Sport

Filiera constănţeană

Ziarul de Vrancea
7 sep 2015 685 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în sferturile probei de dublu mixt la US Open, împreună cu Horia Tecău *Serena se va ciocni cu Venus în sferturi

După ce s-a calificat în optimile de finală ale probei de simplu la US Open, Simona Halep, împreună cu concitadinul său din Constanţa, Horia Tecău, au obţinut viza de intrare în sferturile probei de dublu mixt, învingand cu 6-2, 7-5 (63 de minute) experimentata echipă Julia Görges / Nenad Zimonjic (Germania/Serbia). În faza sferturilor, Simona şi Horia vor întalni o altă echipă puternică, formată din legendara elveţiancă Martina Hingis şi indianul Leander Paes,  cuplu favorit numărul 4. Perechea Hingis / Paes a beneficiat de neprezentarea cuplului format din canadianca Eugénie Bouchard şi australianul Nick Kyrgios.
Singurul cuplu romanesc prezent în proba feminină de dublu, Irina Begu / Raluca Olaru, a fost învins cu scorul de 7-5, 1-6, 6-7 (4-7 la tie-break) după două ore şi 39 de minute de perechea formată din surorile taiwaneze Chan Yun Jan şi Chan Hao Ching.
În turneul feminin, evenimentul principal a fost retragerea canadiencei Eugénie Bouchard, în urma unui accident stupid petrecut în vestiar. “Gennie” a alunecat şi s-a lovit la cap, abandonand iniţial în probele de dublu, dar pană la urmă a trebuit să renunţe şi la simplu unde trebuia să o întalnească în optimi pe italianca Roberta Vinci. În acelaşi turneu, marea favorită Serena Williams a învins după un meci greu pe compatrioata sa, Madison Keys (18 WTA) cu 6-3, 6-3 şi îşi va întalni în sferturi propria soră, Venus. Reamintim că Serena urmăreşte în acest turneu caştigarea unui “Grand Slam”, adică a tuturor celor patru mari turnee într-un singur an, performanţă reuşită doar de trei jucătoare în întreaga istorie a tenisului, Maureen Connolly-Brinker,  Margaret Smith-Court (în două randuri) şi Şteffi Graf, în 1988. Se va opune visului Serenei chiar surioara ei mai mare? Venus a învins-o cu 6-2, 6-1 pe una dintre revelaţiile concursului, estona Annett Kontaveit. Într-un alt meci din proba feminină, jucătoarea franceză Kristina Mladenovic a învins-o cu 7-6, 4-6, 6-1 pe rusoaica Ekaterina Makarova.

În turneul masculin, numărul unu mondial, sarbul Novak Djokovic, s-a calificat în sferturile de finală la capătul unui meci disputat cu spaniolul Roberto Bautista de care a dispus, duminică, în patru seturi, cu 6-3, 4-6, 6-4, 6-3. “Nole” a pierdut primul său set la ediţia din acest an a turneului newyorkez, după ce a condus cu 4-2 în manşa secundă.  În turul următor, Djokovic va înfrunta un alt spaniol, Feliciano Lopez, numărul 18 mondial, care a trecut de italianul Fabio Fognini cu 6-3, 7-6, 6-1. Fognini, care în turul precedent l-a învins pe Rafa Nadal, pare să fie victima unui blestem ce îi loveşte pe învingătorii lui Nadal. în 17 din 20 de meciuri, învingătorul lui Nadal a pierdut în turul următor. Feliciano Lopez s-a calificat în premieră în sferturi la US Open. Şi croatul Marin Cilic, campionul en titre, şi-a asigurat biletul pentru sferturi, după o victorie în patru seturi la Jérémy Chardy, 6-3, 2-6, 7-6, 6-1, în timp ce francezul Jo-Wilfried Tsonga a încheiat aventura compatriotului său Benoît Paire, învingandu-l cu 6-4, 6-3, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.