 2015 a fost declarată Nikolett Laboncz, de la Crişul Oradea.
Perioada transferurilor în Liga I
Federaţia Romană de Fotbal şi Liga Profesionistă anunţă că perioada transferurilor de iarnă este stabilită în intervalul 26 ianuarie - 22 februarie 2016. Liga 1 Orange se reia cu etapa a XXIV-a, programată în 12, 13, 14 şi 15 februarie 2016. Sezonul regulat se va încheia la 27 februarie, după meciurile etapei a XXVI-a. Competiţia va continua cu play-off-ul, la care vor participa primele şase echipe, şi cu play-out-ul (ultimele opt formaţii).

Simona, cea mai frumos îmbrăcată

Simona Halep, locul 2 mondial, a fost desemnată de fanii care au votat pe site-ul WTA drept jucătoarea de tenis cel mai frumos îmbrăcată în afara terenului, pentru o ţinută pe care romanca a purtat-o la petrecerea sportivilor de la Roland Garros. Poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, a fost aleasă jucătoarea îmbrăcată cel mai frumos pe teren, la turneul de la Toronto. Radwanska a fost declarată sportiva preferată a fanilor pe reţele de socializare şi a mai fost învingătoare la categoria meciul anului, cu victoria obţinută în faţa spaniolei Garbiñe Muguruza, scor 6-7, 6-3, 7-5, la Turneul Campioanelor. Au mai fost şi alte secţiuni ale sondajului legate de social media, printre caştigători numărandu-se Serena Williams (postarea anului) şi Ana Ivanovic (selfie-ul anului).

Dobrovolski, selecţioner al Moldovei

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că noul selecţioner al echipei Republicii Moldova este fostul fotbalist Igor Dobrovolski. Fostul internaţional sovietic şi rus, în varstă de 48 de ani, a fost ales în funcţia de antrenor principal la şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al FMF.  Pentru postul de selecţioner au mai candidat Ion Testemiţanu şi Lilian Popescu. Dobrovolski îi succede la conducerea selecţionatei Moldovei romanului Ştefan Stoica, cel care a pregătit echipa la ultimele trei meciuri. Igor Dobrovolski a mai antrenat naţionala Moldovei în perioada 2007-2009.

Söderling a pus racheta în cui
Tenismanul suedez Robin Söderling, fost număr 4 ATP, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă, miercuri, după ce în ultimii ani nu a mai participat la niciun turneu. Söderling, în varstă de 31 de ani, nu a mai concurat din iulie 2011, cand a caştigat titlul la Bastad. De atunci el a avut mai multe probleme medicale, dar a continuat să se antreneze. "Dacă mă gandesc bine ar fi trebuit să ţin cont de ce îmi transmitea organismul,. Tenisul este un sport în care antrenamentele sunt extrem de solicitante dacă vrei să te menţii printre cei mai buni din lume", a notat Robin Söderling într-un comunicat. Söderling a fost de două ori finalist la Roland Garros, în 2009 şi în 2010. Suedezul a caştigat de-a lungul carierei zece titluri ATP.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.