Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Glinţă, recordman mondial de juniori

Ziarul de Vrancea
6 dec 2015 504 vizualizări
Înotătorul roman Robert Glinţă (18 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori la 100 m spate, în finala acestei probe din cadrul Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 m) de la Netanya (Israel), cu timpul de 50,77 s.


Glinţă, antrenat de către Adrian Gherghel, s-a clasat pe locul al şaptelea, timpul său reprezentand şi un nou record naţional de seniori, îmbunătăţind performanţa din semifinale, 51,11 s. Robert Glinţă este campionul mondial de juniori pe această distanţă, titlu cucerit în august, la Singapore, în bazin olimpic (54,30 s), prilej cu care a realizat baremul A de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din anul 2016.  În finală, victoria i-a revenit polonezului Radoslaw Kawecki (49,64 s) urmat de rusul Stanislav Doneţ (50,30 s) şi de britanicul Christoph Walker-Hebborn (50,35 s).


Haţegan fluieră Benfica – Atletico

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul Benfica Lisabona - Atletico Madrid, care va avea loc, marţi, de la ora 21.45, în ultima etapă a grupei C a Ligii Campionilor. Ovidiu Haţegan va fi ajutat la cele două linii de Octavian  Şovre şi Sebastian Gheorghe. Asistenţi adiţionali vor fi Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, iar rezervă Radu Ghinguleac. Delegatul UEFA a fost desemnat francezul Patrick Wattebled, iar observator pentru arbitri rusul Serghei Zuev.

Fair-play la PCH

Suporterii de la Peluza Cătălin Hîldan au anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că vor să contribuie la achitarea amenzii primită de Dinamo după meciul cu CSMS Iaşi, recunoscand că aceasta a fost dată din cauza lor.  "Pentru următorul meci disputat în Ştefan cel Mare, rugăm toţi posesorii de abonamente să işi achizitioneze şi un bilet ...Este modalitatea de a plăti simplu, amenda primită de club, DIN CAUZA NOASTRĂ, pentru scandările repetate de la meciul cu Iaşiul !!! Sperăm să o faceţi cu drag, fără a mai cauta scuze sau vinovaţi !!! Hai Dinamo !!!", se arată în mesajul postat pe Facebook de Peluza Cătălin Hîldan-Dinamo. Următorul meci al echipei Dinamo pe teren propriu va avea loc, sambătă, de la ora 20.30, cu Pandurii Targu Jiu, în etapa a XXII-a a Ligii I.

Ivan rămane la Craiova

Clubul CS Universitatea Craiova a anunţat prelungirea acordului cu jucătorul Andrei Ivan pe o perioadă de cinci sezoane, noul contract fiind semnat la 1 decembrie.  "Am avut o discuţie cu managerul general Felix Grigore, ne-am înţeles din prima. Iubesc Universitatea, iubesc Craiova şi vreau să ridic trofee aici. De-abia aştept să joc pe noul stadion cu 30.000 de suporteri alături, pe care să-i încant şi să le aduc bucurii prin evoluţiile mele", a spus Ivan.  Adus în iarnă anului 2014 de la Sporting Piteşti, dar aflat mai mult la loturile naţionale, Andrei Ivan a evoluat doar în opt jocuri şi a reuşit un gol la primul sezon în Bănie. A debutat cu gol în prima ligă, înscriind în meciul cu Steaua. A evoluat în 19 partide în campionatul 2014-2015. în actualul sezon a marcat de patru ori şi a oferit trei pase decisive. în 17 noiembrie a debutat la prima reprezentativă a Romaniei în amicalul cu Italia.

Gol romanesc pentru Crotone

Fotbalistul echipei Crotone, Mihai Bălaşa, a înscris un gol în meciul caştigat, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Cesena, în etapa a XVII-a a ligii secunde din Italia. Bălaşa, integralist la gazde, a marcat în minutul 75. Celălalt gol a fost înscris de Budimir, în minutul 58. Al doilea roman de la Crotone, Adrian Stoian, a jucat pană în minutul 76. Crotone este lider în Serie B, cu 34 de puncte. Pe locul doi se află Cagliari, cu 32 de puncte şi un joc mai puţin.

Rednic renunţă la Ghomsi

Tehnicianul Mircea Rednic a anunţat, sambătă, într-o conferinţă de presă, că fotbalistul camerunez Antonio Ghomsi nu mai este jucătorul echipei Dinamo, contractul dintre cele două părţi fiind reziliat de comun acord. "Pentru meciul de maine două probleme avem: Filip, care este suspendat, şi Ghomsi, care şi-a reziliat contractul cu noi. El încă mai este aici, se antrenează cu noi pană în data de 15 am înţeles, cand va pleca” a spus Rednic. Antonio Ghomsi era legitimat la Dinamo din luna septembrie.

Victorie la Cairo pentru Ana Bianca

Perechea Ana Bianca Mihăilă/Julia Grabher (Romania/Austria), cap de serie numărul 4, a caştigat, ieri, proba de dublu din cadrul turneului ITF de la Cairo, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, informează itftennis.com. Mihăilă şi Grabher au învins în finală, cu scorul de 6-2, 6-4, cuplul Anna Morghina/Patrycja Polanska (Rusia/Polonia), cap de serie 3. Ana Bianca Mihăilă a participat la Cairo şi pe tabloul de simplu, fiind eliminată în primul tur.

Încă un arestat în dosarul FIFA

Fostul preşedinte al Federaţiei Peruane de Fotbal (FPF), Manuel Burga, a fost arestat, la Lima, el fiind printre cele 16 persoane inculpate de justiţia americană pentru corupţie în cadrul FIFA, informează Le Figaro. "Nu am primit mită, mă voi apăra. îi aşteptam să mă aresteze, am fost informat că vor veni după mine", a declarat Manuel Burga la postul N. Vineri a fost arestat şi Hector Trujillo, secretar general al federaţiei din Guatemala şi judecător al Curţii Constituţionale. în varstă de 62 de ani, Trujillo era în vacanţă în Florida, pe o navă de croazieră, în momentul în care a fost arestat.

Reintrare cu ghinion

Formaţia Bayern Müünchen a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 1-3, de echipa Borussia Mönchengladbach, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Germaniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Wendt  ('54), Stindl ('66) şi Johnson('68). Pentru Bayern a înscris Ribéry, în minutul 81. Fotbalistul francez a intrat pe teren în minutul 75. El nu mai evoluase din data de 11 martie, de la un meci cu Şahtar  Doneţk. Bayern menţine un ecart de cinci puncte în fruntea clasamentului, faţă de Borussia Dortmund.

 “Ibra” intră în istoria PSG

Internaţionalul suedez Zlatan Ibrahimovic  a devenit, vineri, la meciul din deplasare cu OGC Nice, scor 3-0, cel mai bun marcator din istoria clubului Paris Saint-Germain în campionatul Franţei, el avand pană în prezent 87 de reuşite, informează uefa.com. Ibrahimovici a marcat în minutul 44 al partidei de vineri, din penalti. Suedezul a mai înscris un gol în minutul 61. Zlatan Ibrahimovic joacă la PSG din 2012. El se află la al 103-lea meci din Ligue 1 cu echipa pariziană. Top 5 al marcatorilor all-time ai echipei PSG în Ligue 1 este format din Zlatan Ibrahimovici - 87, Mustapha Dahleb - 85, Dominique Rocheteau - 83, Pedro Pauleta - 76, François M'Pelé - 67. Ibrahimovic a fost înlocuit cu Lucas în minutul 77 al meciului din deplasare şi după ce s-a dus pe banca de rezerve, şi-a scos tricoul de joc şi i-a cerut unui steward să-l înmaneze unui tanăr aflat în tribună. Potrivit imaginilor de pe site-urile franceze, tanărul a fost extrem de fericit şi a sărutat tricoul starului suedez.

Sanfrecce, campioana Japoniei

Echipa Sanfrecce Hiroshima a caştigat, sambătă, titlul în Japonia şi s-a calificat astfel la Campionatul Mondial al cluburilor. Sanfrecce a remizat, scor 1-1, cu Gamba Osaka în manşa secundă a finalei campionatului japonez. În tur, în urmă cu trei zile, Sanfrecce Hiroshima s-a impus cu scorul de 3-2. Acesta este al treilea titlu naţional din istoria clubului Sanfrecce Hiroshima, după cele obţinute în 2012 şi în 2013. Sanfrecce Hiroshima va întalni echipa Auckland City, joi, la Yokohama, miza fiind un loc în sferturile de finală ale CM al cluburilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.