Sport

Campion de la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
12 iul 2015 681 vizualizări
La a patra finală, Horia Tecău a reuşit să-şi vadă visul cu ochii * împreună cu Jean-Julien Rojer, Horia a caştigat finala cu perechea Murray / Speers

Ilie Năstase era, pană sămbătă, 11 iulie, singurul roman care s-a încununat la Wimbledon, exceptand turneele de juniori. El a caştigat titlurile la dublu mixt în 1970 şi 1972 alături de americanca de origine portoricană Rosie Casals şi în 1973 la dublu masculin împreună cu Jimmy Connors. Sambătă, însă Horia Tecău a devenit campion la Wimbledon, la a patra prezenţă în finală Primele trei tentative au fost ratate în trei ani consecutivi, 2010, 2011 şi 2012 cu suedezul Robert Lindstedt drept partener. În cea de-a treia, Horia Tecău (30 de ani) şi-a atins ţelul, împreună cu un partener cu trei ani mai varstnic, olandezul Jean Julien Rojer. Acesta a obţinut împreună cu Tecău prima sa victorie de Grand Slam din carieră, după ce sportivul originar din Curaçao a mai concurat cu parteneri ca americanul Eric Butorac sau pakistanezul Aisam Qureshi. Horia Tecău mai are o victorie în Grand Slam, dar la dublu mixt, împreună cu Bethanie Sands, în 2012, la Melbourne.
Tecău şi Rojer a caştigat cu 7-6, 6-4, 6-4 finala cu perechea Jamie Murray / John Peers (Marea Britanie/Australia), într-o oră şi 52 de minute. Primul set a fost unul linear pană la tie-break-ul caştigat, nu fără emoţii, cu 7-5. În cel de-al doilea, un break făcut la 2-1 a fost suficient, iar în cel de-al treilea break-ul realizat la 4-4 a fost urmat de un game alb.  În acest an, Tecău şi Rojer s-au mai impus la competiţia de la Rotterdam, după ce în 2014 au caştigat opt turnee.  "Am caştigat aici de două ori ca junior. Îmi doream să revin şi să mă impun la seniori. Pentru noi au fost două săptămani extraordinare, cu unele meciuri dificile. Am avut ceva emoţii în această dimineaţă, pentru că am pierdut trei finale. Îmi doream să abordez meciul cum trebuie, să profit de şanse, să joc aşa cum îmi doresc şi să mă bucur de participarea în finală", a spus Tecău, iar Juuls a recunoscut că a fost şi el emoţionat: "A fost unul dintre cele mai importante, dacă nu chiar cel mai important meci pe care l-am jucat. Şi eu am avut emoţii, la fel ca Horia. Avem o legătură puternică pe teren şi simt că putem reuşi împreună".
Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au fost premiaţi de prinţul Edward, duce de Kent, în loja regală. Primul care l-a felicitat, telefonic, pe Horia, a fost chiar fostul său partener, Robert Lindstedt. “Aşa trebuie să joci în finale”, i-ar fi spus Lindstedt. Iar buna lui prietenă, Simona Halep, a postat pe contul ei de Facebook: “Champ, you did it! Felicitări, Horia!” După acest succes, perechea Tecău / Rojer a trecut pe primul loc în clasamentul anului 2015 (“race”) care contează la calificarea pentru Turneul Masters.
Sambătă, aşa cum era de aşteptat, titlul în proba feminină a fost cucerit de liderul mondial Serena Williams, care a învins-o cu 6-4, 6-4 (83 de minute) pe spaniola Garbiñe Muguruza (20 WTA). Americanca reuşeşte pentru a doua oară să deţină toate titlurile de Grand Slam în acelaşi timp (ceea ce în jargonul fanilor se numeşte “Serena Slam”) şi mai are nevoie de o victorie la US Open, în toamnă, pentru a realiza adevăratul Grand Slam (patru victorii într-un an). De asemenea, acesta este al 21-lea titlu de Grand Slam pentru Serena Williams şi a şasa victorie la Wimbledon.  Potrivit wtatennis.com, la 33 de ani şi 289 de zile, Serena Williams este cea mai în varstă jucătoare caştigătoare a unui titlu de Grand Slam. Precedentul rezord, de 33 de ani şi 263 de zile, data din 1990, tot de la Wimbledon, fiind stabilit de Martina Navratilova.
Proba de dublu feminin a fost caştigată de echipa Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India, nr. 1), în finala adjudecată cu 5-7, 7-6, 7-5 (145 minute) în faţa perechii ruse Ekaterina Makarova / Elena Vesnina (nr.2). Pentru Sania Mirza, în varstă de 28 de ani, acesta este primul titlu caştigat la unul din cele patru turnee de Grand Slam. Martina Hingis (34 de ani) s-a mai impus la Wimbledon la dublu în 1996 şi 1998. Ea mai are în palmares şapte titluri de dublu la Australian Open, Roland Garros şi US Open.
Începe turneul bucureştean
Cinci jucătoare din Romania – Irina Bara, Cristina Dinu, Mihaela Buzărnescu, Cristina Ene şi Gabriela Ruse - au acces, sambătă, în turul doi al calificărilor la turneul BRD Bucharest Open.  Irina Bara a învins-o cu 6-2, 6-2 pe argentinianca Florencia Molinero, Mihaela Buzărnescu s-a impus în faţa unei romance, Jaqueline Cristian, scor 6-3, 6-4, Cristina Ene a învins-o pe sportiva ucraineană Valeria Strahova, scor 6-2, 4-6, 6-4, iar Gabriela  Ruse a trecut de Alexandra Cadanţu, scor 6-4, 6-4, rezultat surpriză. Sambătă au jucat în calificări şi Elena Bogdan, învinsă de Viktorija Golubic (Elveţia), scor 5-7, 6-1, 0-6 şi Irina Fetecău, care a pierdut în faţa sportivei spaniole Yvonne Cavalle, scor 2-6, 5-7. De turul II de calificări a trecut Cristina Dinu (6-2, 3-6, 6-3 cu Yvonne Cavalle). Alte rezultate: Cristina Ene – Daria Kasatkina (Rusia)  1-6, 2-6; Gabriela Ruse – Maria Sakkari (Grecia) 2-6, 3-6.
Pe tabloul principal, jucătoarele romane au următoarele adversare: Monica Niculescu (48 WTA) – Ana Bogan (181, Wild Card); Alexandra Dulgheru (60)- Zhang Shuai (China, 194); Andreea Mitu (71) – Annika Beck (Germania, 70); Sorana Cîrstea (191,Wild Card) – Sesil Karatanceva (Bulgaria, 98); Patricia Ţig (177, Wild Card) – Silvia Soler (Spania, 102).
* Alexandra Dulgheru a caştigat turneul ITF de la Contrexeville (100.000 de dolari), din postura de prim favorită. Alexandra a învins-o în semifinale pe sportiva braziliană Teliana Pereira, scor 6-0, 6-3. În finală, ea a întalnit-o pe Iulia Putinţeva din Kazahstan, cap de serie numărul 8. Putinţeva a trecut în sferturile de finală de Sorana Cîrstea, scor 7-5, 6-2, şi în semifinale de Danka Kovinic din Muntenegru, scor 6-1, 6-3.Alexandra s-a impus cu 6-3, 1-6, 7-5








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.