Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cinci echipe romaneşti în Cupele Europene

Ziarul de Vrancea
9 sep 2015 542 vizualizări
Campioana şi vicecampioana Romaniei vor juca în turul III preliminar al ediţiei 2016-2017 al Ligii Campionilor, conform programului stabilit de UEFA şi transmis, ieri Federaţiei Romane de Fotbal Calendarul competiţional 2016-2017 al cupelor europene începe cu partidele din cadrul primului tur preliminar care au fost programate la sfarşitul lunii iunie 2016:

28/29 iunie – turul şi 5/6 iulie returul (Liga Campionilor), respectiv 30 iunie şi 7 iulie (Liga Europa). După desfăşurarea acestei prime faze vor intra în competiţie şi cele cinci reprezentante ale Romaniei. Astfel, ocupanta locului IV la finele sezonului 2015-2016 al campionatului Ligii I va juca în al doilea tur preliminar al Ligii Europa, prevăzut să aibă loc în 14 (tur) şi 21 iulie (retur). Campioana şi vicecampioana Romaniei intră în turul III preliminar al Ligii Campionilor (26/27 iulie şi 2/3 august). De asemenea, caştigătoarea Cupei Romaniei şi ocupanta locului 3 din Liga I, în turul III preliminar al Ligii Europa (28 iulie şi 4 august). Faza play-off-ului este programată în 16/17 şi 23/24 august (Liga Campionilor), respectiv 18 şi 25 august (Liga Europa).

Carţu pleacă de la Craiova

Conducerea Universităţii Craiova şi directorul tehnic Sorin Carţu au decis de comun acord rezilierea contractului, echipa urmand a fi pregătită în continuare de antrenorul principal Emil Săndoi. Sorin Carţu a fost cooptat în staff-ul clubului în funcţia de director tehnic în septembrie 2014. în campionatul precedent, împreună cu Emil Săndoi, el a condus echipa pe locul 5 în clasament, reuşind o serie de 19 partide fără înfrangere. După nouă etape disputate din acest sezon, CS U Craiova ocupă locul 8, cu nouă puncte, 11 mai puţine decat liderul Astra Giurgiu.

Înţelegere în războiul stelelor?

Reprezentanţi ai CSA Steaua şi ai FC Steaua s-au întalnit, ieri, la sediul clubului sportiv, şi au reluat discuţiile cu privire la o viitoare colaborare între cele două grupări, avand ca teme principale folosirea mărcii şi revenirea echipei de fotbal în complexul sportiv din Bulevardul Ghencea. " Cele două părţi au convenit că viitoarea colaborare se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu Decizia înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 3 decembrie 2014. în perioada imediat următoare vor fi stabiliţi termenii concreţi ai colaborării", se arată într-un comunicat remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX, de Biroul de presă al CSA Steaua. CSA Steaua şi FC Steaua, clubul de fotbal finanţat de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce gruparea Armatei a obţinut în instanţă anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. în urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua şi CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit după expirarea, în această vară, a ultimei înţelegeri.

Rămanem pe loc la rugby

Echipa naţională de rugby a Romaniei se menţine pe locul 17 în clasamentul mondial, după partida amicală pierdută, sambătă, în faţa selecţionatei statului Tonga, cu scorul de 16-21, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Rugby. O cădere de trei locuri a înregistrat Irlanda, adversara Romaniei de la Cupa Mondială din această toamnă, de pe 3 pe 6, în urma eşecului (13-21) suferit în faţa Angliei, pe Twickenham. Selecţionata Italiei a urcat o poziţie, de pe locul 15 pe 14, deşi a fost învinsă de ţara Galilor, scor 23-19.  Celelalte două echipe pe care le va întalni Romania la Cupa Mondială din Anglia şi-au păstrat locurile de săptămana trecută: Franţa - 7 şi Canada - 18. Pe podium a urcat Africa de Sud (locul III), în timp ce naţionala statului Noua Zeelandă se menţine pe prima poziţie, urmată de Australia.

FC Voluntari a luat un coleg de-al lui Mutu

Mijlocaşul olandez John Goossens, care a evoluat ultima oară în India, la formaţia FC Pune City, a semnat, miercuri, un contract valabil un sezon cu gruparea FC Voluntari. Goossens devine al cincilea jucător legitimat de clubul ilfovean în ultimele zile după transferurile fotbaliştilor Mihai Costea, Marius Briceag, Elton Constantino da Silva şi Frank Cedric Njiki Tchoutou. În varstă de 27 de ani, John Goossens a început fotbalul la Ajax Amsterdam, club la care a activat zece ani la nivel de juniori. Ca senior, olandezul a evoluat la NEC Nijmegen, Feyenoord Rotterdam şi în sezonul trecut la FC Pune City, grupare pentru care anul acesta va evolua şi Adrian Mutu.

Adversare pentru CSM Digi

CSM Digi Oradea face parte din Grupa G în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la polo pe apă, alături de CN Sabadell (Spania), Sport Management Verona (Italia) şi Jadran Carine Herceg Novi (Muntenegru), potrivit tragerii la sorţi efectuate la Nyon (Elveţia). Meciurile din Grupa G vor avea loc la Busto Arsizio, în Italia, în perioada 18-20 septembrie, iar primele două clasate se vor califica în turul al treilea preliminar.  CSM Digi Oradea şi Sport Management Verona s-au înfruntat şi în primul tur preliminar, desfăşurat în weekend în Malta, scorul fiind egal, 11-11 (2-2, 4-2, 1-3, 4-3).


Kovac a fost demis

Tehnicianul Niko Kovac a fost demis din funcţia de selecţioner al Croaţiei, după remiza cu Azerbaidjan, scor 0-0, şi eşecul cu Norvegia, scor 0-2, din grupa H de calificare la Euro-2016, a anunţat federaţia croată.  Croaţia ocupă locul trei în grupa H, cu două etape înainte de încheierea preliminariilor. Niko Kovac era în funcţie din 2013.  Preşedintele federaţiei croate, Davor Suker, a precizat că noul selecţioner va fi numit la comitetul executiv din 21 septembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.