Sport

Danemarca, poveste veche

Ziarul de Vrancea
15 dec 2015 502 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, la Herning, echipa de handbal feminin a Romaniei întalneşte în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, reprezentativa ţării gazdă

Ultimele echipe calificate în sferturile de finală ale Caampionatului Mondial de handbal feminin sunt cele aşteptate, astfel încat se poate spune fără teamă prea mare de a greşi că, din punct de vedere al clasamentelor grupelor, singura mare surpriză a fost victoria Romaniei în faţa Braziliei (la Kolding), mai ales că sud-americancele sunt campioanele mondiale de la ultima ediţie.Victoria formaţiei din Muntenegru asupra Angolei cu 38-28(19-13) nu poate surprinde, africancele nu mai constituie spaima Europei dovedita acum 5-10 ani, iar Muntenegru este una dintre marile favorite la titlu. La fel, victoria noii echipe a Rusiei, condusă de vechiul şi noul Evgheni Trefilov, în faţa Coreei de Sud, scor 30-25 (16-13) este perfect normală, mai ales că asiaticele şi-au terminat combustibilul în cele două remize din grupă cu Brazilia şi Franţa, plus prima repriză a partidei cu Germania, pierdută clar. Partidele echilibrate au fost Polonia – Ungaria 24-23 (13-14) şi Franţa – Spania 22-21 (9-12), însă ambele au fost caştigate de favorite. Să nu uităm, totuşi, că  Polonia este medaliata cu bronz a Cupei Mondiale, sub conducerea antrenorului danez, Kim Rasmussen, iar Ungaria se află în scădere în ultima vreme, poate şi pentru că Anita Görbicz şi Zsuzsa Tömöri simt povara anilor. Cat despre Franţa, cu toate micile sincope din grupe, echipa pregătită de Alain Portès rămane redutabilă, construită în jurul “băimărencei” Alison Pineau. Echipa franceză a reuşit să învingă după un joc aproape de perfecţiune în repriza secundă, cerbicia Spaniei, completand octetul echipelor fruntaşe ale Mondialelor.
Echipa Romaniei va juca astăzi, în sferturi, de la ora 21:45, la Herning, contra reprezentativei ţării gazdă, Danemarca. Este ultima partidă din sferturi programată, după Olanda – Franţa (18:45), Polonia – Rusia (19:00) şi marea confruntare (după mulţi, adevărata finală) Norvegia – Muntenegru (21:30) învingătoarea acestui derby urmand a întalni în semifinale formaţia care se va impune în partida Danemarca – Romania. Echipa Danemarcei, condusă de pe margine de către Klavs Bruun-Jørgensen s-a clasat doar a treia în grupa A, după Muntenegru şi Ungaria, însă şi-a revenit în optimi, învingand Suedia la şapte puncte diferenţă. Două jucătoare daneze evoluează în campionatul Romaniei, la CSM Bucureşti, extrema stangă Maria Fisker şi internul dreapta Line Jørgensen, alte jucătoare cunoscute fiind Rikke Skov (inter stanga), Ann Grete Nørgaard (inter dreapta) sau Stine Jørgensen (extremă dreapta). În general, tricolorele s-au descurcat bine împotriva danezelor, însă la această ediţie ambele echipe au avut evoluţii oscilante. Iar avantajul terenului măreşte speranţele jucătoarelor nordice. Reamintim că reprezentativa Romaniei a obţinut calificarea la turneele preolimpice, iar pentru a se califica direct la Olimpiadă, trebuie să cucerească titlul suprem.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.