Sport

Uraganul s-a blocat în sferturi

Ziarul de Vrancea
19 iun 2015 658 vizualizări
După un start de partidă fulminant, Simona Halep a fost învinsă de Kristina Mladenovic în sferturi de finală la Birmingham * după acest meci, ambele jucătoare au abandonat din proba de dublu

Simona Halep a pierdut din nou în faţa jucătoarei franceze Kristina Mladenovic (43 WTA)  după un meci halucinant de o oră şi 52 de minute, în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham. Scorul final a fost de 2-6, 6-0, 7-6 pentru înalta jucătoare croată (1,84 m). Se poate spune că meciul a fost caştigat de jucătoarea franceză pe plan psihic.  “Kiki” Mladenovic are un prim serviciu puternic, serveşte mult spre exterior cu a doua minge şi, în meciul cu Simona a reuşit numeroase “scurte” care a pus-o în mare dificultate pe jucătoarea romană, care a dovedit din nou că are probleme cu acest gen de jucătoare. Începutul a fost bun pentru Simona, pe fondul unei inconsistenţe în joc a Kristinei,  caştigand repede un set, cu 6-2, în 28 de minute. Revenirea franţuzoaicei a fost şi mai rapidă, setul doi fiind adjudecat de Kiki în 23 de minute, după ce Simona a făcut cinci duble greşeli în numai două game-uri. În setul decisiv, Simona a revenit, în special la capitolul sevicii, setul începand să semene a cursă de urmărire. La 4-3, Kristina a reuşit un break, însă Simona a reuşit să anihileze break-ul în game-ul următor, care ar fi însemnat 6-3. S-a ajuns în tie-break, în care pană la urmă, Mladenovic a fost mai sigură în lovituri şi a caştigat cu 7-4. "Este o victorie mare pentru mine, a fost un meci fantastic. Am mai învins-o pe Simona şi este uimitor că am reuşit să bat din nou o jucătoare atat de bună. A fost foarte bună în primul set şi nu prea îmi găsisem ritmul. Nu prea m-am descurcat cu soarele, m-a deranjat. Setul al doilea mi-a dat o şansă, au fost cateva greşeli din partea ei. Simona este o jucătoare puternică şi mă bucur că am reuşit să o înving", a declarat jucătoarea franceză, care o va întalni în semifinale pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova (12 WTA). Aceasta a caştigat cu 6-2, 6-3 meciul cu spaniola Carla Suarez (9 WTA).  Germana Angelique Kerber s-a calificat şi ea, după ce a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Katerina Siniakova (Cehia) şi va juca cu Sabine Lisicki (Germania) sau Daniela Hantuchova (Slovacia). Simona Halep era calificată şi la dublu în sferturi împreună cu britanica Heather Watson, dar echipa lor a abandonat înaintea întalnirii cu perechea Chan Yung Jan / Zheng Jie (Taiwan / China). Ca o curiozitate, a abandonat şi Kristina Mladenovic, în echipă cu unguroaica Timea Babos! Următoarea competiţie la care va participa Halep va fi turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.
* Tenismenii romani Alexandru Carpen şi Costin Pavăl au fost adversari în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Perugia (Italia), dotat cu premii totale de 42.500 euro.  Carpen şi sarbul Ilija Vucic au trecut în sferturi, de favoriţii numărul doi, Lee Hsin Han /Alessandro Motti (Taiwan / Italia), cu 4-6, 6-3, 10-4, Cuplul romano-american Costin Pavăl/James Cerretani, cap de serie numărul trei, a caştigat cu 6-3, 7-5 întalnirea cu Carpen şi Vucic.
* Perechea alcătuită din jucătoarea romană de tenis Raluca Olaru şi chinezoaica Xu Yi Fan s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ITF pe iarbă de la Ilkley (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după victoria cu 6-0, 6-3 în faţa cuplului Veronica Cepede / Stephanie Vogt (Paraguay / Liechtenstein).  Olaru şi Xu, favoritele numărul patru ale probei, vor juca în sferturi cu cuplul Stéphanie Foretz (Franţa)/Shahar Peer (Israel).  Romancele Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu au pierdut în runda inaugurală a calificărilor. Bogdan a fost întrecută de americanca Jessica Pegula, cu 3-6, 4-6, iar Buzărnescu a fost învinsă de Oksana Kalaşnikova (Georgia), cu 4-6, 4-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.