Sport

Bătălii decisive pe teren propriu

Ziarul de Vrancea
22 iul 2015 428 vizualizări
FC Botoşani - Legia Varşovia şi Astra Giurgiu - Inverness FC astăzi, în turul III preliminar al Ligii Europa

 FC Botoşani - Legia Varşovia (ora 20:00, DigiSport 1, DolceSport 1) - în tur, 0-1
Sarcina echipei din Botoşani este cea mai dificilă dintre toate echipele romaneşti  care evoluează în această fază a Ligii Europa. Nu neapărat din cauza înfrangerii din tur, scorul de 0-1 obţinut la Varşovia nefiind tocmai rău pentru calificare, ci tocmai pentru modul în care a dominat echipa poloneză antrenată de Henning Berg, în majoritatea timpului al jocului. Dacă mai adăugăm faptul că polonezii sunt foarte puternici pe benzi, unde acţionează rapizii Duda şi Kucharczyk, ne dăm seama că nu va fi deloc uşor pentru elevii lui Leo Grozavu. "Prefer să pierd două meciuri de campionat pentru o calificare în Liga Europa! Eu cred că am demonstrat că putem să ducem acest campionat în condiţii normale şi dacă vom mai trece un tur. O atmosferă ca la Varşovia te face să te simţi fotbalist. Fotbalul e frumos atunci cand joci pe stadioane adevărate, cu public în spate, cu miză fantastică. Vom face tot ce depinde de noi chiar dacă va trebui să ieşim purtaţi pe braţe după joc din cauza efortului depus", a spus  Grozavu. care a mai precizat că are trei indisponibilităţi în lot, Martinus, Batin şi Ngadeu.  Trebuie de remarcat faptul că, în cazul în care trece de Legia, formaţia din Botoşani ar putea avea cel mai uşor adversar în turul III preliminar al Ligii Europa, învingătoarea dublei dintre Mladost Podgorica şi Kukësi (Albania), în turul disputat în Albania scorul fiind 1-0 pentru formaţia muntenegreană.
Botoşani: Iliev – Dimitrov, Cucu, Acsinte, Browne – Costin, Vaşvari – Croitoru, Martinus, Ivanovici – Hadnagy.
Legia: Kuciak – Bereszynski, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski – Duda, Furman, Jodlowec, Kucharczyk – Nikolic, Prijovic.
Arbitru: Alexandre Boucaut  (Belgia)
* Astra Giurgiu – Inverness FC (ora 21:00, DigiSport 2) - în tur, 1-0.
Mult mai uşoară pare misiunea Astrei în partida cu formaţia scoţiană, însă meciul retur cu Inverness pune şi el probleme. Formaţia din Giurgiu, antrenată de Marius Şumudică, nu prea mai seamănă cu cea de anul trecut, de vină fiind în principal problemele cu legea pe care le are patronul Ion Niculae. Victoria de la Inverness, în faţa unei formaţii modeste, este tonică, însă startul în campionat este catastrofal, cu un singur punct din două meciuri susţinute pe teren propriu: 2-2 cu Concordia Chiajna şi acel 1-5 cu ASA Targu Mureş. Nu trebuie uitat că doi jucători buni ai Astrei, William De Amorim şi Denis Alibec sunt ca şi transferaţi la Steaua şi nu se ştie în ce mod se va consuma în teren primul, în ultimul joc pentru Astra. Echipa din zona Highlands a Scoţiei a venit foarte ambiţioasă la Giurgiu, iar jucătorii antrenaţi de John Hughes (mai mult englezi decat scoţieni) ard de dorinţa de a realiza surpriza şi a evolua în turul următor la Londra, cu West  Ham United.
Astra: Lung – Queiros, Oros, Geraldo, Moraes – Seto, Lovin – Boldin, Teixeira, William – Budescu.
Inverness: Esson – Raven, Meekings, Devine, Williams – Tansey, Draper, Wedderburn, Doran – Christie, Lopez.
Arbitru: Artem Kucin (Kazahstan)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.