Sport

Al doilea bronz pentru Simionescu

Ziarul de Vrancea
7 iul 2015 670 vizualizări
Vlăduţ a urcat din nou pe podiumul Universiadei de la Gwangju, dar la categoria open * ambele echipe de tenis de masă ale Romaniei au fost învinse de gazdele coreene

Judoka Vlăduţ Simionescu a cucerit, ieri, a doua sa medalie de bronz la Universiada de la Gwangju, în competiţia Open, după ce anterior se clasase pe podium la categoria plus 100 kilograme.  Vlăduţ Simionescu a debutat cu victorie în competiţia Open, în faţa sportivului Darhan Temirhanov (Kazahstan), dar în sferturi a fost învins de niponul Katsuma Ueda, intrand în recalificări, fază în care i-a învins pe Lee  Po Yen  (Taiwan) şi Vito Dragic (Slovenia), pentru ca în disputa pentru medalia de bronz să treacă şi de Fedor Panko (Ucraina). “Am reuşit să termin şi ziua de azi pe podium şi să mai aduc Romaniei o medalie de bronz. A fost o zi foarte lungă, în care a trebuit să mă adun fizic şi psihic şi să mă bat foarte bine”, a spus sportivul antrenat la CS Politehnica Iaşi de Costel Năftică. Judoka romani vor participa şi în concursul masculin pe echipe în care Vlăduţ şi colegii săi de lot vor să mai caştige o medalie. Ei vor intra astăzi în concurs în compania Chinei. Pană în prezent, Romania a obţinut trei medalii la Universiadă, toate la judo, prin Larisa Florian (argint, categoria 52 kg) şi Vlăduţ Simionescu (bronz la ^100 kg şi open).
* În turneul de handbal feminin, echipa Romaniei a remizat, scor 25-25 (14-13) în cadrul grupei A cu reprezentativa Muntenegrului. Cu doar cateva minute înainte de final, tricolorele conduceau la o diferenţă de trei goluri, dar nu au reuşit să îşi păstreze avantajul. Mădălina Zamfirescu a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 10 goluri. Pentru Romania au mai marcat Carmen Ilie, Roxana Cîrjan - cate 4 goluri, Alexandra Gavrilă, Elena Florică, Mihaela Trăilă - 2, Laura Popa - 1. Romania a pierdut luni meciul de debut, 25-27 cu Serbia, şi mai are de jucat cu Japonia (joi), cu Ucraina (vineri) şi cu Coreea de Sud (duminică). În  clasament, pe primul loc se află Coreea de Sud, cu 4 puncte, urmată de Muntenegru, 3 puncte, Ucraina, 2 p, Serbia, 2 p, Romania, 1 punct, Japonia, 0 puncte.

* Echipele de tenis de masă ale Romaniei, feminin şi masculin, au obţinut, ambele calificarea în optimile de finală ale turneului, fază în care au dat de puternicele reprezentative ale ţării gazdă.  La fete, Romania a învins Filipine cu 3-0, în ultimul meci, în care romancele n-au pierdut niciun set. Cristina Hîrîci a pierdut numai 15 puncte, Irina Ciobanu, numai patru, iar Bernadette Szöcs, şapte. În clasamentul final, Japonia a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de Romania, 5 puncte, Liban, 4 p, Filipine, 3 p. Meciul cu Coreea de Sud, caştigătoarea unei grupe din care au mai făcut parte echipele SUA şi Estoniei, s-a disputat în cursul dimineţii europene de ieri şi s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 3-0, după următoarele rezultate: Jeon Ji-hee – Cristina Hîrîci 3-1 (3, -5, 9, 3); Yang Ha-eun – Bernadette Szöcs 3-0 (8,6,13); Hwang Ji-na – Irina Ciobanu 3-0 (3, 7, 4). În întrecerea masculină, echipa Romaniei compusă din Lucian Munteanu, Daniel Dan şi Alin Spelbuş a învins în ultimul său meci din  grupa a opta formaţia Letoniei cu 3-0, singurul care a avut nevoie de cinci seturi fiind Dan. Înclasamentul final al Grupei, Franţa a terminat pe prima poziţie, cu 6 puncte, urmată de Romania, 5 puncte, Letonia, 4 puncte, Cambodgia, 3 puncte.

Meciul din optimi cu Coreea de Sud, caştigătoarea unei grupe din care au mai făcut parte Ungaria, Liban şi Qatar, va avea loc de la ora 14,00 (ora Romaniei). În partida din optimi, tricolorii au pierdut cu 0-3, după rezultatele Lee Sang-su – Munteanu 3-2 (-7, -9, 1, 3,10); Jeong Young-sik – Spelbuş 3-0 (9,7,4); Kim Min-seok – Bogdan Simion 3-2 (-9, -10, 5,3,6)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.