Sport

Superbă victorie a Andreei Mitu

Ziarul de Vrancea
13 oct 2015 516 vizualizări
La Linz, tanăra romancă a învins-o pe principala favorită, Lucie Safarova, a şaptea jucătoare a lumii * lui Victor Hănescu i s-a făcut rău la Rennes

Andreea Mitu a izbutit o victorie remarcabilă în primul tur al turneului de la Linz, dotat cu premii totale de 226.750 $. Ea a reuşit s-o învingă  cu 6-3, 6-4, în 78 de minute pe jucătoarea cehă Lucie Safarova (7 WTA), favorita numărul 1. Andreea a caştigat pe serviciul adversarei în primul game al întalnirii, şi-a pierdut avantajul la 3-1 dar a reuşit imediat un nou break cu care şi-a asigurat primul set. În cel de-al doilea act s-a mers cap la cap pană la 3-3. La 5-4, romanca a servit pentru set, dar Safarova a anulat un avantaj de 40-15, pentru ca în final, Andreea să obţină cele două mingi necesare victoriei. Jucătoarea romană a obţinut cel de-al doilea succes al carierei în faţa unei jucătoare de Top 10 după ce, în aprilie a învins-o în Cupa Federaţiei pe canadianca Eugénie Bouchard. În turul secund, Andrea o va întalni pe jucătoarea germană Anna-Lena Friedsam (118 WTA), care a realizat şi ea o surpriză, după ce a eliminat-o pe Magdalena Rybarikova (77 WTA) din Slovacia., scor 6-3, 6-3. Acestea nu au fost singurele surprize ale zilei la Linz: belgiana Kirsten Flipkens (110) a trecut de Varvara Lepchenko (SUA, 44) cu 6-3, 7-6,iar rusoaica Margarita Gasparian (73) a învins-o pe germana Carina Witthöft (57) cu 6-3, 2-6, 6-3. Alte rezultate de la Linz: Alison van Uytvanck (Belgia) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-2, 7-5; Camila Giorgi (Italia) – Julia Görges (Germania) 6-3, 6-4; Madison Brengle (SUA) – Misaki Doi (Japonia) 6-0, 6-3; Susanne Vögele (Elveţia) -  Tamira Paszek (Austria) 6-4, 7-5; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Katerina Siniakova (Cehia) 7-6, 6-0. La dublu, Andrea Mitu, în echipă cu Madison Brengle a fost eliminată, iar perechea Raluca Olaru / Anna Tatishvili (SUA), caştigătoare înaintea trecută, va avea meci greu cu perechea cehă Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, a doua favorită.
* Tenismanul Victor Hănescu, prezent în aceste zile în Franţa, şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost transportat de urgenţă la spital, el abandonand de la turneul challenger de la Rennes, dotat cu premii în valoare de 85.000 de euro. Jucătorul roman şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut, lovindu-se la bărbie. În urma loviturii, el a sangerat puternic, medicii de la spital aplicandu-i cateva puncte de sutură pentru a închide rana. Victor Hănescu trebuia să joace ieri, în turneul de la Rennes, cu un alt jucător roman, Marius Copil. Hănescu a fost contactat telefonic de agenţia MEDIAFAX şi a spus că situaţia sa nu este gravă:  "Am avut un accident ieri, la antrenamentul de dinaintea meciului, din cauza oboselii. Acum sunt bine. Sunt sănătos şi mă aflu în drum spre casă", a afirmat tenismanul. În urma acestei situaţii, Marius Copil l-a întalnit pe francezul Sébastien Boltz (289 WTA), care a acces pe tablou din postura de lucky loser. Copil  a caştigat partida cu francezul, scor 7-5, 6-2, după 75 de minute şi s-a calificat în faza a doua, în care îl va întalni pe croatul Ivan Dodig (127), care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-3, de ucraineanul Artem Smirnov. Favoritul principal al turneului marocan este olandezul Robin Haase (61).
* Adrian Ungur (171 ATP) a fost eliminat în turul II al turneului challenger de la Casablanca, dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. El a pierdut, după 75 de minute cu scorul de 5-7, 3-6 în faţa bosniacului Damir Dzumhur (80). Favoritul principal al turneului de la Casablanca este italianul Paolo Lorenzi (71), care, la randul său a fost eliminat şi el (3-6, 2-6) de către sarbul Laslo Djere.
* După ce a trecut sita calificărilor în turneul de 250.000 de dolari de la Hong Kong, Ana Bogdan (149 WTA) a avut o adversară prea bună în primul tur. Sarboaica Ana Jovanovic (24) a caştigat meciul cu Ana, scor 6-4, 6-2 şi merge mai departe. Alte rezultate: Caroline Garcia (Franţa) – Lauren Davis (SUA) 6-1, 6-3; Venus Williams (SUA) – Iulia Beighelţimmer (Ucraina) 2-6, 6-4, 6-4; Wang Yafan (China) – Christina McHale (SUA) 6-3, 4-1 ab; Alizé Cornet (Franţa) -  Katerîna Kozlova (Ucraina) 6-4, 6-0; Angelique Kerber (Germania) – Francesca Schiavone (Italia) 6-7, 6-2, 6-3;
* Jucătoarea ucraineană Liudmîla Kicenok (414 WTA) a produs o mare surpriză  prin victoria cu 6-3, 7-5 asupra italiencei Flavia Pennetta, numărul opt mondial, principala favorită, în runda inaugurală a turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale de 426.750 dolari.  Jucătoarea de 33 de ani, neaşteptata caştigătoare a turneului US Open, a cedat după o oră şi 38 de minute, avand mari probleme la serviciu.  Kicenok a venit din calificări şi va juca în optimi cu chinezoaica Duan Yingying, care a dispus de Nicole Vaidisova (Cehia), cu 6-3, 6-3. Alte rezultate din primul tur: Bojana Jovanovski (Serbia) - Ons Jabeur (Tunisia) 6-7, 7-6, 6-1; Danka Kovinic (Muntenegru) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 6-4, 6-1; Timea Babos (Ungaria) - Ala Kudriavţeva (Rusia) 6-0, 6-1; Urszula Radwanska (Polonia) – Nadia Kicenok (Ucraina) 6-4, 6-0; Karolina Pliskova (Cehia) – Kristina Kucova (Slovacia) 3-6, 6-3, 7-5, Agnieszka Radwanska (Polonia) – Olha Savciuk (Ucraina) 6-1, 6-0.
* Tenismanul elveţian Roger Federer, deţinătorul trofeului, a fost învins, ieri, cu scorul de 6-7, 6-2, 3-6 de spaniolul Albert Ramos (70), în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai. Spaniolul de 27 de ani, venit din calificări, s-a impus după un meci care a durat două ore şi cinci minute şi va juca în optimi cu francezul Jo-Wilfried Tsonga (15), care a dispus cu 6-3, 6-2 de  Victor Estrella (66) din Republica Dominicană. Elveţianul nu mai evoluase în niciun meci de aproape o lună, după ce a ajutat echipa Elveţiei să se menţină în grupa mondială a Cupei Davis, în barajul cu Olanda. El este calificat la Turneul Campionilor de la Londra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.