Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Spadasine de argint mondial

Ziarul de Vrancea
19 iul 2015 577 vizualizări
Echipa feminină de spadă a Romaniei, în componenţa Ana Maria Branză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu au obţinut medalia de argint a Campionatelor Mondiale de scrimă de la Moscova.

Echipa Romaniei a învins, în sferturi, cu 22-13 Ungaria, iar în semifinală a trecut de Ucraina cu 27-24. Înainte de aceasta, spadasinele romane au mai învins Turcia (45-15) şi Elveţia (45-19). Finala s-a disputat     între China şi Romania, victoria revenind cu 45-36 sportivelor asiatice. Romania a caştigat medalia de aur la CM de scrimă în proba de spadă feminin pe echipe, în 2010 şi în 2011, şi este campioana europeană en titre. În proba masculină de sabie, Romania, cu Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur a învins Singapore (45-26) şi Belarus (45-34). În sferturi, Romania a fost învinsă de Italia cu 32-45, a trecut apoi de Coreea de Sud cu 45-39, dar a cedat cu 38-45 echipei SUA şi s-a clasat în final pe locul VI.


Corina, locul II la Grand Prix

Sportiva Corina Căprioiu a cucerit, sambătă, cand a împlinit 29 de ani, medalia de argint la categoria 57 de kilograme, la Grand Slam la judo de la Tiumen (Rusia), turneu dotat cu premii totale de 154.000 de dolari. Corina Căprioriu a învins-o, în semifinale, Căprioriu  pe Sanne Verhagen (Olanda), dar apoi a fost depăşită în finală de  nipona Tsukasa Yoshida, obţinand medalia de argint.  La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost învinsă în turul II, intrand în recalificări, fază în care a trecut de Xie Shishi (China) în primul meci, iar în al doilea, pentru medalia de bronz, a fost învinsă de Irina Dolgova (Rusia), încheind astfel competiţia pe locul 5.  Şi Andreea Chiţu a ajuns în recalificări la categoria 52 de kilograme, după ce în grupa A obţinuse o victorie cu Zana Stanhevici (Armenia), respectiv o înfrangere în faţa portughezei Joana Ramos. În primul meci din recalificări însă, Chiţu a fost însă învinsă de Gili Cohen (Israel). Andreea Chiţu, campioană europeană en-titre, a încheiat pe locul 7.

Incident rasist în Rusia

Mijlocaşul ghanez Emmanuel Frimpong a fost eliminat pentru că a reacţionat virulent la injuriile rasiste ale fanilor adverşi, vineri, la meciul pe care echipa sa, FC Ufa, l-a încheiat la egalitate, scor 2-2, cu Spartak Moscova, în prima etapă a campionatului Rusiei, relatează presa internaţională.  Frimpong a fost eliminat după o jumătate de o oră de joc, pentru gesturi obscene în direcţia fanilor moscoviţi.  "Vreau să-mi cer scuze pentru că am fost eliminat după ce am fost provocat. Aşa ceva nu trebuia să se întample, dar sunt doar un om. Am fost insultat pentru jocul pe care îl ador...şi totuşi vom disputa un turneu final al unei Cupe Mondiale în această ţară în care africanii vor trebui să vină pentru a juca fotbal", a scris sportivul ghanez pe Twitter, după meci.

Comportare modestă la polo

Naţionala de polo a Romaniei s-a clasat, sambătă, pe locul 5 la turneul internaţional de la Nis (Serbia), după ce a fost învinsă în ultima partidă de Germania, cu scorul de 8-9. Anterior, tricolorii au obţinut următoarele rezultate la turneul de la Nis: 6-10 cu Spania, 11-8 cu Rusia, 6-9 cu Serbia. în primul meci pentru locurile 5-8, Romania a învins China, cu 11-9, iar sambătă, în ultima zi a turneului, a învins Germania, cu scorul de 8-9, în meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6.  Naţionala Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din acest an, care va începe în 24 iulie, la Kazan (Rusia).

Civilisation á la française

Rutierul britanic Chris Froome (Sky), lider în clasamentul general al Turului Franţei, a declarat, sambătă, că în timpul etapei a 14-a a competiţiei un spectator a aruncat în el cu un pahar cu urină. "Parcursesem 50-60 de kilometri din cursă. L-am văzut pe individ de departe. Eram înconjurat de colegi, puţin blocat pe partea stangă a drumului. Spectatorul avea un pahar în mană şi am bănuit că este ceva ciudat, poate urină. Cand am ajuns langă el, a aruncat cu paharul în mine şi a strigat: «Dopatule». Nu există îndoieli. Era urină", a spus Froome. Etapa a 14-a a Turului Franţei a avut loc sambătă, între localităţile Rodez şi Mende, pe o distanţă de 178,5 kilometri, şi a fost caştigată de britanicul Steve Cummings (MTN-Qhubeka).

Scandalul FIFA s-a mutat în Bolivia

Preşedintele Federaţiei Boliviene de Fotbal, Carlos Chavez, a fost arestat într-un caz de corupţie, iar secretarul general al forului, Alberto Lozada, a fost de asemenea arestat, pentru trucarea unor meciuri. Autorităţile din Bolivia au început să ancheteze federaţia naţională de fotbal după izbucnirea scandalului de corupţie ce afectează FIFA.  Pană în prezent, peste 20 de oficiali ai federaţiei au depus mărturie. Chavez este acuzat de corupţie în gestionarea resurselor.  Carlos Chavez este şi trezorierul Confederaţiei Sud-americane de Fotbal (CONMEMBOL).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.