Sport

Partie pentru Simona

Ziarul de Vrancea
1 oct 2015 556 vizualizări
Serena Williams nu va participa la turneul de la Beijing şi nici la Masters Tournament de la Singapore * Irina Begu şi Monica Niculescu vor juca semifinală de dublu la Wuhan

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a anunţat, ieri, că nu va participa la China Open de la Beijing şi nici la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deţinătoarea trofeului, astfel că Simona Halep, locul 2 WTA, devine favorită principală la ambele competiţii. "Vreau să pot juca la cel mai înalt nivel al meu cat mai mult posibil. Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar şi de decepţii. Am evoluat accidentată mare parte din timp, cand nu era cotul, era genunchiul meu şi, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima", a declarat Williams, într-un comunicat, potrivit tennismagazine.fr, în care a precizat că va mai evolua la meciuri demonstrative în acest an.
Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, anunţase deja că jucătoarea americană ar putea să nu mai evolueze pană la finalul anului, pentru că nu mai este motivată după ce a ratat Marele Şlem, prin înfrangerea suferită în faţa italiencei Roberta Vinci, în semifinalele US Open. Serena Williams era înscrisă la China Open, competiţia de categorie Premier Mandatory de la Beijing, la care s-a retras în sferturi anul trecut, şi era calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde s-a impus în finală în faţa Simonei Halep. Retragerea de la China Open şi de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care îl ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, avand de apărat peste o mie de puncte pană la finalul anului. La China Open nu va participa nici rusoaica Maria Şarapova, locul 3 WTA cu 5.691 de puncte, care a caştigat ediţia din 2014. Şarapova a fost constransă să abandoneze marţi, în turul 2 al turneului de la Wuhan (China), în faţa jucătoarei cehe Barbora Strycova, nr. 41 mondial, în momentul în care conducea cu 7-6, 6-7, 2-1, din cauza unei dureri la braţul stang.  Accidentată la piciorul drept după turneul de la Wimbledon, Şarapova a ratat anul acesta şi US Open. Pană la Wuhan, a 3-a jucătoare mondială nu mai participase la un turneu de la înfrangerea suferită pe 9 iulie la Wimbledon în semifinala cu americanca Serena Williams.
* Angelique Kerber s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan, dotat cu premii în valoare totală de 2.513.000 de dolari, după ce a trecut în optimi de sportiva americană  Coco Vandeweghe, scor 6-1, 3-1 (abandon, din cauza unor probleme stomacale). Angelique o va întalni în semifinale pe spaniola Garbiñe Muguruza care a trecut cu 6-2, 6-2 de Tereza Schmiedlova (Slovacia). În cea de-a doua semifinală se vor întalni două veterane. Venus Williams a învins-o cu 6-4, 3-6, 7-6 pe britanica Johanna Konta, coşmarul Simonei Halep de miercuri, iar finalista de la US Open, Roberta Vinci a caştigat cu 7-6, 6-3 întalnirea cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova.
* La dublu, perechea Irina  Begu/Monica Niculescu s-a calificat în semifinale după ce a beneficiat de retragerea cuplului spaniol Carla Suarez  / Garbiñe Muguruza, cap de serie numărul 7. În faza următoare, Begu şi Niculescu vor evolua cu echipa cehă Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, cap de serie numărul 6, care a dispus cu 6-4, 6-3 de perechea Gabriela Dabrowska / Alicja Rosolska (Canada / Polonia). Celelalte sferturi: Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India) – Raquel Jones / Abigail Spears (SUA) 6-2, 6-2; Chan Hao Ching / Chan Jun Jan (Taiwan) – Julia Görges / Karolina Pliskova (Germania / Cehia) 6-2, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.