Sport

Boxul se zbate în sărăcie

Ziarul de Vrancea
7 aug 2015 828 vizualizări
Romania merge la Europene pe banii membrilor Biroului Federal şi ai sportivilor

Delegaţia Romaniei la Campionatele Europene de box este formată din cinci sportivi, patru antrenori şi un oficial al federaţiei, pugiliştii mergand la Smokov, în Bulgaria, pe banii lor sau din resurse obţinute de către membrii Biroului Federal. Conturile Federaţiei Romane de Box sunt blocate, forul neputand primi subvenţii de la MTS din cauza unor nereguli financiare, iar în această situaţie membrii Biroului Federal au sponsorizat cu peste 5.000 de euro deplasarea sportivilor în Bulgaria pentru competiţia ce se desfăşoară în perioada 6-15 august.
Vicepreşedintele FRB, Marcel Boboc a declarat, într-o conferinţă de presă, că membrii Biroului Federal va încerca să facă rost de banii necesari pentru ca sportivii să poată participa şi la Campionatele Mondiale de la Doha. "Am văzut că a apărut că Mihai Nistor şi antrenorul său, Relu Auraş, au plecat pe banii lor, nu este adevărat. O parte au mers pe banii lor şi o parte cu banii stranşi de noi, de echipa din Biroul Federal. Vă promit că toţi care se califică, r avea bani să meargă la Mndialele de la Doha. Sperăm că problemele noastre se vor rezolva. Am fost şi ghinionişti că am început această alergătură după bani la mijlocul anului şi toate societăţile îşi fac planurile de sponsorizare cu un an înainte. Suntem în discuţii cu mai mutle societăţi, dar au fost multe scandaluri în box şi puţine vor să se asocieze cu un scandal. Noi facem tot ce se poate", a declarat Boboc.
Vicepreşedintele FRF a precizat că din delegaţia Romaniei nu va face parte niciun medic, această problemă nefiind însă o noutate. "Delegaţia e formată din cinci sportivi, patru antrenori şi şeful delegaţiei. Nu avem un medic, să sperăm că nu va fi cazul unui accident. Niciodată nu am avut medic, nu e prima oară cand plecăm fără medic. Nu e o problemă nouă. La această competiţie vor participa cinci sportivi, Răzvan Andreiana, la categoria 56 de kilograme, Marius Băluţă, la 60 de kg, Florentin Niculescu, la 64 de kg, Marian Piţa, la 69 de kg şi Mihai Nistor la ^91 de kilograme. Sportivul care a caştigat Centura de Aur la 81de kilograme, Cătălin Cristea, a avut mana fracturată şi alaltăieri a recidivat.  Vrem să calificăm minim trei sportivi la mondiale, pentru că se califică de la locul şase în sus. Eu sper să cante şi imnul şi să mai aducem măcar o medalie, sau două. Avem sportivi de valoare", a mai spus Boboc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3184 zile, 5 ore, 35 minute, 42 secunde
Pai nu au bani pentru ca sunt prosti. Boxul este un sport care aduce gramezi de bani, nu maruntis pt. niste bilete de avion. Sa te plangi ca nu ai bani si sa mai si stai la mila publica fiind activ in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.