Sport

Larisa a obţinut bronzul

Ziarul de Vrancea
30 oct 2015 469 vizualizări
Cea mai bună gimnastă romană, Larisa Iordache, a obţinut medalia de bronz în concursul indiviual compus al Campionatelor Mondiale de la Glasgow

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, joi seară, medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Glasgow, în finală la individual-compus. Larisa, vicecampioana mondială la individual compus (Nanning, 2014), şi-a început evoluţia la barnă, cu 14,766 (cea mai mare notă din concurs la acest aparat), şi era pe locul VII după prima rotaţie, în timp ce Jurca (13,900 la sol) se afla pe X. După a doua rotaţie, Iordache ocupa locul V (13,900 la sol), iar Jurca era pe 7 (15,133 la sărituri). La capătul a trei rotaţii, Iordache a mai urcat o treaptă, fiind pe locul IV (15,066 la sărituri), în timp ce Jurca se menţinea pe şapte (13,733 paralele). În ultima rotaţie, Iordache a evoluat la barnă (14,800), reuşind să o depăşească pe chinezoaica Shang Chunsong, care a evoluat la sărituri (13,866), şi să prindă podiumul, în timp ce Jurca a coborat pe locul VIII, după ce a fost notată cu 13,966 la barnă.  Medalia de aur a fost cucerită de Simone Biles (SUA, 60.399 puncte), iar cea de argint de compatrioata sa Gabrielle Douglas (59.316). Americanca Simone Biles (18 ani) a devenit prima gimnastă  care caştigă trei titluri mondiale consecutive la individual compus.   Rusoaica Svetlana Horkina a caştigat şi ea trei titluri mondiale la individual compus, însă nu consecutive (1997, 2001, 2003).
''Am încercat să îmi iau revanşa. Am avut obiective în minte şi am făcut-o pentru mine şi pentru colegele mele'', a declarat Iordache după concurs. ''Mă simt mai bine decat vineri. dar vreau mai mult decat atat'', a mai spus Larisa Iordache, care anul trecut cucerea argintul la individual compus la Mondialele de la Nanning.  Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a specificat că Romania  e singura naţiune cu două gimnaste în primele opt la această probă, la CM de la Glasgow: "Larisa Iordache a concurat bine, ne bucură mult această medalie, care poate arată ce spunem de multă vreme: concursul de gimnastică se încheie cu ultimul exerciţiu. Au fost emoţii foarte mari în sală, cu mulţi romani acolo, dar şi pentru noi toţi din delegaţie. Nu mă întrebaţi de emoţii că nici nu pot spune acum! Sunt două fete – Larisa şi Laura – care s-au adunat extraordinar. în afară de americani, dacă ne uităm la clasament, suntem singurii cu două fete în primele opt după această finală", a declarat Adrian Stoica. La CM de la Glasgow, Romania va mai fi reprezentată de Cristian Băţagă, vineri, în finală la individual-compus, şi de Marian Drăgulescu, duminică, în finala de la sărituri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.