Sport

Recurs împotriva normalului

Ziarul de Vrancea
18 aug 2015 818 vizualizări
Steaua vrea să conteste decizia UEFA de a-i interzice falsului antrenor Mirel Rădoi de a sta pe banca tehnică * problema FRF este una singură: are voie Mirel să se ridice de pe bancă, sau trebuie să stea jos

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a anunţat, ieri, că gruparea roş-albastră va face apel împotriva sancţiunii primite din partea Comisiei de Disciplină a UEFA, în urma căreia lui Mirel Rădoi i s-a interzis accesul pe banca de rezerve la meciurile din cupele europene. "Am primit de la Comisia de Disciplină hotărarea că Mirel Rădoi nu mai are voie să rămană în spaţiul tehnic. Dar nu am primit motivarea. Noi cand am făcut apărarea acestui caz am arătat poziţia pe care trebuie să o ocupe el... şi credem că judecata nu a fost făcută pe baza acestor argumentaţii. Dar noi o să facem solicitare pentru motivarea acestei hotărari, care probabil o să vină în decurs de o săptămană, după care vom folosi apelul pentru a combate motivele pentru care a fost suspendat", a spus Argăseală, la finalul Adunării Generale a LPF de marţi. Oficialul a precizat  că directorul sportiv Mirel Rădoi nu va sta sta pe banca de rezerve la meciul Steaua - Rosenborg de joi, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Referitor la aplicarea regulamentului UEFA şi în Liga I, conform căreia un antrenor nu poate sta pe bancă fără licenţă Pro, Argăseală a menţionat că a discutat despre acest lucru şi cu ceilalţi reprezentanţi ai cluburilor după Adunarea Generală a LPF. "După Adunarea Generală am discutat situaţia lui Mirel. El este manager sportiv, iar directorul sportiv este un membru al stafului şi poate sta pe bancă. El nu poate da indicaţii", a afirmat Argăseală.
Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal va lua în discuţie, în şedinţa de joi, propunerea Comisiei Tehnice referitoare la persoanele care se pot ridica de pe banca de rezervă în timpul meciurilor. Conform surselor citate, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv se află următoarul punct: "Dezbaterea şi aprobarea propunerii Comisiei Tehnice cu privire la persoanele care se pot ridica de pe banca tehnică în timpul jocurilor oficiale".  Întrucat Mirel Rădoi deţine funcţia de director sportiv la FC Steaua, acesta poate da indicaţii de la marginea terenului în timpul partidelor, iar Comisia Tehnică intenţionează să-i limiteze aceste atribuţii, care revin antrenorului principal. Mai mult, Comisia Tehnică a FRF propune obligativitatea antrenorilor din cadrul competiţiilor Elită Juniori să deţină licenţa A, din sezonul 2017-2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.